Stadia houdt de Xbox Series X bij in snelheidstests [Video]

De belofte van cloud-gaming is om de kracht van een high-end gaming-machine via streaming naar vrijwel elk apparaat te brengen, maar deze maand krijgt het Google-platform de uitdaging van next-gen – nu de huidige generatie – hardware. Nu plaatst een snelheidstest Google Stadia tegen de Xbox Series X, en de resultaten zijn een beetje verrassend.

Google heeft de snelheid van Stadia sinds de eerste dag aangeprezen, van het moment dat een game werd gelanceerd tot de brute pk’s waardoor games snel aanvoelen. Vergeleken met de PS4 en Xbox One die het grootste deel van het afgelopen decennium in de uitverkoop waren, voelde dat verschil vaak aan als dag en nacht.

Een van de grootste veranderingen die eraan komen met de Xbox Series X / S en PS5 is de snelheid van supersnelle SSD’s. Zoals talloze keren is aangetoond, vertegenwoordigen die SSD’s een enorme sprong voorwaarts in vergelijking met systemen van de laatste generatie. Hoe verhouden ze zich tot Stadia? Het is eigenlijk best indrukwekkend.

In een snelheidstest door Cloud Gaming Xtreme op Youtube, Google Stadia en de Xbox Series X racen om een ​​nieuwe game te lanceren en te starten in vier grote titels: Assassin’s Creed Valhalla, Destiny 2: Beyond Light, Watch Dogs: Legion en Sniper Elite 4.

De eerste test, met Valhalla, ziet Stadia de overwinning pakken, maar nauwelijks. Google slaagt erin om Vahalla in 1:03 te laden, terwijl de Xbox 1:04 nodig heeft. Van daaruit neemt Xbox de kroon op al het andere. Destiny 2 duurt 1:18 op de Xbox, 1:30 op Stadia. Watch Dogs is om 01:02 op de Xbox en 01:23 op Stadia. Sniper Elite 4 ziet het grootste verschil tussen de twee op slechts 35 seconden op de Xbox en 1:04 op Stadia.

READ  Xbox Series X streeft ernaar bekabeling toegankelijker te maken dan ooit tevoren

Dus terwijl Stadia dat niet doet heel houd de Xbox Series X bij in deze test, hij houdt absoluut zijn mannetje. Laadtijden zijn maximaal 30 seconden extra op Stadia en uw resultaten kunnen hoe dan ook variëren. Dit zijn gewoon geen enorme verschillen, maar ze laten wel zien hoeveel van een enorme upgrade deze nieuwe consoles zijn ten opzichte van hun voorgangers. Merk ook op dat Stadia deze laadtijden had een jaar geleden – ruim voordat Xbox en PlayStation deze nieuwe snelheden bereiken.

Met verdere optimalisatie door ontwikkelaars en ook achter de schermen upgrades, zou Google de kloof zeker kunnen dichten. In ieder geval is er nog steeds het enorme voordeel dat er met Stadia geen installaties, geen updates en nee beperkende opslaglimieten.

Meer over Google Stadia:

FTC: We gebruiken automatische affiliate-links die inkomsten genereren. Meer.


Bekijk 9to5Google op YouTube voor meer nieuws:

Written By
More from Vanessa Hale

Epic Games promoot PUBG Mobile in Jab bij Apple boven Fortnite Ban

De voortdurende juridische strijd van Epic Games met Apple over de verwijdering...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *