Tesla Model 3 service na 15.000 mijl, bijna twee jaar

Ik heb net meer dan 15.000 mijl gereden in mijn 2019 Tesla Model 3 SR+ en heb een kort onderhoudsbezoek gehad. Ik dacht dat dit een goed moment was voor een artikel over mijn behoeften en ervaringen in de dienst tot nu toe. Deze service is tot 3 maanden minder dan 2 jaar en, zoals we zojuist hebben opgemerkt, meer dan 15.000 mijl.

Bovendien kreeg ik tijdens mijn laatste servicebezoek advies over een aanbevolen of noodzakelijke service voor de komende jaren, waarvan ik denk dat het nuttig kan zijn om dit op grote schaal te delen.

Tesla Model 3 12V batterij vervangen

Tesla Model 3 SR+ staat op het punt de 12V-accu te vervangen. Foto door Zach Chahan, CleanTechnica.

De service die ik kreeg was een vervanging van een 12v-batterij. Ik kreeg een waarschuwing op mijn Tesla-touchscreen toen ik op een dag ging opladen dat ik de 12V-batterij moest vervangen. Gelukkig zag een van mijn jonge dochters de waarschuwingspop-up voor me niet en heb ik opzettelijk of onbewust de melding uitgeschakeld voordat ik hem zag, want na het negeren van het bericht zag ik haar of een andere melding hierover niet meer . (Ze springen vaak naar voren om iets te kijken of af te spelen als ik de stekker in het stopcontact steek, dus ik had het bericht echt kunnen missen en dan zou de auto op mij doodgaan.) Het lijkt vreemd dat Tesla dit bericht niet ergens heeft laten staan (meldingsscherm, app, enz.) Totdat het probleem is opgelost, maar de meiden zijn er in ieder geval niet voor mij (deze keer) aan toegekomen.

Tesla-kennisgeving voor vervanging van 12V-batterij. Foto door Zach Chahan, CleanTechnica.

Toen ik een paar maanden geleden in een Tesla-servicecentrum was, had ik al verschillende forumdiscussies gezien over Tesla-auto’s die deze waarschuwing kregen of doodgingen zonder waarschuwing vanwege een bijna lege 12V-batterij, dus ik zorgde ervoor dat ik de servicetechnicus ernaar vroeg op deze keer. Hij zei dat je de batterij snel moet vervangen nadat je de waarschuwing hebt ontvangen. De auto blijft nog een paar dagen rijden voordat de batterij leeg is, maar niet heel lang. Dus ging ik aan de slag en vroeg de Tesla-service om de 12V-batterij vrijwel onmiddellijk te vervangen.

READ  Puyo Puyo Tetris 2 - Laatste update voegt vier speelbare personages, toeschouwermodus en meer toe op 4 maart

Ik heb via de app een afspraak gemaakt voor een dienst om na een paar dagen te ontgrendelen. De app gaf aan dat het een mobiel bezoek kon zijn (ook wel Ranger-service genoemd), wat betekende dat ik de auto niet naar het servicecentrum hoefde te brengen – een Tesla-technicus kwam gewoon naar me toe.

Mijn auto heeft nog garantie, dus het vervangen van de batterij was gratis. Ik had het van tevoren niet door, dus een leuke verrassing was het zeker.

Tesla-serviceschema

Vroeger gaf Tesla kopers van Model S een meerjarig onderhoudsschema. In feite moest je het volgen of een vergoeding betalen, als ik het me goed herinner. Het was echter niet erg gebruikelijk, nieuwe Tesla-auto’s werden week na week beter, zelfs de eerste Tesla-auto’s bleken niet veel onderhoud nodig te hebben en Tesla stopte met het onderhoudsschema. Teslas heeft echter nog steeds nodig Sommige Diensten.

Ik wist er niet veel van en met een ervaren Tesla-medewerker daar voor ondervraging, stelde ik de monteur nog een paar vragen toen hij op mijn oprit stond en hij gaf duidelijke en schijnbaar overtuigende antwoorden. Hij vertelde me dat de volgende service binnen de gegeven tijdsbestekken moet worden uitgevoerd:

  • Banden moeten worden vervangen als het profiel laag is. Hij vertelde me dat ik 2.000-3.000 mijl of zo moest inruilen – tussen 17.000 en 20.000 mijl. Dit lijkt vroeg, maar het lijkt erop Zeer populair bij Model 3 (jmmv). Ik zal zeker over een paar maanden een update schrijven.
  • Na twee jaar moet de auto remvloeistof hebben.
  • Na 4 jaar moet de koelvloeistof worden vervangen.
  • Na 4-6 jaar moet de airconditionerdroger worden vervangen.
READ  PS5 Digital Edition vs. Xbox Series S: welke betaalbare console is voor jou?

Niet slecht.

Vorige Tesla Model 3-service

Voor nu had ik een servicebeurt om een ​​paar dingen te controleren (die niet echt gecontroleerd hoefden te worden), om het AC-filter te vervangen (die schimmel kreeg in de hitte en vochtigheid van Florida), om de banden te laten draaien, en om een ​​paar stukjes op een beetje te lijmen waarvan ik dacht dat het veel zou kunnen opvallen.

Een nieuw HVAC-filter kost $ 34 en schoonmaakbenodigdheden kosten $ 16,50. Het werk voor de Tesla-service had $ 39,75 kunnen zijn, maar het werd gratis gedaan. Tesla heeft onlangs een draadloze firmware-update gepusht om te helpen beperken hoeveel dit gebeurt en hoe vaak het filter moet worden vervangen, en het wordt in principe onderhouden zonder deze keer op te laden vanwege de snelheid die u nodig hebt na het kopen van de auto (iets meer dan een jaar in eigendom).

Ik heb ze ook gevraagd om een ​​aantal eenvoudige dingen te controleren, en ze deden het gratis.

Eindelijk, reden om naar binnen te gaan, rolde ik mijn banden, die $ 35 kosten.

Ongeveer een jaar geleden, in december 2020, stopte ik bij het servicecentrum om hen te vragen een paar dingen te controleren. Desondanks was dit alles minimaal en hoefde er niets te worden gedaan, dus de kosten waren $ 0.

Na 9 maanden in het bezit te zijn geweest van een BMW i3 voorafgaand aan de Model 3 en een paar keer een BMW-service te hebben bezocht, was een gebied waar BMW het beter deed, dat het servicecentrum ook aantrekkelijker was, met een grote tv, een scala aan snacks en koffie-opties , en een mooier uitzicht. En meer open. Het Tesla Service Center, dat enigszins nieuw is en zeker geen regionaal, is meer dan abstract en bijna magazijnachtig. Het is niet precies inspirerend Plaats. BMW-dealers maken echter solide winst op service en vergoedingen die veel hoger zijn dan hun kosten voor veel dingen, terwijl Tesla vanaf de eerste dag van mening was dat service geen winstcentrum zou moeten zijn en dat alles wat Tesla Service doet in wezen tegen kostprijs is.

READ  Diablo 2: Alpha's artistieke geschiedenis herleefde, kondigde Seasons aan

Al met al ben ik zeer tevreden over de service van Tesla. Sommige dingen kunnen iets beter, maar er is weinig om over te klagen en er is veel om dankbaar voor te zijn. Het is meestal eenvoudig, snel en handig. Hoewel er nog steeds de neiging kan zijn om je zorgen te maken dat je te veel uitgeeft aan iets dat nog niet gerepareerd of onderhouden hoeft te worden, is het leuke van Tesla dat je weet dat het niet probeert elke cent eruit te zuigen van u — het is niet van plan om bij de lancering van service een winstcentrum te maken. Verwacht alleen niet dat je jezelf te veel verwent en om dezelfde reden het hof wordt gemaakt.


Waarderen we de originaliteit van CleanTechnica? Denk eraan om een CleanTechnica-lid, supporter, technicus of ambassadeur – of patroon op Patreon.
Heb je een tip voor CleanTechnica, wil je adverteren, of wil je een gast voorstellen op onze CleanTech Talk podcast? Neem hier contact met ons op.

Written By
More from Lesley Curry

Het is officieel: we krijgen geen OnePlus 8T Pro

OnePlus heeft bevestigd dat er geen OnePlus 8T Pro zal zijn. Het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *