Spelen met Google Stadia is nu mogelijk met een smartphone als controller

Games via Google Stadia zijn net iets beter geworden voor het grote publiek. Ook kun je games spelen met je smartphone als gameconsole op het grote scherm. U kunt ook meer controllers gaan gebruiken.

Lees verder na de aankondiging.

Google Stadia: smartphoneconsole

website 9to5Google Implementeer uitgebreide praktische training over de nieuwe vaardigheid. Deze functie voor telefoonkoppeling is beschikbaar voor mensen die Google Stadia gebruiken via Chromecast Ultra, Google TV of Android TV.

Download eenvoudig de Google Stadia-app op je smartphone en je kunt dit apparaat als een echte console gebruiken. Alle virtuele knoppen worden op het scherm weergegeven. Je kunt hierbij denken aan een d-pad, schouderknoppen en knoppen die nodig zijn om te bewegen. De site schrijft dat spelen via virtuele knoppen in sommige games natuurlijk niet wenselijk is of goed werkt.

Ook ondersteuning voor niet-officiële consoles

Om via Stadia te spelen, kun je al aan de slag met allerlei fysieke consoles, maar die moeten wel serviceondersteuning hebben. Dit is vaak het geval bij de online versie van Stadia. Wil je echter via Android TV of Google TV spelen, dan is de keuze aan gamecontroller veel minder. Met de nieuwe Phone Link-functie kunnen gebruikers ook onofficiële consoles gebruiken.

Om een ​​controller toe te voegen, heb je ook je smartphone nodig waarop de Stadia-app is geïnstalleerd. Dan kun je een draadloze of bedrade controller toevoegen, en dan kun je hem gebruiken om te spelen. Volgens de website moet de Stadia-app constant actief zijn, anders valt de verbinding weg.

Dankzij deze methode speelt een game op een groter scherm via Google TV, Android TV of Chromecast. Afhankelijk van de bron werkt het aansluiten van een fysiek toetsenbord of muis niet. Of dit gaat veranderen is nog niet bekend.

READ  Dit zijn de handigste apps voor studenten | Techniek

Meer over Google Stadia

Eind juni is Google Stadia-ondersteuning voor Chromecast toegevoegd met Google TV en Android TV. Dit jaar beloofde Google meer dan 100 nieuwe games naar de streamingdienst te brengen. Gepubliceerd eind 2019 Android-planeet Ook een review van de dienst die toen nieuw was. We schreven al dat Stadia vooral interessant was voor de toekomst. Ondertussen slaagde de zoekgigant erin om de service aan te passen en updates uit te brengen die de service volwassener maakten.

Lees meer over onze maandelijkse thema-uitzending:

More from Madison Garrett
[column] Wie heeft de beste spion?
Met geavanceerde digitalisering en moderne kunstmatige-intelligentietechnieken is er veel mogelijk en techreuzen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *