Starfield-spelers worden achtervolgd door asteroïden

Starfield-spelers worden achtervolgd door asteroïden

Tijdens het weekend begonnen Starfield-spelers rapporten te delen over een vreemde bovennatuurlijke invasie. Er zijn asteroïden in het spel die je, om redenen die alleen de goden en/of programmeurs bekend zijn, van baan naar baan volgen, griezelig in formatie met je schip vliegen en je soms zelfs naar het oppervlak van de planeet begeleiden. “In een van mijn raarste ervaringen met een Bethesda-bug heb ik een kleine asteroïde die mij de afgelopen 30 uur volgt”, zegt gebruiker ReverendRoo Geplaatst op Reddit, wat aanleiding gaf tot een stortvloed aan reacties die deden denken aan UFO-jagers die elkaar spotten op een open dag van NASA. “Ik kijk er graag af en toe naar”, schreef Fatfit. ‘Je probeerde dicht bij hem te komen, maar dat lukte niet. Hij bleef weg. Ik nam aan dat het een diepere betekenis had.’ [toward] Einde van het spel.” Sommige spelers, b.v ZwartdeusHet heeft veel asteroïden in de wolken. Het lijkt onmogelijk om ze op te blazen. Ik heb een paar weken geleden de onderstaande YouTube-video opgegraven van een van deze vastzittende ruimterotsen. Zoals je kunt zien, is het niet zomaar een vaste achtergrondstip, zoals een artefact op het scherm, maar lijkt het te bewegen als reactie op het schip van de speler. De meest ongewone.

De onromantische verklaring voor dit alles is dat het een geheugenprobleem is, dat waarschijnlijk kan worden verholpen door de cache leeg te maken. Je kunt ook Starfield-consoleopdrachten gebruiken om je scherm van het ding te verwijderen, zoals gedemonstreerd door redditor PhotogenicEwok in de ReverendRoo-thread. “Als je een pc gebruikt, open dan de console, klik op de steen en typ ‘uitschakelen’. Technisch gezien wordt de steen hierdoor niet verwijderd, het wordt onzichtbaar en de botsing wordt opgeheven, maar dat zal het voorlopig doen.” Maar het is mogelijk dat de asteroïde-hackers van Starfield een bredere kennis of plotbetekenis hebben – zonder al te veel te verklappen: de NG+-opties van de game omarmen het idee dat alles en nog wat kan, als je de simulatie maar vaak genoeg uitvoert. Het is in ieder geval een goede gelegenheid om snel in de wereld van de asteroïdejacht te duiken.

READ  Maker Cyberpunk 2077: gamers kunnen geld terugkrijgen

Als we op zoek waren naar een strikt psychologische verklaring voor de kruipende buitenaardse asteroïden in Starfield, zouden we die kunnen aanhalen Frequentie bias, ook bekend als het Baader-Meinhof-fenomeen, beschrijft de neiging om iets meer op te merken nadat je het voor de eerste keer hebt gezien, wat leidt tot de overtuiging dat er overal iets is. Waarom raken we zo gefixeerd? Misschien omdat we bang zijn voor het ding of de entiteit in kwestie. Het fenomeen Baader-Meinhof is halverwege de jaren negentig vernoemd naar een Duitse terroristische groepering, die mensen overal begonnen te zien nadat ze erover in de kranten hadden gelezen.

Er zijn natuurlijk veel redenen waarom mensen bang zijn voor asteroïden: het zijn schurkenstaten die het potentieel hebben om met planeten in botsing te komen en ze uit het leven te vegen. Ze zijn in sommige oude tijden ook de vijand van videogames. In de film Asteroids uit 1979 schiet je schermen uit ruimterotsen op het geluid van een meedogenloos stijgend slidedeck, in Jaws-stijl. Er zijn oudere literaire precedenten – enerzijds Verhalen over impact op de ruimte Zoals H.G. Wells De sterAan de andere kant afbeeldingen van rondzwervende planeten Astrologie, waarvan wordt gezegd dat het een kwaadaardig effect heeft op mensen. Wie weet hebben al deze verhalen en tradities samen een soort collectieve hallucinatie onder Starfield-spelers gegenereerd. Of misschien is het gewoon een vergissing.
Een screenshot van een spookachtige, sprankelende asteroïde boven het oppervlak van een planeet in Starfield, geplaatst door Twitter-gebruiker Niall H.


Een screenshot van een spookachtige, sprankelende asteroïde boven het oppervlak van een planeet in Starfield, geplaatst door Twitter-gebruiker Niall H.

Afbeelding tegoed: Niall H/Bethesda

Veel Starfield-spelers die getroffen zijn door het fenomeen van de gasvormige asteroïde vinden het vervelend of verontrustend, maar enkelen raken emotioneel gehecht aan hun vreemde astro-geologische achtervolgers. “Ik heb ook een asteroïdevriend, zijn naam is Rocky, en hij kwam naar mijn site in Nesoi”, reageerde DadJokesGaming op de site DadJokesGaming. Twix, waarbij hij precies nul punten wint voor originaliteit. Als je ook een asteroïdevriend hebt, wens ik jullie allebei veel succes. Ik weet zeker dat er niets sinisters aan de hand is. Maar – en ik ben er zeker van dat dit slechts een trucje van mijn verbeelding is, maar komt deze asteroïde dichtbij?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *