Speldaggids: Boise State Broncos vs Hawai’i Rainbow Warriors

De Warriors zullen uitkijken naar terugverdientijd na twee verliezen tegen Broncos vorig seizoen.

BOISE, Idaho – Het voetbalteam van Boise State zal naar Honolulu reizen voor een zaterdagavondwedstrijd tegen de Hawai’i Rainbow Warriors, behoudens eventuele complicaties bij COVID-19.

De wedstrijd begint om 21.00 uur Mountain Time en wordt landelijk uitgezonden op CBS Sports Network.

De Broncos (3-1, 3-0 MW) vertrekken vrijdag naar de eilanden, maar elke speler moet binnen 72 uur voorafgaand aan aankomst op Oahu negatief testen op coronavirus. Dit is belangrijk omdat het team, zoals een groot deel van het land, de afgelopen weken een sterke toename van het aantal gevallen heeft meegemaakt.

Tijdens de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Colorado State had Boise State 14 spelers uitgeschakeld vanwege COVID-19, waarvan negen positief testten op het virus.

Bij hem wekelijkse persconferentie maandag was coach Bryan Harsin optimistisch dat de wedstrijd van dit weekend zal doorgaan zoals gepland, ondanks de close call vorige week, vooral op de verdedigingslinie.

‘Het loopt momenteel geen gevaar’, zei hij. ‘Maar we hebben de hele week nog een paar tests. Vorige week, de uitdaging, kwamen we op een punt waarop je een aanvallende lineman als verdedigende lineman gebruikt, je bent op dat punt.’

Volgens de vereisten van Mountain West moeten alle spelers en coaches zich drie keer per week laten testen op COVID-19. De Staat van Boise heeft deze week tot dusver geen informatie over positieve tests vrijgegeven.

Ervan uitgaande dat het spel echt gebeurt, zullen de Broncos voor de derde keer in iets meer dan een jaar het opnemen tegen de Rainbow Warriors (2-2 MW). Hawai’i reisde in 2019 twee keer naar Boise – voor een reguliere wedstrijd op 12 oktober en de Mountain West Championship-wedstrijd op 7 december. De Broncos wonnen elke wedstrijd met ongeveer drie touchdowns.

Maar reizen naar Honolulu brengt altijd een extra moeilijkheidsgraad met zich mee. In feite hebben alle drie de verliezen van Boise State tegen Hawai’i zich voorgedaan in het Aloha Stadium.

De Rainbow Warriors zijn aan het herbouwen nadat ze de ster quarterback Cole McDonald en de all-Mountain West-ontvanger Cedric Byrd verloren aan het afstuderen. Het team heeft dit jaar ook een nieuwe coach – Todd Graham – die werd aangenomen nadat Nick Rolovich (de MWC-coach van het jaar 2019) naar de staat Washington vertrok.

Hawai’i komt na een verlies van 34-10 tegen de staat San Diego, waar de Warriors het moeilijk hadden, met name vanwege de aanval. Quarterback Chevan Cordeiro werd zeven keer ontslagen en de Warriors rommelden zes keer met de bal.

Cordeiro gooide voor 209 yards en één touchdown tegen één onderschepping. Zijn belangrijkste doel was Calvin Turner, die 116 yards had, waarvan er 75 kwamen op de touchdown pass van Cordeiro.

Wat betreft de confrontatie met de Broncos deze week, zei Graham op zijn wekelijkse persconferentie dat hij zich volledig bewust is van de dominantie van de Broncos in de competitie en de uitdaging waarmee zijn ploeg wordt geconfronteerd.

“Het is duidelijk dat dit het beste team is, dit is het team dat de norm bepaalt in deze competitie”, zei Graham. “Dus het is een geweldige kans voor ons.”

READ  Burgemeester van Seoul, Park Won, werd al snel dood aangetroffen, uren nadat hij als vermist was opgegeven

Net als Harsin en elke andere coach in het land op dit moment, zei Graham dat het coronavirus ook een grote zorg is voor zijn team.

“Dat is waarschijnlijk het meest uitdagende geweest,” zei hij. “Ik denk dat het vanuit een aanvallend standpunt echt een uitdaging was om iets uit te kunnen voeren. Het is echt moeilijk om fundamenteel beter te worden als je niet elke dag dezelfde mensen hebt die oefenen.

“Elke week dat we spelen, sta ik die ochtend op, en als ik daar op dat veld loop, ben ik zo dankbaar en gezegend dat we gaan voetballen”, voegde hij eraan toe. “Dus hopelijk gaan we hier zaterdag voetballen.”

SPELINFORMATIE

 • Zaterdag 21 november
 • Aloha Stadium, Honolulu, Hawaii
 • Aftrap: 21:02 uur MT
 • Weer bij de aftrap: Gedeeltelijk bewolkt, 82 graden

OP TV

De game wordt uitgezonden op CBS Sports Network (John Sadak, Randy Cross), die te vinden is op de volgende kanalen:

 • Sparklight: kanaal 139/1139 (HD)
 • DirecTV: kanaal 221
 • Dish Network: Channel 158
 • Cox: kanaal 234

OP DE RADIO

Fans kunnen naar de game luisteren op het Bronco Radio Network (Bob Behler, Pete Cavender) online of op de volgende stations in de omgeving van Boise:

 • KBOI 670 AM in Boise
 • KTIK 93.1 FM in Boise
 • KDZY 98.3 FM in McCall
 • KSNQ 98.3 FM in Twin Falls

Hier is een lijst met Bronco Radio Network-stations buiten het Boise-gebied.

STREAMEN

De game wordt live gestreamd op het Website van CBS Sports, evenals op de mobiele CBS Sports-app, verkrijgbaar in de app-winkels van Apple en Android. De service is alleen beschikbaar voor abonnees van deelnemende kabel- en satelliettelevisieaanbieders (waaronder onder andere Sparklight, Cox, Dish Network, DirecTV, Hulu en YouTube TV).

BRONCO ROUNDUP GAMEDAY

KTVB’s Bronco Roundup Game Day-show zal live zijn van 19.00 tot 20.00 uur op zaterdagavond op KTVB, KTVB.COM en op de KTVB mobiele app. Ga mee met Jay Tust, Will Hall en bekijk alle belangrijke verhaallijnen rondom deze matchup.

PERSCONFERENTIE NA HET SPEL

KTVB zal de persconferentie na de wedstrijd live streamen op KTVB.COM, het KTVB YouTube-kanaal en op de KTVB mobiele app.

Interviews met coach Bryan Harsin en spelers zullen online worden geplaatst kort nadat de persconferentie is afgelopen, zodat u de persconferentie kunt bekijken waar en wanneer u maar wilt.

Blijf na de wedstrijd op de hoogte van KTVB.COM voor een samenvatting van de wedstrijd, hoogtepunten en een diavoorstelling van de game.

COVID COMPLICATIES

Boise State-fans weten heel goed wat voor impact een positieve COVID-19-test kan hebben op de uitkomst van een game. Deze week hebben we officieel vernomen dat de startende quarterback Hank Bachmeier eerder dit seizoen positief testte op het virus en hem uitsloot voor de wedstrijden tegen Air Force en BYU.

“Ik testte positief op COVID-19”, bevestigde Bachmeier maandag. ‘Ik werd pas de dag na de BYU-wedstrijd vrijgesproken.’

Natuurlijk is de BYU-game er een die Boise State-fans zouden willen vergeten. Met Bachmeier uit, leek back-up Jack Sears op schema te zijn voor weer een geweldige wedstrijd – hij gooide voor 280 yards en drie touchdowns tegen de luchtmacht de week ervoor – maar hij ging ten onder nadat hij halverwege het eerste kwartaal een duidelijke klap in het hoofd had gekregen. Nu Chase Cord een aanhoudende blessure verzorgde, was het te danken aan de Broncos quarterbacks van de vierde en vijfde reeks. Het resultaat was een 51-17 nederlaag door de toenmalige nr. 9 Cougars.

READ  Wiley: de politie beoordeelt rapporten van antisemitische berichten van de Britse rapper

“Ik bedoel, het was erg frustrerend om niet met mijn teamgenoten te zijn”, zei Bachmeier. “Ik heb een beetje gekeken naar wat er gebeurde en het was zeker frustrerend, maar je waardeert het gewoon om met de bal te spelen en er elke dag achteraan te komen.”

Bachmeier keerde vorige week in actie tegen de Staat van Colorado terug, die Broncos tot 52-21 leiden wint over de Rammen.

Maar sinds de Air Force-game, toen Bachmeier de enige speler was die uit was vanwege het coronavirus, is het aantal spelers dat positief testte aanzienlijk toegenomen.

KTVB-sportanalist Tom Scott wees er in de Scott Slant-column van maandag op dat het team “op een kritiek punt” staat als het gaat om de pandemie:

Behalve de gelukkige 1.100 de afgelopen twee weken in het Albertsons Stadium, zijn Broncos-fans uit hun herfstroutine gerukt. Maar dat is niets vergeleken met wat de Broncos zelf doormaken. Ze versloegen afgelopen donderdag de staat Colorado met 52-21, ondanks dat ze gevaarlijk dicht bij het minimumaantal spelers waren dat nodig was in de aanvallende en verdedigende linies. Een O-lineman, Ben Dooley, speelde in beide richtingen, iets wat je zelden (of nooit) ziet op FBS-niveau. Boise State heeft tot vrijdag om te zien of het een combinatie van COVID-19 en blessures kan overwinnen om genoeg spelers in het vliegtuig over de Stille Oceaan naar Honolulu te krijgen. Wees dankbaar voor de vier games die je hebt gezien.

Er waren afgelopen donderdagavond 14 Boise State-spelers uit vanwege COVID-19-protocollen, waarvan er negen positief testten. Dit is de reden waarom de NCAA iedereen dit jaar een mulligan heeft gegeven, waardoor spelers een extra jaar in aanmerking komen. De Broncos zijn halverwege hun reguliere seizoen van acht wedstrijden en het begint erop te lijken dat ze het geluk zullen hebben om de finish te halen. Afgelopen week zijn er 15 wedstrijden afgelast die betrekking hadden op acht van de 10 FBS-conferenties.

MEER: Boise State football: waardeer 3-1

Vanaf woensdag zijn er 14 wedstrijden afgelast of uitgesteld vanwege COVID-19, waaronder twee Mountain West-wedstrijden – Utah State in Wyoming en UNLV in Colorado State. Zowel Utah State als UNLV ervaren uitbraken die de competitie dwongen de wedstrijden voor dit weekend af te gelasten. UNLV vs CSU zou kunnen worden verzet voor een latere datum, maar volgens de Mountain West wordt de wedstrijd tussen USU en Wyoming niet opnieuw gepland.

GERELATEERD: CSU’s voetbalwedstrijd tegen UNLV zal zaterdag niet plaatsvinden

CONFERENTIE WIN STREAK

De Broncos zijn goed bezig als het gaat om tegenstanders op de conferentie. Ze hebben 12 wedstrijden op rij gewonnen tegen Mountain West-teams, de op een na langste reeks in het land achter alleen de staat Ohio (18).

Boise State heeft ook 17 opeenvolgende reguliere seizoensconferenties en staat daarmee op de derde plaats in de geschiedenis van Mountain West. De Broncos kunnen gelijk eindigen voor de op een na langste reeks (18 door BYU vanaf 2006-08) met een overwinning op zaterdag.

READ  Het Smash Bros.-winscherm van Minecraft Steve ziet er NSFW uit, maar het is ... prima

TCU uit 2008-11 heeft de langste winstreak in de geschiedenis van MWC met 24 spellen.

ACCOLADES VOOR WILLIAMS EN KANIHO

Boise State senior cornerback Avery Williams werd uitgeroepen tot de Mountain West Conference-speler van de week voor speciale teams, na een prestatie tegen de staat Colorado.

Avery blokkeerde twee trappen en herstelde er één voor een touchdown tijdens de 52-21 overwinning op de Rams. De andere geblokkeerde trap werd geschept door DJ Schramm en keerde 20 yards terug voor een touchdown.

Williams had ook een gemiddelde van 12,1 yards per trapterugkeer, met een long van 33. Dit was Williams ‘tweede speciale teamspeler van de week dit seizoen en de vijfde in zijn carrière.

GERELATEERD: Boise State football: The All-Decade grote finale

Een andere Bronco krijgt lofbetuigingen voor zijn prestaties zowel op als buiten het veld. Senior nikkel Kekaula Kaniho had een geweldige wedstrijd tegen CSU, scoorde een touchdown na een terugkeer van 91 meter van een geblokkeerd velddoelpunt en registreerde acht tackles.

Buiten het veld werd Kaniho erkend voor zijn academische prestaties. Hij is uitgeroepen tot een van de 12 leden van de National Football Foundations 2020 Scholar-Athlete Class.

Hij is ook finalist voor de William V. Campbell Trophy, die hem een ​​postdoctorale beurs ter waarde van $ 18.000 opleverde.

BRONCOS-WARRIORS-SERIE

Boise State leidt de all-time series met 14-3 tegen Hawai’i en heeft de laatste acht ontmoetingen tussen de teams gewonnen sinds een nederlaag van 39-27 in Honolulu in 2007.

Voorafgaand aan het verlies 13 jaar geleden, wonnen de Broncos zes opeenvolgende als conferentievijanden in WAC.

De andere twee verliezen kwamen in 1996 (20-14) en 1999 (34-19), beide in Honolulu. De Broncos hebben thuis nog nooit verloren van de Warriors en gingen een perfecte 8-0.

De laatste ontmoeting tussen de teams was een 31-10 Broncos-overwinning in de Mountain West Championship Game van 2019, die ongeveer twee maanden na het vorige bezoek van de Warriors aan Albertsons Stadium kwam – een overwinning van 59-37 in Boise State.

Het record van Boise State tegen Hawai’i:

 • * Dec. 7, 2019 – W – 31-10 (Boise) * Mountain West Championship Game
 • 12 oktober 2019 – W – 59-37 (Boise)
 • 12 november 2016 – W – 52-16 (Honolulu)
 • 3 oktober 2015 – W – 55-0 (Boise)
 • 10 november 2012 – W – 49-14 (Honolulu)
 • 6 november 2010 – W – 42-7 (Boise)
 • 24 oktober 2009 – W – 54-9 (Honolulu)
 • 17 oktober 2008 – W – 27-7 (Boise)
 • 23 november 2007 – L – 39-27) (Honolulu)
 • 23 september 2006 – W – 41-34 (Boise)
 • 1 oktober 2005 – W – 44-41 (Honolulu)
 • 29 oktober 2004 – W – 69-3 (Boise)
 • 6 december 2003 – W – 45-28 (Honolulu)
 • 5 oktober 2002 – W – 58-31 (Boise)
 • 10 november 2001 – W – 28-21 (Honolulu)
 • 18 september 1999 – L – 34-19 (Honolulu)
 • 21 september 1996 – L – 20-14 (Honolulu)

Bekijk al onze voetbalverslagen in Boise State in onze YouTube-afspeellijst:

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

More from Madison Garrett

GAME PICKS: Louisville vs. Florida State

Louisville en Florida State hebben de afgelopen jaren een aantal zeer goede...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *