Switch Emulator voegt online ondersteuning toe en verliest het vervolgens dubbel-snel in beschamende ommezwaai

© Nintendo

Deze week heeft het ontwikkelingsteam achter Switch-emulator yuzu ondersteuning toegevoegd voor online multiplayer. Een week later is de functie echter uit de emulator verwijderd – zonder opgaaf van reden door de ontwikkelaars.

Het volgende bericht is gepost op een blog met betrekking tot de emulator:

We zijn bedroefd om te melden dat we online ondersteuning van yuzu hebben verwijderd, voor onbepaalde tijd en met onmiddellijke ingang. Onze excuses aan onze community voor de verwarring en teleurstelling rond deze release, en vooral aan degenen die enthousiast waren om deze functie uit te proberen.

We hebben geldige en inzichtelijke feedback ontvangen van onze fans en leden van de bredere Switch- en emulatiegemeenschappen. Eerlijk gezegd zijn we allemaal maar een stel enthousiaste mensen van over de hele wereld, die oprecht enthousiast waren over iets dat we dachten te kunnen bieden. Achteraf gezien begrijpen we 100% uw zorgen.

Zoals altijd zullen we blijven werken aan andere functies en verbeteringen binnen yuzu, om er de best mogelijke emulator van te maken. Bedankt aan iedereen die ons is blijven steunen, ons feedback heeft gegeven en open heeft gestaan ​​voor constructieve discussies over dit onderwerp. Nu, zoals altijd, waarderen we uw mening.

Zoals u kunt zien, wordt er geen reden gegeven voor de verhuizing, maar Kotaku speculeert dat het te maken kan hebben met de hitte die de makers van de emulator hebben gekregen voor het inschakelen van een functie die minder gaat over behoud en homebrew en meer over het vermijden dat Nintendo (of zijn externe partners) geld hoeft te geven om te genieten van Switch-titels.

Kotaku ook wijst erop dat, omdat online spelen alleen beschikbaar werd gesteld aan betalende Patreon-supporters, yuzu verandert van een vrij verspreid stuk code in een betaalde dienst – waardoor het stevig in het vizier van het juridische team van Nintendo zou komen te staan.

Wat de reden ook is, het is een nogal beschamende ommezwaai voor de makers van yuzu.

READ  Fans van Pokémon Sword en Shield smeken Game Freak om langere gevechten
Written By
More from Lesley Curry

Hoe een oude Windows-laptop over te schakelen naar Linux

Door de federale overheid Digitaal analyseprogramma (DAP) tellen in oktober 2020, 3,2...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *