Square Enix President New Year’s Speech Pennen Alles over NFT’s, Blockchain Games, Metaverse en meer

Yosuke Matsuda, president van Square Enix, trapte 2022 af met het schrijven van een nieuwjaarsbrief waarin de nadruk lag op de groeiende focus van bedrijven op NFT’s, blockchain-gaming en de metaverse.

Matsuda begon bericht Door iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen en te zeggen dat de metaverse “een hot topic is geweest in 2021, en eerst een levendig wereldwijd gesprek inspireert over wat de metaverse is en vervolgens over wat voor soort zakelijke kansen het biedt.”

let dan op Verander de naam van Facebook in Meta En hoe dat slechts een van de bewijzen was dat het concept niet alleen een modewoord is, maar een blijvend woord is en dat deze interesse ervoor heeft gezorgd dat 2021 het ‘Jaar van Metaverse’ wordt genoemd.

Dankzij de vooruitgang in “extended reality (XR) -technologie, de toenemende prevalentie van cloud en 5G, complexere blockchain-technologie en andere technologische vooruitgang die de afgelopen jaren op verschillende gebieden heeft plaatsgevonden”, meent Matsuda dat de metaverse ” zal in 2022 waarschijnlijk een betekenisvolle overgang naar de zakelijke fase zien, met een breed scala aan diensten die op het toneel verschijnen.”

“Nu dit abstracte concept in concrete vorm vorm begint te krijgen in de vorm van product- en dienstenaanbod, hoop ik dat het veranderingen teweeg zal brengen die ook een grotere impact op ons bedrijf zullen hebben”, zei Matsuda.

NFT’s, of non-fungible tokens, waren het volgende onderwerp van discussie, en Matsuda begon met te zeggen dat “2021 niet alleen als ‘Metaverse: Year One’ is, maar ook als ‘NFT’s: Year One’, aangezien het een jaar was waarin NFT’s werden met veel enthousiasme ontvangen door het snel groeiende gebruikersbestand.”

Hoewel Matsuda het daar eens was dat er “hier en daar ongelukkige voorbeelden waren van waanzinnige handel in op NFT gebaseerde digitale goederen met enigszins speculatieve ondertoon, ongeacht de waargenomen waarde van de geleverde inhoud”, gelooft hij dat het schip zichzelf op tijd zal corrigeren.

“Dit is natuurlijk geen ideale situatie, maar ik verwacht uiteindelijk een passend volume te zien in deals voor digitale goederen naarmate ze populairder worden bij het grote publiek, waarbij de waarde van elke beschikbare inhoud wordt gecorrigeerd voor de werkelijke geschatte waarde, en ik ben op zoek naar om hen vertrouwd te maken,’ zei Matsuda, zoals het handelen in fysieke goederen.

READ  Spel samenvatting: Thunder 106, Raptors 112

Over hoe dit zich verhoudt tot Square Enix, herhaalde Matsuda dat in mei 2020 het bedrijf achter de aankomende Final Fantasy-serie, Forspoken, en meer “kunstmatige intelligentie, cloud en blockchain-gaming hebben geïdentificeerd als nieuwe gebieden waarop we onze investeringen moeten richten, en we waren toen gedurfd in onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen en investeringen in die gebieden. ”

Bij AI lag de focus “voornamelijk op natuurlijke taalverwerking, globale modellen en simulatietechnologie.”

“Deze inspanningen zullen ons helpen de games die we aan de wereld uitbrengen te ontwikkelen en hun algehele kwaliteit te verbeteren, maar dat is niet alles”, legt Matsuda uit. “Door de output van deze R&D-inspanningen te integreren in virtuele avatars en elders, zijn we van plan deze output toe te passen op een verscheidenheid aan inhoud en gerelateerde technologie aan andere bedrijven te leveren, met als doel deze R&D-inspanningen te benutten in onze hele digitale entertainmentbusiness.”

Op het gebied van de cloud onderzoekt Square Enix deze technologie vanuit “twee primaire perspectieven, de ene maakt gebruik van cloudtechnologieën om inhoud te distribueren en de tweede is de ontwikkeling van inhoud die klanten kennis laat maken met de nieuwe vormen van opwinding die cloudfuncties mogelijk maken.”

Ten slotte worden blockchain-spellen besproken, die verschillen van traditionele spellen die een “eenrichtingsstroom hebben waarbij makers zoals wij een spel leveren aan de consumenten die het spelen.”

“Blockchain-games daarentegen, die vanaf het begin zijn ontstaan ​​​​en op dit moment een groeifase ingaan, zijn gebouwd op de basis van een symbolische economie en hebben dus het potentieel om de groei van zichzelf in stand houdende games mogelijk te maken”, zei Matsuda. “De meest stimulerende drijfveer voor de groei van zelfvoorzienende games is diversiteit, zowel in de manier waarop mensen omgaan met interactieve inhoud zoals games als in hun motivatie om dat te doen. Vooruitgang in symbolische economieën zal deze trend van diversificatie waarschijnlijk een verdere impuls geven. Kijk naar het concept ‘spelen om te winnen’ waar mensen zo enthousiast van worden’ is daar een goed voorbeeld van.

READ  De zaak van Julius Randle voor het spel Hawks Knicks

Hoewel hij erkent dat die spelers die “spelen voor hun plezier” en “momenteel de meerderheid vormen” “reserves hebben bij deze nieuwe trends”, wijst hij er ook op dat er een andere kant aan die medaille zit – spelers die “spelen om bij te dragen” – en dat het ontdekken waard is.

“Ik denk echter dat er een bepaald aantal mensen zal zijn die gemotiveerd zijn door ‘te spelen om bij te dragen’, wat ik bedoel door het spel spannender te maken,” zei Matsuda. “Traditionele games hebben geen duidelijke stimulans gegeven aan deze laatste groep mensen, die star gemotiveerd wordt door inconsistente persoonlijke gevoelens zoals goodwill en de geest van vrijwilligerswerk.

“Dit feit staat niet los van de beperkingen op de huidige door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC). UGC is uitsluitend gecreëerd vanwege het verlangen van individuen naar zelfexpressie en niet omdat er een duidelijke stimulans was om hen te belonen voor hun creatieve inspanningen. Ik zie dit als een reden waarom mensen niet zoveel belangrijke game-veranderende en door gebruikers gegenereerde inhoud hebben als men zou verwachten.

Met vooruitgang in symbolische economieën, zegt Matsuda, “zullen gebruikers expliciete prikkels krijgen, wat niet alleen leidt tot meer consistentie in hun motivaties, maar ook een tastbare positieve richting creëert voor hun creatieve inspanningen.”

“Ik denk dat dit ertoe zal leiden dat meer mensen zich aan dergelijke inspanningen zullen wijden en het potentieel voor games om op spannende manieren te laten groeien, zal vergroten”, zegt Matsuda. “Van plezier tot verdienen tot bijdragen, een verscheidenheid aan motivaties zal mensen inspireren om met games om te gaan en met elkaar in contact te komen. Het zijn op blockchain gebaseerde tokens die dit mogelijk maken.”

Dit alles en meer bracht Matsuda ertoe te zeggen dat dit ecosysteem “de kern vormt van wat ik noem ‘gedecentraliseerd gamen’ en hij hoopt dat het in de toekomst een belangrijke gaming-trend zal worden.

READ  Erica Fernandes over geruchten over het testen van coronavirus-positief: verspreid alsjeblieft geen vals nieuws

“Door levensvatbare symbolische economieën in onze games te ontwerpen, zullen we de groei van zelfvoorzienende games mogelijk maken. Het is precies dit type ecosysteem dat de kern vormt van wat ik ‘gedecentraliseerde games’ noem, en ik hoop dat dit zal worden een groot probleem,” zei Matsuda. “Als we verwijzen naar de eenrichtingsrelatie waarbij gamespelers en gameproviders worden geassocieerd met games die eindproducten zijn als ‘gecentraliseerd’ om ze te vergelijken met gedecentraliseerde games, dan zal het opnemen van gedecentraliseerde games in ons portfolio evenals gecentraliseerde games een belangrijk strategisch onderwerp voor ons vanaf 2022.

“De onderliggende technologieën en elementen om blockchain-games mogelijk te maken, zijn al aanwezig en de maatschappelijke geletterdheid en acceptatie van crypto-activa is de afgelopen jaren toegenomen. We zullen de maatschappelijke verschuivingen op dit gebied nauwlettend volgen terwijl we luisteren naar de vele gebruikers groepen die onze inspanningen invullen en intensiveren om bedrijven dienovereenkomstig te ontwikkelen. , met het oog op de mogelijkheid dat onze tokens in de toekomst worden vrijgegeven.

Concluderend is Matsuda van mening, tegen de achtergrond van veranderende levensstijlen en het leren leven en werken van Square Enix tijdens de aanhoudende COVID-19-pandemie: “De nieuwe technologieën en concepten die ze besprak en de veranderingen die ze in onze zakelijke omgeving brengen, zullen ons voorzien van veel mogelijkheden om het leven van mensen te verrijken door middel van digitaal entertainment, dat de kern van ons bedrijf vormt.”

“Tegelijkertijd betekent dit dat we getuige zijn van het begin van verdere sprongen voorwaarts voor ons bedrijf”, concludeerde Matsuda. “We blijven ons inzetten voor het creëren, ontwikkelen en leveren van inhoud van wereldklasse en zullen bijdragen aan het geluk van de gemeenschap en haar mensen door nieuwe vormen van opwinding te introduceren. Ik wens je het allerbeste in 2022.”

Heb je een tip voor ons? Een mogelijk verhaal bespreken? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Adam Pankhurst is een nieuwsschrijver voor IGN. Je kunt hem volgen op Twitter Tweet insluiten en verder Zenuwtrekking.

More from Madison Garrett
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *