Square Enix verkoopt Tomb Raider, Deus X en Thief Studios

Tomb Raider en Deus Ex

afbeelding: Square Enix

Embracer groep, De planeet-etende massa van uitgevers van videogames omvat al Gearbox en THQ NordicVanavond heb ik een deal aangekondigd om een ​​aantal studio’s en verdiepingen tellende eigendommen van Square Enix te kopen.

Hoewel de aankoop niet definitief is – dit is slechts een “overeenkomst om het te krijgen” totdat alles later in het jaar is ondertekend – zegt het persbericht dat, indien goedgekeurd, het een deal van $ 300 miljoen zal zijn. Voor $ 300 miljoen ontvangt Embracer:

  • Studios Crystal Dynamics, Eidos Montreal en Square Enix Montreal (die geacht worden te wachten op een naamswijziging), hebben wereldwijd ongeveer 1.100 medewerkers.
  • “Catalogus van IP-adressen” die eigendom zijn van en/of beheerd worden door die studio’s, waaronder: de voormalige godEn graf ruiterEn Dief, erfenis Ken en “De lopende verkoop en activiteiten van de studio’s van meer dan 50 achtergrondcatalogusgames”. Ook interessant: “Crystal Dynamics werkt actief aan verschillende AAA-projecten, waaronder de volgende grote Tomb Raider-game die de volgende generatie verhalen vertellen en gameplay-ervaringen zal opleveren.”

Square Enix kocht Eidos (en daarmee Crystal Dynamics) in 2009, terwijl hij hen aanvankelijk begeleidde Een aantal goed ontvangen herstarts uit een serie als graf ruiter En de voormalige goden daaropvolgende games in die eigendommen, samen met gelicentieerde inspanningen zoals Avengers En Bewakers van het Universum– hun eigendom Het is de afgelopen jaren een soort meme geworden, dus hoe hoog hun recensiescores ook zijn, of hoeveel exemplaren ze ook verkopen, Square Enix zal altijd zeggen dat games ‘ondermaats presteren’..

Misschien wetende dat de eerste vraag die de meeste mensen zouden stellen om een ​​deal als deze na te streven, zou zijn: “Dus wat is er aan de hand met deze keten?” Embracer’s persbericht zegt:

De overname brengt een boeiende pijplijn van nieuwe afleveringen van geliefde franchises en originele IP-adressen, waaronder nieuwe graf ruiter Spel. De overname bouwt voort op de missie van Embracer om een ​​onafhankelijk wereldwijd ecosysteem voor games en entertainment te creëren. Embracer is vooral onder de indruk van de rijke portfolio van originele IP van de studio, met merken met bewezen wereldwijde capaciteiten zoals: graf ruiter En de voormalige god, evenals het demonstreren van het vermogen om AAA-games te maken met een grote en groeiende schare fans. Er zijn dwingende mogelijkheden om studio’s organisch te laten groeien om hun commerciële kansen te maximaliseren.

Wat mysterieus is, maar nog hoopvoller voor fans van zoiets als de voormalige god Van de totale stilte en verwaarlozing van Square Enix in de afgelopen jaren. De aankoop zal naar verwachting worden afgerond in het tweede kwartaal van Embracer’s fiscale jaar 22/23 (juli-september 2022).

Let daar op Embracer heeft zojuist $ 1,3 miljard uitgegeven aan Gearbox. om alles te krijgen Dit is geweldigVan ervaren studio’s tot geliefd onroerend goed voor $ 1 miljard minder … klinkt als een koopje.

Dus waarom verkopen? Square Enix persbericht zegt::

De transactie zal het bedrijf helpen zich aan te passen aan de voortdurende veranderingen in de wereldwijde zakelijke omgeving door een efficiëntere toewijzing van middelen te creëren, wat de waarde van het bedrijf zal vergroten door de groei in de kernactiviteiten van het bedrijf in digitaal entertainment te versnellen. Bovendien maakt de deal de lancering van nieuwe bedrijven mogelijk door vooruitgang te boeken met investeringen op gebieden als blockchain, kunstmatige intelligentie en cloud.

Stel je voor dat je je cv moet vermelden dat je hebt verkocht graf ruiter Om op zijn minst gedeeltelijk een deel van de blockchain-onzin te financieren.

READ  Electronic Arts sluit een deal van $ 1,4 miljard om het Britse videogamebedrijf Plademic te kopen | spellen
More from Madison Garrett
Een gewaagde voorspelling voor elke SEC-game in week 2
SEC Week 1 was over het algemeen voetbal in cijfers. Auburn en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *