Tekstschrijver Manoj Muntashir vertelt over zijn nieuwe nummer ‘Dil Tod Ke’, remixen en worstelingen waarmee hij in de industrie werd geconfronteerd (exclusief)

Tekstschrijver Manoj Muntashir vertelt over zijn nieuwe nummer 'Dil Tod Ke', remixen en worstelingen waarmee hij in de industrie werd geconfronteerd (exclusief)

Manoj Muntashir is een bekende tekstschrijver, dichter en scenarioschrijver. Van het schrijven van scripts voor verschillende tv-shows, baande hij zich een weg naar de bioscoop en schreef hij verschillende Hindi-liedjes, namelijk “Galliyan”, “Tere Sang Yaara”, “Kaun Tujhe”, “Dil Meri Na Sune”, “Phir Bhi Tumko Chaahunga “en” Teri Mitti “en nog veel meer.

Momenteel krijgt hij lofbetuigingen voor zijn onlangs uitgebrachte nummer uit de T-Series, ‘Dil Tod Ke’, geschreven door Manoj.

In een exclusief interview met de International Business Times, India Manoj Muntashir wordt openhartig over het onlangs uitgebrachte nummer ‘Dil Tod Ke’, zijn kijk op het maken van remixen en gaf een gouden tip aan alle beginnende muzikanten.

Fragmenten uit het interview:

Op penning T-serie nieuwste nummer ‘Dil Tod Ke.’

Het nummer werd opgenomen tijdens pre-COVID-19, het was in het maken van soms en zoals we weten is Bhushan Kumar een perfectionist, dus het was moeilijk om hem te plezieren en het was moeilijk om hem precies te geven wat hij van je wilde. Daarom heb ik wat tijd genomen, maar iedereen is blij met de reactie en nu voelt het dat elke minuut die aan het nummer wordt besteed het waard is.

Hij voegt toe…

Dil Tod Ke Poster

Het nummer ‘Dil Tod Ke’ is van oorsprong een superhit nummer. Het punt is echter dat de nieuwe generatie het oude lied helemaal niet kent. Herschepte nummers zijn een eerbetoon aan alle legendes die de originele track hebben gemaakt.

Op zijn reis in de muziekindustrie

Manoj Muntashir

Mijn reis is lang geweest, hoewel het veel tijd heeft gekost. Ik kwam in 1999 naar Mumbai vanuit een klein stadje genaamd Ameti, mijn idee was om liedjes voor film te maken, maar op de een of andere manier werd ik omgeleid naar televisie. En bijna 15 jaar lang, bijna tot 2014, bleef ik veel liedjes voor tv schrijven. Elke dag bleef ik er hard naar streven om die eerste doorbraak in films te krijgen, bioscoop is geen gemakkelijke zaak en vooral voor iemand als ik die dag-nacht bezig was met televisie.

Gelukkig gebeurde ‘Galliyan’ en het werd meteen een succes en sindsdien was er geen terugblik meer. Gedurende deze jaren realiseerde ik me dat alles wat je nodig hebt om te slagen geduld is. Dingen gebeuren misschien niet zoals u had gepland, maar het zal zeker gebeuren wanneer de tijd rijp is.

Of hij graag remixen maakt

We noemen het niet de remixes die het de recreaties noemt, omdat remix slechts de beats van de muziek verandert, terwijl recreatie iets is dat vanaf het begin is bedacht. Als je al mijn liedjes doorneemt, of het nu ‘Rashke Kamar’, ‘Dil Me Ho Tum’ enz. Zijn, deze zijn door mij nagebouwd en je merkt dat deze liedjes authentiek zijn, behalve één regel die is overgenomen uit het oorspronkelijke liedje. Alles is wat we hebben herwerkt.

Remixen maken is een zware klus in vergelijking met het schrijven van originelen, omdat je directe vergelijkingen hebt en mensen klaar staan ​​om je neer te schieten als je ermee instemt. In het lied van Nushrat Fateh Ali Khan sabh weet je bijvoorbeeld wat voor problemen je krijgt als je het verknoeit. Dus, met dat in gedachten, is de T-serie nooit arrogant geweest over de remixen en dat is iets dat altijd resoneert bij mensen.

We moeten begrijpen dat mensen hoe dan ook kritiek zullen leveren. Ik ben ook van mening dat remixen niet in bulk mogen worden gedaan en dat alles in evenwicht moet zijn. Het probleem is dat als we de nummers blijven remixen, de volgende generatie geen originele nummers meer over heeft.

Verder toevoegen

Manoj Muntashir

Bijvoorbeeld: “Sanu Ek Pal Chain Naa Aave” we hebben het nummer alleen opnieuw gemaakt omdat het al erg leuk is, anders waarom zullen we het nummer opnieuw maken. Alleen staat het nummer al op de plank van 25 tot 20 jaar en tussen deze jaren is er veel veranderd in de muziekindustrie, of het nu de taal van de muziek is, de manier waarop mensen de teksten consumeren. Dus waarom presenteert u oude wijn geen nieuwe fles? En het lied was een meesterwerk.

Op zijn favoriete muziekgenre

Mijn favoriete muziekgenre is liefdesverdriet omdat ik eigenlijk in één ding geloof dat er geen pure emotie is dan deze emotie. Je kunt alle andere emoties manipuleren, maar je kunt niet knoeien met het gevoel van liefdesverdriet.

Wij zijn dat soort mensen die niet alleen naar de bar gaan en op het lied dansen, maar we komen ook thuis en huilen om trieste liedjes. Wat ik me herinner, was toen er een tijdperk was waarin radiomensen de radio op een bepaald tijdstip gebruikten en naar die klassiekers luisterden en hun emoties loslieten. Ik kan me het meest in die emotie verhouden.

Over de industrie is eerlijk

manoj muntashir

Dit is mijn advies aan de beginnende muzikanten, wees nooit bang voor de concurrentie en word niet bang. Mumbai en de filmindustrie hebben veel ruimte voor talent. Er zullen moeilijkheden zijn, maar uiteindelijk krijg je waar je naar verlangt, met puur hard werken. Dit is een heel eerlijke industrie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *