Stadia voor Android TV scoorde 50.000 downloads in twee weken

Na maanden van anticipatie is Stadia eindelijk beschikbaar op Android TV, en in de eerste twee weken heeft de app een enorme aanhang gekregen in termen van downloads.

Stadia voor Android TV heeft afgelopen maandag 21 juni een kleine lancering gehad, waardoor spelers de app vooraf op hun apparaten kunnen laden, maar zonder te spelen – tenminste niet officieel. De app werd pas officieel gelanceerd op woensdag 23 juni en we ontdekten dat Stadia voor Android TV, ondanks zijn eigenaardigheden, eindelijk een ervaring biedt die je Chromecast Ultra waardig is.

Alles gezegd en gedaan, Stadia’s nieuwe Android TV-app, althans in de huidige staat, is meer dan genoeg om de klus te klaren. Google heeft absoluut het vakje aangevinkt om zijn streamingplatform op een stabiele en consistente manier naar Android TV- en Google TV-apparaten te brengen. Nu er een stabiele basis is om vanuit te werken, hopen we dat Google geleidelijk nieuwe functies en aanpassingen zal toevoegen om Stadia beter te integreren met Google TV.

Zoals eerder opgemerkt TruthOvercomesLies op RedditTussen deze Google TV-aankondiging en de opwinding van de Stadia-community, heeft Stadia voor Android TV de markering “50K+ downloads” in de Google Play Store weten te behalen. Dit betekent dat de app in minder dan twee weken ergens tussen de 50.000 en 99.999 downloads had. Ter vergelijking: de mobiele Stadia-app voor Android heeft sinds november 2019 meer dan 1 miljoen downloads ontvangen.

Hoewel Stadia officieel alleen beschikbaar is voor een paar Android TV- en Google TV-apparaten, kan bijna elk Android TV-apparaat de app downloaden en proberen te spelen via de “b├Ęta” -optie, waardoor de deuren worden geopend voor games op verschillende tv-boxen.

READ  Het eerste mobiele CCG-kaartspel met het thema 'Werewolf Killing' 'Werewolves Untamed' is vandaag officieel gelanceerd

Ter ondersteuning van het spel toonde Google TV vorige week zijn allereerste advertentie voor Stadia – en meer specifiek de volledig gratis game Destiny 2 – op zijn startscherm. Deze aanbeveling plaatst een videogamestream in dezelfde categorie als het streamen van een tv-programma of film.

Meer over Stadia:

FTC: we gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. Meer.


Bekijk 9to5Google op YouTube voor meer nieuws:

Written By
More from Eda Greene
PUBG New State APK-downloadlink voor Android
pubg mobielvervolg, PUBG Nieuwe staatEindelijk, de wereldwijde release. Spelers die zowel Android-...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *