Tesla staat op het punt de lat hoger te leggen met de nieuwe Model S Plaid, dus verwacht enkele verrassingen

Tesla staat op het punt de nieuwe Model S Plaid te onthullen, misschien wel de grootste software-update van de auto in bijna een decennium.

We verwachten dat de autofabrikant enkele verrassingen zal onthullen die de lat hoger zullen leggen.

Ik heb een kenmerkende Model S uit 2012. Het is nog steeds een geweldige auto die beter presteert dan veel gloednieuwe elektrische auto’s van vandaag, maar hij is bijna onherkenbaar in vergelijking met de Model S.

Het werd gebouwd voordat Tesla begon met het bouwen van de aandrijflijn met dubbele wielaandrijving en de stuurautomaat.

De nieuwe Model S-auto’s hebben meer actieradius, laden twee keer zo snel op en zijn over het algemeen beter ontworpen dan Tesla’s vorige versie van de luxe elektrische sedan.

Je zou gemakkelijk kunnen beweren dat de 2020 Tesla Model S al de beste auto was die je kon kopen, waardoor het moeilijk voor te stellen is hoe Tesla de lat hoger zal leggen met de nieuwe 2021 Model S Plaid.

Er zijn wat we al weten, zoals de nieuwe driemotorige palladiummotor Schakel acceleratie van 0-100 km/u in in 1,9 seconden en een kwart mijl in 9 seconden.

Tesla bevestigde ook het gebruik van Nieuwe krachtige spelcomputer Om het nieuwe entertainmentsysteem in de nieuwe Model S.

Maar we verwachten dat Tesla een paar verrassingen zal hebben tijdens het bezorgevenement van morgenavond.

Er is het beruchte nieuwe Butterfly-stuur dat de meeste aandacht heeft getrokken sinds de aankondiging van het nieuwe Model S.

Men wil dat Tesla uitlegt hoe het zit met het stuur, aangezien er meerdere prototypes zijn gespot met een rond stuur.

READ  Facebook bevindt zich mogelijk in een "sterkere positie" na de privacyupdate van Apple

We hebben al besproken hoe Tesla heeft de stelen op het stuur verwijderd En plan zelfs om de stuurautomaat te gebruiken om automatisch de juiste rijmodus te activeren (rijden, achteruit, neutraal of parkeren).

Maar waar ik mensen minder over heb zien praten, is de mogelijkheid dat Tesla de besturing introduceert met het nieuwe stuur.

Men maakte zich zorgen over de nieuwe draaicirkel van het vlinderstuur, die Tesla het nieuwe “Yoke”-stuur noemt, maar Tesla kan dat perfect afstemmen met het draadstuursysteem.

Eerder berichtten we uitsluitend over Tesla werkt aan een nieuw wire-routing-systeemEn hoewel we niet konden bevestigen dat het voor de nieuwe Model S was, is het niet onmogelijk dat Tesla tijdens de onthulling meer details vrijgeeft.

Met het stuursysteem via draad kan Tesla dit nieuwe stuur afstellen om het perfecte gevoel voor zijn vorm te krijgen en zelfs een verscheidenheid aan aanpasbaar gevoel te bieden.

Wat verrassingen betreft, denk ik dat Tesla ook een volledig nieuwe gebruikersinterface zou kunnen onthullen met de nieuwe Model S.

De nieuwe S- en X-modellen vereisen een nieuwe interface vanwege de nieuwe schermconfiguratie.

Tesla is horizontaal verplaatst voor het middenscherm, zoals op de Model 3 en Model Y, maar het kan niet zomaar dezelfde gebruikersinterface kopiëren, aangezien in deze twee auto’s de linkerkant (de rechterkant voor rechts rijden) is bezet door het instrumentenblok.

De nieuwe Model S en X hebben nog steeds een apart instrumentenpaneelscherm, wat betekent dat Tesla voldoende schermruimte zal hebben om een ​​nieuwe gebruikersinterface in productie te brengen op die nieuwe voertuigen.

Deze bevindt zich bovenop het nieuwe scherm op de achterbank, waarvoor ook een nieuwe gebruikersinterface nodig is.

READ  Nieuwe beperkingen voor tijdreizen in Animal Crossing: New Horizons

De gebruikersinterface is iets dat Tesla al jaren mijlenver voorloopt op andere autofabrikanten, maar er is altijd ruimte voor verbetering, en het is spannend om te zien waar ze dingen naartoe brengen.

De nieuwe gebruikersinterface van Tesla zal naar verwachting in een nieuwe software-update v11.

Glimp van de Tesla v11 gelekt in het prototype S Plaid Hij werd eerder dit jaar in het wild gespot.

Hoewel sommige functies ongetwijfeld exclusief zullen zijn voor de nieuwe S- en X-modellen, verwachten we dat een deel van de nieuwe gebruikersinterface ook zal verschijnen op de Model 3, de Model Y en mogelijk zelfs de oudere Model S en Model X.

Wordt lid van ons op Elektrisch Morgen, donderdag 10 juni om 19.00 uur PT (22.00 uur ET) voor alle details tijdens het Tesla-bezorgevenement.

Wat denk je dat Tesla morgen kan aankondigen? Laat het ons weten in de comments hieronder.

FTC: we gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. Meer.


Abonneer je op Electrek op YouTube voor exclusieve video’s en abonneer op geluidsnotatie.

Written By
More from Lesley Curry

Heb je ooit gespeeld tegen Tom Sweeney, CEO van Epic Games?

Tom Sweeney, CEO van Epic Games, blaast in eerste interview over Apple...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *