Teruggaan naar oude pc-games neemt stappen, maar ze zijn te doen

s: Ik zoek hulp om oude pc-games onder Windows 10 te laten draaien. Ik heb het over echt oude games – teruggaan naar eerdere versies van Windows voordat XP zelfs teruggaat naar DOS 6.22 en Win 3.11. Ik heb verschillende oude pc-games die ik graag nog een keer zou willen bezoeken, waaronder “Return to Zork” en andere. Ik kan deze oude spellen niet installeren, laat staan ​​ze spelen. Ik heb op internet gezocht en een verwijzing gezien om iets genaamd DOS-shell te installeren en uit te voeren? Ik heb geprobeerd een DOS-shell te downloaden, maar het was bijna onmogelijk om te installeren, configureren en uitvoeren. Help me alsjeblieft.

Mike M, Odessa, Texas

een: Dat is een hoop nostalgie die je noemde, Mike. Ik denk niet dat de huidige generatie opkomende computergebruikers het meeslepende realisme van grafische afbeeldingen met een hoge resolutie kan waarderen als gevolg van het actief gedachten lezen van op tekst gebaseerde spellen. Toen ik jonger was, bracht ik gelukkige uren door met het spelen van Zork-titels en andere tekstavonturen, evenals een hele bibliotheek met vroege grafische shows van Sierra On-line die er niet meer zijn.

Ik begrijp waarom je deze titels opnieuw zou willen bezoeken, niet alleen uit nostalgie, maar als je er al exemplaren van hebt, heb je er destijds waarschijnlijk een aardige cent voor betaald. Hoewel het voor de huidige maatstaven echt antiek is, is het fijn om te voelen dat u nog steeds wat entertainmentwaarde kunt halen uit uw investering.

READ  Amazon's Lord of the Rings MMO is geannuleerd

Er is een manier om dit te doen, en je kwam heel dicht bij het proberen. Ik denk dat wat je misleidde je terminologie was. U wilt geen DOS-shell – u wilt een DOS-emulator. Met de shell kunt u basisfuncties voor schijfbeheer uitvoeren, maar daar houdt de functionaliteit op. In feite zal een complete DOS-emulator proberen om alle functies van het besturingssysteem dat het emuleert te bieden, inclusief de mogelijkheid om DOS-compatibele programma’s te laden en uit te voeren.

Ik ga nog een stap verder en zeg dat je op zoek bent naar een programma genaamd DOSBox, beschikbaar op www.dosbox.com. Voor degenen onder jullie die dergelijke dingen volgen, nee, dit is niet in strijd met mijn regel tegen het doen van specifieke productaanbevelingen, omdat DOSBox volledig gratis is, dus de verkoper heeft niets te winnen bij mijn ongevraagde goedkeuring.

Dus, Mike, afgezien van deze oplossing voor je probleem, ga ik je een kleine bonus geven en stel voor dat je de website Internet Archive, op Archive.org, gaat bekijken. Deze geweldige site heeft duizenden oude gametitels beschikbaar, waarvan er vele in een categorie vallen die bekend staat als verlaten software; Alle software die niet langer actief wordt verkocht of ondersteund en waarvan de eigenaar mogelijk niet meer werkt. De software kan wel of niet nog steeds auteursrechtelijk beschermd zijn, maar aangezien er geen geld te verdienen valt, is het mogelijk dat de eigenaar inbreuken op het auteursrecht niet volgt.

In het internetarchief kun je de meeste van deze oude titels direct in je webbrowser afspelen, dankzij een online versie van DOSBox. Wees gewaarschuwd dat het starten van afzonderlijke adressen een beetje traag kan zijn, omdat de volledige schijfkopie moet worden gedownload voordat deze kan worden gestart, en dat kan enkele honderden megabytes aan gegevens betekenen. Als er grote titels zijn die u vaak wilt spelen om uw bandbreedte en geduld te sparen, is het wellicht de beste optie om het programma-image te downloaden en vervolgens een lokale kopie van DOSBox te gebruiken om het te starten. Als deze zin niet duidelijk is, betekent het woord “lokaal” een kopie die op uw computer is geïnstalleerd.

READ  Vuil 5 pc / Xbox-serie X

Als u meer informatie wilt over het internetarchief, adressen van verlaten programma’s die online beschikbaar zijn, of best practices voor het gebruik van DOSBox, meer informatie is slechts een Google-zoekopdracht. Een van de zoekopdrachten die ik zou willen voorstellen, is “Hoe voer ik DOS-programma’s uit onder Windows 10?” Je zult veel interessante artikelen vinden die zijn geschreven door veel geeky bronnen die precies bevatten wat je zoekt. Veel succes en veel rekenplezier!

Bezoek mijn website op ItsGeekToMe.co (niet .com!) om aanvullende inhoud te bekijken, op artikelen te reageren of een eigen vraag in te dienen.

Written By
More from Max Mcgee

EA trekt toch de stekker uit oudere Need for Speed-games

Bijwerken: De zaken werden eerder vandaag een beetje verwarrend toen, in plaats...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *