Tesla trekt stekker eruit zodat bestuurders videogames kunnen spelen na federaal onderzoek

“Na de opening van een eerste beoordeling van het passagiersspel van Tesla, heeft Tesla het bureau laten weten dat het de functionaliteit van deze functie aan het veranderen is”, zei een woordvoerder van de National Highway Traffic Safety Administration eind donderdag. In een nieuwe software-update is Passenger Play nu vergrendeld en niet langer bruikbaar als het voertuig in beweging is.

Onderzoeksdocumenten, onthuld door NHTSA op woensdag, zeiden dat de functie, bekend als “Passenger Play”, beschikbaar is voor bestuurders sinds december 2020. Games verschijnen op het grote touchscreen in het midden van het dashboard. Hoewel de naam suggereert dat het bedoeld was om door passagiers te worden gespeeld, weerhield niets de bestuurders ervan om te spelen terwijl de auto reed, volgens documenten die aan het onderzoek zijn gekoppeld.

In het NHTSA-onderzoeksdocument stond dat vóór december 2020 spelen alleen was ingeschakeld als het voertuig geparkeerd stond. Zelfs als het spel wordt gespeeld door een passagier en niet door de bestuurder, kan het volgens de NHTSA “de bestuurder afleiden en het risico op een crash vergroten”.

Het onderzoek van het bureau kreeg donderdag veel media-aandacht voordat Tesla ermee instemde zijn spelinstellingen te wijzigen.

“NHTSA evalueert voortdurend hoe fabrikanten bescherming identificeren tegen afleidingsrisico’s die kunnen voortvloeien uit defecten, misbruik of beoogd gebruik van gemakstechnologieën, waaronder infotainmentschermen”, aldus het bureau.

Tesla verlegt de grenzen door rijhulpfuncties te bieden waarmee zijn auto’s kunnen vertragen, versnellen en zelfs van rijstrook kunnen veranderen zonder actieve deelname van de bestuurder.

Het bedrijf waarschuwt dat stuurprogramma’s die dergelijke functies gebruiken, bekend als “automatische piloot‘ en ‘FSD’, voor Volledig zelfrijdendZe moeten waakzaam blijven en hun handen aan het stuur houden. Maar het was Tesla Bekritiseren Om het makkelijker te maken voor Chauffeurs om niet op te letten, evenals voor een aantal ongelukken Schakel auto’s in de automatische pilootmodus in.
NHTSA offline Tesla onderzoeken van ten minste 11 ongevallen met auto’s met automatische piloot of andere autonome rijfuncties die bij aankomst op de plaats van een eerder ongeval in botsing kwamen met hulpverleningsvoertuigen. Deze 11 ongevallen veroorzaakten volgens het bureau 17 gewonden en één dode.
Amerikaanse toezichthouders benadrukken dit Afgeleid rijden als een groot veiligheidsrisico op de Amerikaanse wegen. NHTSA schat dat in 2019 3.142 mensen zijn omgekomen bij ongevallen met afgeleide bestuurders.

Het onderzoek naar Passenger Play begon na een klacht die in november werd ingediend door een anonieme Tesla-eigenaar. In de klacht stond dat de functie het mogelijk maakt om tijdens het rijden videogames te spelen en op internet te surfen.

READ  Ezekiel Elliott rookt mysterieus over ‘respect’ na de mislukte deal van Dak Prescott

“Videogames zouden alleen toegankelijk zijn voor passagiers. Surfen op internet is voor iedereen op elk moment beschikbaar”, aldus de aanklacht. “Waarom mag een fabrikant een inherent afleidende live video maken die meer dan twee derde van het scherm beslaat waarop een bestuurder vertrouwt voor alle voertuiginformatie? het voertuig in beweging is. Een gevaarlijke afleiding voor een bestuurder is roekeloze nalatigheid.”

Tesla (TSLA)Die zelden reageert op vragen van de media, reageerde niet op een verzoek om commentaar op een onderzoek of een videogamefunctie.
Written By
More from Aubrey Mason
Virginia Military Institute zal Confederate standbeelden niet verwijderen of gebouwen hernoemen
Het Virginia Military Institute zal de Zuidelijke monumenten niet verwijderen of gebouwen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *