Staan Xbox Series X Dolby Vision-games op het punt opnieuw grote hoofdpijn te veroorzaken op high-end tv’s?

Als je onlangs naar het 4K tv-detailscherm van de Xbox Series X hebt gekeken, heb je daar misschien iets nieuws opgemerkt. Als er voorheen een enkele controle was om te zien of uw tv het premium Dolby Vision HDR-formaat ondersteunt of niet, zijn er nu twee afzonderlijke en meer specifieke controles voor Dolby Vision: een om te laten zien of uw tv Dolby Vision ondersteunt in 4K bij 60 Hz en een die laat zien of uw tv Dolby Vision ondersteunt in 4K bij 120Hz.

Deze nieuwe opties weerspiegelen natuurlijk het feit dat nieuwe Xbox-consoles binnenkort ondersteuning zullen krijgen voor Dolby Vision-games. De opwinding onder gamers is een andere aanwijzing dat deze potentieel geweldige nieuwe functie die eraan komt, een pak slaag heeft gekregen, ondanks de ontdekking dat zelfs de nieuwste nieuwe gamingvriendelijke tv’s Dolby Vision-games op 4K / 120Hz niet lijken te ondersteunen.

De nieuwste OLED-schermen van LG zijn vooral in het oog springend onder tv-modellen die momenteel een “niet-compatibele” crossover met Dolby Vision op 4K / 120Hz weergeven. De OLED-tv’s van het Zuid-Koreaanse merk lopen voorop in de gamingcurve van de volgende generatie sinds de 2019 Series 9-modellen, en ze hebben op indrukwekkende wijze voortgebouwd op die reputatie met de nieuwe 2020 X- en 2021 1-modellen.

Hoewel alle LG OLED’s sinds 2019 4K op 120Hz en Dolby Vision afzonderlijk ondersteunen, vertellen eigenaren van LG OLED’s 2019, 2020 en 2021 me dat om de een of andere reden de Xbox Series X momenteel zegt dat genieten van Dolby Vision en 4K / 120 samen niet Misschien is. (Neem dan contact met mij op via Mijn Twitter-account Als je een tv hebt die Dolby Vision 4K / 120Hz-compatibiliteit weergeeft op het scherm Xbox Series X 4K tv-details.)

Behalve dat je je afvraagt ​​waarom LG’s gaming OLED-tv’s geen Dolby Vision kunnen uitvoeren met een resolutie van 4K / 120Hz, roept de situatie de vraag op of LG OLED’s het niet aankunnen, dus welke tv’s kunnen dat wel?

Ik kan bevestigen dat Sony’s meest gamingvriendelijke XH9005s van 2020 dat niet kan. Hoewel het al lang bekend is dat Sony-tv’s niet tegelijkertijd 4K kunnen ondersteunen bij 120 Hz en geen enkele vorm van Dolby Vision van Xbox; Het is altijd een of / of-geval geweest. Het rode kruis naast Dolby Vision op 4K / 120Hz (en in feite op 60Hz) op deze televisies is dus geen verrassing.

Samsung ondersteunt Dolby Vision natuurlijk helemaal niet op zijn tv’s en we wachten nog steeds op de komst van nieuwe 2021-modellen die gamingvriendelijker zijn, zoals TCL, Hisense, Vizio en (in Europa) Philips en Panasonic. Maar met al deze merken die LG echt inhalen als het gaat om gaming, zou het een coup zijn als een van hen Dolby Vision op 4K / 120Hz zou aanbieden wanneer de nieuwste line-up van LG – volgens de huidige gegevens tenminste – kon niet.

Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat LG en andere merken compatibiliteitsproblemen met Xbox Dolby Vision kunnen oplossen via een firmware-update. Of misschien is er iets dat Microsoft aan het einde van de console kan doen om dingen op te lossen.

Ik kan het echter niet helpen dat ik me de compatibiliteitsproblemen herinner die optraden met een aantal vermeende televisies die Dolby Vision ondersteunen toen Dolby Vision voor het eerst werd toegevoegd aan Xbox Ones in augustus 2018 (zoals besproken in dit vorige verhaal). We hopen dat het verhaal deze keer een meer inclusief happy end heeft.

Bekijk mijn Forbes-kanaal voor meer updates over Dolby Vision-modus op Xbox in de komende dagen.

Gerelateerd lezen

Xbox Series X HDMI Bug Fix aangekondigd voor Denon- en Marantz-ontvangers

De nieuwe PS5-systeemupdate lost het 4K 120Hz-probleem met Samsung-tv’s op

De PS5-update lost de tweede grote 4K HDR-bug op

READ  De verloofde van een vrouw wordt competitief als ze doet alsof ze Xbox speelt met een andere man
Written By
More from Vanessa Hale

Onirike lanceert 29 juni voor Xbox One, Switch en pc, “kort daarna” voor PS4

Uniriki Het wordt gelanceerd voor Xbox One, Switch en pc via stoom-...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *