Studio Nibelheim: Cora Burggraaf | Place de l’Opera

Toen mezzosopraan Cora Burggraaf op het conservatorium arriveerde, wist ze: hier ben ik thuis. Ze nam gretig de muziek en het theater in zich op. Inmiddels staat ze bekend om grote opera’s en kleine, indringende theaterproducties, zoals Menselijke stem. In de zomerserie van Studio Nibelheim vertelt ze over haar overtuiging en ontwikkeling en laat ze haar favoriete muziek horen.

Tijdens haar carrière heeft ze al veel concertzalen en operahuizen van binnen gezien. Ze zong in het Royal Opera House in Londen en de Beierse Staatsopera in München en trad op tijdens het Salzburg Festival. Ze gaf liedrecitals in Wigmore Hall en het Concertgebouw. Toch is Cora Burggraaf geen doorsnee klassieke zangeres. Ze zoekt naar authenticiteit, kwetsbaarheid en contact met het publiek. Ze maakte zelf kleine producties met werk van schrijver Oek de Jong en creëerde een muzikale variant van wat Marina Abramović deed: De muziek is aanwezig.

In dit interview speelt ze muziek die haar inspireert en raakt: Mirella Freni, Lorraine Hunt Lieberson, Jacques Brel en Benjamin Clementine. Zelf is ze te horen in ‘Youkali’ van Kurt Weill met Calefax.

Je kunt de podcast hier online beluisteren en downloaden. U kunt zich abonneren op onze podcasts via iTunes of Soundcloud. Daar vind je ook de vorige afleveringen. Voor Android is er de Google Podcasts-app. Als je het intypt via de zoekfunctie Studio Nibelheim, kom je automatisch bij de podcasts. Studio Nibelheim is ook te vinden op Spotify. Er is ook de volledige muzieklijst die Cora heeft samengesteld en die slechts gedeeltelijk de uiteindelijke bewerking heeft gehaald.

READ  Modellen van landbouwcoöperaties zijn voltooid

Meer informatie over Cora Burggraaf is te vinden op haar persoonlijke website. Ze is betrokken als mede-initiatiefnemer en kunstenaar samenuitthuis.nl. De naamjingle is gemaakt door Joël Vuik.

(Foto op de homepage: Alban Wesly)

More from Madison Garrett

Microsoft Flight Simulator werkt al aan Xbox Series X.

ik vloog rond Microsoft Flight Simulator Op de Xbox Series X de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *