Stadsaangiftebon voor het door u uitgegeven papier, controleer de downloadstappen

Stadsaangiftebon voor het door u uitgegeven papier, controleer de downloadstappen

JEE Main 2024: Stadsstrook bevat de namen van de steden waar de examencentra worden gehouden.

New Delhi:

Het kennisgevingsformulier voor stadsaanvragers voor de gezamenlijke toelatingsexamens (hoofdexamens) van 2024 is vrijgegeven door de National Testing Agency (NTA). Examenaanvragers kunnen de stadsvoucher downloaden van de officiële website met behulp van hun aanvraagnummer en geboortedatum. Het BE/BTech First Paper-examen wordt afgenomen op 27, 29, 30, 31 januari en 1 februari. Op de stadsvoucher staan ​​de namen van de steden waar de examencentra gevestigd zullen zijn.

Lees ook | Controleer het papierpatroon en de testmodus voor JEE Mains

Het eerste sessie-examen staat gepland voor de periode van 24 januari tot 1 februari.

De officiële kennisgeving luidde: “De vooraankondiging voor de toewijzing van examensteden voor het examen dat gepland staat op 27, 29, 30, 31 januari en 1 februari 2024 voor Paper 1 (BE/BTech) is nu gehost op de officiële website.”

Lees ook | JEE Main 2024: BArch-vooraankondiging, planningspapieren vrijgegeven

JEE Mains Exam 2024: stappen om Advance City Slip te downloaden

 • Ga naar de officiële website van NTA JEE op jemain.nta.ac.in
 • Selecteer op de startpagina de JEE Mains Exam 2024 waarschuwingsbonlink voor de stad
 • Kandidaten moeten de inloggegevens invoeren nadat ze een nieuwe pagina hebben geopend
 • Dien de gegevens in en uw waarschuwingsformulier voor de stad verschijnt
 • Zie de coupon- en downloadpagina
 • Maak een afdruk en bewaar een kopie voor toekomstige behoeften

Examentabel:

JEE (Hoofd) – De eerste sessie van 2024 voor Paper 1 (BE/BTech) zal plaatsvinden van 24 januari tot 1 februari 2024, terwijl de tweede sessie gepland is van 1 april tot 15 april 2024. Deze planning is bedoeld om te voorkomen Het is in strijd met bestuursexamens, die op verschillende tijdstippen in staten/vakbondsgebieden kunnen plaatsvinden. Daarnaast zullen zowel Paper 2A als Paper 2B (BArch en BPlanning) in 2024 tweemaal worden uitgevoerd, zowel in januari als in april.

READ  Discord-gebruikers kunnen geen foto's en video's verzenden of downloaden

JEE Main 2024: geschiktheid voor toelating

Het JEE Main-examen dient als toegangspoort tot prestigieuze instellingen zoals National Institutes of Technology (NIT's), Indian Institutes of Information Technology (IIIT's) en andere centraal gefinancierde technische instituten (CFTI's).

Geschiktheidscriteria zijn onder meer het behalen van ten minste 75 procent van de punten in het Klasse XII-examen of het behoren tot de top 20 percentiel in het Klasse XII-examen dat wordt afgenomen door het relevante bestuur. Voor kandidaten voor Scheduled Castes (SC) en Scheduled Tribes (ST) worden de kwalificatiecijfers verlaagd tot 65 procent. Daarnaast zijn specifieke vakkencombinaties vereist in het kwalificerende examen voor toelating tot BE/BTech- en BArch/BPlanning-cursussen in deze instituten.

JEE Main 2024: examenstructuur:

Het JEE Main-examen bestaat uit twee verschillende papers. Kandidaten die in aanmerking komen voor Paper 1 komen in aanmerking voor toelating tot niet-gegradueerde technische programma's zoals BE/BTech bij NIT's, IIIT's en andere CFTI's, evenals instellingen en universiteiten die worden gefinancierd of erkend door de deelnemende deelstaatregeringen. Kandidaten die slagen voor JEE (Main) komen ook in aanmerking voor JEE (Advanced), de toelatingstest voor toelating tot Indian Institutes of Technology (IIT's). JEE (Main) Paper 2 is bedoeld voor individuen die ernaar streven BArch- en BPlanning-cursussen te volgen aan verschillende universiteiten in het land.

JEE Main 2024: examenpapieren:

Papier 1: BE/BTech

Vakken: Wiskunde, Natuurkunde en Scheikunde

 • Vraagtype: Doeltype – meerkeuzevragen (MCQ's) en vragen met numerieke waarde, met gelijke weging voor wiskunde, natuurkunde en scheikunde
 • Onderzoeksmethode: alleen in de modus ‘Computer-Based Test (CBT)’

Papier 2a: Barsh

 • Deel één: Wiskunde
 • Deel twee: Proeventest
 • Deel drie: Tekentest
 • Vraagtype: Doeltype – meerkeuzevragen (MCQ's) en getalswaardevragen voor wiskunde; Proeve van bekwaamheid met MCQ's. Tekentest voor tekenvaardigheid
 • Examenmethode: modus “Computergebaseerde test (CBT)” voor wiskunde en proeve van bekwaamheid; Pen- en papiermodus (offline) om het tekenen op A4-tekenpapier te testen.
 • Papier 2B: Planning B
 • Deel één: Wiskunde
 • Deel twee: Proeventest
 • Deel drie: Op planning gebaseerde vragen
READ  Ahmedabad leidt mobiele game-ervaring in India: Report

Vraagtype: Doeltype – meerkeuzevragen (MCQ's) en getalswaardevragen voor wiskunde; Proeve van bekwaamheid met MCQ's. Doeltype – Vragen met meerdere vragen (MCQ's) voor planningsgebaseerde vragen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *