Tijdens Samsung Unpacked werd alles aangekondigd, inclusief de Galaxy AI en Galaxy Ring

Tijdens Samsung Unpacked werd alles aangekondigd, inclusief de Galaxy AI en Galaxy Ring

Samsung hield Unpacked vast om een ​​grote smartphoneaankondiging te onthullen. Maak kennis met de nieuwe Galaxy S24, Galaxy S24+ en Galaxy S24 Ultra.

Maar Samsung had ook nog een aantal andere hoogtepunten in petto. Het bedrijf kondigde Galaxy AI aan, een reeks AI-aangedreven tools die zijn ontworpen om samen te werken met een drietal telefoons van de volgende generatie. Samsung onthulde ook een gloednieuw product.

Hier vindt u alles wat u moet weten over Samsung Unpacked.

Kunstmatige intelligentie van de Melkweg

De echte kop van Samsung Unpacked waren niet de nieuwe Galaxy S-telefoons, waar we binnenkort op terugkomen. Het was Galaxy AI.

Galaxy AI brengt een hele reeks AI-functies naar alle drie de nieuwe Samsung-telefoons en ook naar bepaalde andere Android-apparaten.

De eerste functie die Samsung onthult, zijn realtime stemvertalingen tijdens een gesprek. Gebruikers kunnen tekstvertalingen op het scherm zien en een AI-aangedreven voice-over horen die het gesprek mondeling vertaalt. AI-vertalingen komen ook in sms-berichten terecht, waarbij teksten automatisch worden vertaald wanneer de gebruiker ze verzendt en ontvangt.

Samsung toonde zijn nieuwe AI-aangedreven mobiele vertaalfuncties.
Foto: Glenn Chapman/AFP via Getty Images

Unpacked liet ook enkele Samsung Notes-functies zien, zoals de mogelijkheid om rommelig handschrift op te ruimen om het maken van aantekeningen nauwkeuriger en leesbaarder te maken. Bovendien kan de Notes Assist-functie getypte notities snel automatisch opmaken en deze omzetten in goedgeschreven samenvattingen en gemakkelijk leesbare opsommingen.

Samsung toonde ook nieuwe AI-aangedreven foto- en videofuncties, zoals AI-aangedreven HDR, nachtfotografie en videostabilisatie. Het bedrijf pochte over de manier waarop het samenwerkt met Instagram om de eerste HDR-foto's naar het platform te brengen.

De meest unieke AI-functie hier zijn echter de AI-generaties binnen de foto-editor. Deze fotobewerkingsfuncties kunnen bijvoorbeeld buiten het frame geplaatste beelden en filmobjecten in de afbeelding vullen met behulp van kunstmatige intelligentie. Bij gebruik van deze functies voegt Samsung een watermerk aan de afbeelding toe en plaatst een tag in de metadata die aangeeft dat de afbeelding door AI gegenereerde inhoud bevat.

READ  De nieuwe donkere modus gebruiken voor Google-zoekopdrachten in elke browser

Samsung heeft ook een gezamenlijke video gelanceerd met YouTube-gigant MrBeast om de superzoom van de nieuwe Samsung Galaxy S24-camera te laten zien en hoe gemakkelijk het is voor AI om foto's te bewerken. MrBeast toonde ook de Quickshare-functie van Samsung, waarmee snel foto's en andere bestanden in volledige resolutie naar alle Android-apparaten en computers kunnen worden verzonden.

Google en de zoekafdeling

Naast zijn eigen AI werkt Samsung samen met Google om de AI-modellen van de zoekgigant naar Samsung-smartphones en andere Android-apparaten te brengen.

De grootste aankondiging van Google tijdens het Samsung-evenement was de nieuwe Circle to Search-functie.

Met de komst van de Samsung Galaxy S24-reeks, evenals enkele andere Android-apparaten, kunnen gebruikers zoekopdrachten uitvoeren door simpelweg een object op hun scherm te omcirkelen, markeren, krabbelen of erop te tikken. Gebruikers kunnen op deze manier zoeken met behulp van tekst, afbeeldingen of zelfs video's die op hun apparaat worden weergegeven. Als zijn favoriete maker bijvoorbeeld een T-shirt draagt ​​dat hij wil kopen, kan de gebruiker eenvoudigweg de homeknop ingedrukt houden en het T-shirt omcirkelen. Er wordt dan automatisch een Google-zoekopdracht uitgevoerd en de gebruiker wordt gekoppeld aan het resultaat met betrekking tot het shirt en waar hij het kan kopen.

Samsung kondigde ook aan dat veel van de AI-functies die het heeft aangekondigd, zoals vertalingen, naadloos zullen worden geïntegreerd met de phone-to-car-service van Google, Android Auto.

Galaxy S24Ultra

Het belangrijkste evenement in de smartphoneserie van Samsung is de Galaxy S24 Ultra. De Ultra is het krachtigste Galaxy-telefoonmodel van Samsung en de nieuwste versie is niet anders.

De Galaxy S24 Ultra wordt aangedreven door Qualcomms nieuwe Snapdragon 8 Gen 3 mobiele chipset. Sommige gestandaardiseerde tests hebben dat wel is gevonden De Snapdragon 8 Gen 3 zal sneller zijn dan de snelle M1-chipset van Apple, dus het zal interessant zijn om te zien hoe de Galaxy S24 Ultra presteert.

De Galaxy S24 Ultra is, net als zijn voorganger, 6,8 inch groot met een QHD-display. Het Android-apparaat wordt ook geleverd met vier camera's aan de achterzijde: een 12 MP ultrabrede camera, een 200 MP groothoekcamera, een 50 MP telefotocamera met 5x optische zoom en een 10 MP telefotocamera met 3x optische zoom. Met de 12 MP camera aan de voorkant meegerekend, heeft de Galaxy S24 Ultra in totaal 5 camera’s waaruit gebruikers kunnen kiezen.

Samsung Galaxy S24Ultra

Samsung Galaxy S24Ultra
Krediet: Mashable

De Galaxy S24 Ultra zal verkrijgbaar zijn met een opslagcapaciteit van 256 GB, 512 GB of 1 TB. Het lijkt erop dat Samsung de 8GB-geheugenversie van de Ultra heeft geïntroduceerd en alle apparaten worden geleverd met maar liefst 12 GB geheugen.

Samsung Galaxy S24Ultra

Samsung Galaxy S24Ultra
Krediet: Mashable

De Galaxy S24 Ultra zal beginnen bij $1,299.

Galaxy S24 en Galaxy S24+

Ook de meer betaalbare modellen van Samsung's Galaxy S smartphones hebben een upgrade gekregen.

Net als hun meer premium broer of zus, zullen zowel de Galaxy S24 als de S24+ worden aangedreven door de nieuwste mobiele chipset van Qualcomm, de Snapdragon 8 Gen 3.

Samsung Galaxy S24

Samsung Galaxy S24
Krediet: Mashable

De Galaxy S24 is veel kleiner dan de Ultra en komt op 6,2 inch met een FHD-scherm. De Galaxy S24+ is met 6,7 inch iets kleiner dan de Ultra en heeft hetzelfde QHD+ beeldscherm.

READ  Pixel 5, Chromecast met Google TV, Nest Audio: alles wat Google zojuist heeft aangekondigd

Beide smartphones hebben drie camera's aan de achterkant: een 12 megapixel ultragroothoekcamera, een 50 megapixel groothoekcamera en een 10 megapixel telefotocamera met 3x optische zoom, naast de 12 megapixel camera aan de voorkant.

Samsung Galaxy S24+

Samsung Galaxy S24+
Krediet: Mashable

De Galaxy S24 wordt geleverd met slechts 8 GB geheugen, ongeacht of je kiest voor de opslagversies van 128 GB of 256 GB. De Galaxy S24+ begint met een 256GB-model en biedt ook een 512GB-opslagversie. De Galaxy S24+ biedt echter in beide versies 12GB geheugen. Het lijkt er dus op dat als je de extra camera en hoogwaardige foto's van de Ultra niet mist, de Galaxy S24+ misschien wel de beste waar voor je geld biedt.

Het basismodel Galaxy S24 begint bij $799 en de Galaxy S24+ begint bij $999.

Samsung Galaxy-ring

Het evenement werd afgesloten met een overzicht van enkele nieuwe functies van Samsung Health, zoals slaapanalyse, toen er een verrassing op het scherm verscheen:

Een nieuw draagbaar apparaat genaamd Galaxy Ring.

De video was grotendeels een voorproefje van hoe het apparaat eruit zag, zonder echte details over de mogelijkheden ervan. Maar het lijkt erop dat Samsung grote plannen heeft met de Galaxy Ring.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *