De Blasio zweert gerechtelijke stappen als federale handhaving voet aan wal zet in NYC

De Blasio zweert gerechtelijke stappen als federale handhaving voet aan wal zet in NYC

Burgemeester de Blasio zwoer president Trump voor de rechter te slepen als slechts één enkele federale wetshandhavingsfunctionaris ‘voet aan wal zet in New York City’ om demonstranten en de toenemende misdaad aan te pakken.

“Als een van deze federale officieren voet aan wal zet in New York City met de bedoeling de First Amendment-rechten van New Yorkers te ontkennen, zullen we onmiddellijk voor de rechter komen en zullen we winnen”, zei de Blasio woensdag op MSNBC’s “Morning Joe”.

De Blasio vermeldde niet dat federale agenten van de FBI, ICE en DHS al actief zijn in de vijf stadsdelen.

Maandag riep Trump gouverneur Andrew Cuomo op om de recente misdaad in de Big Apple te beëindigen en zei: “Als de gouverneur er niets aan gaat doen, zullen we er iets aan doen.”

De Blasio zei dat hij zich bij 15 andere burgemeesters heeft gevoegd in een brief aan het ministerie van Justitie waarin hij de FBI oproept om uit de buurt te blijven van lokale aangelegenheden.

‘We willen deze officieren niet in onze steden’, zei hij.

“Ik geloof dat wat de president doet ongrondwettelijk is”, voegde hij eraan toe, verwijzend naar de inzet van Trump van federale agenten in Portland om demonstraties tegen federale gebouwen te bestrijden.

De Blasio stond erop dat hij de golf van de stad onder controle heeft.

‘We zullen het verslaan’, zei hij. “Het is niet de plaats van de federale regering.”

READ  Google Stadia krijgt de komende jaren 400 nieuwe games - Gaming - Nieuws

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *