Test de nieuwe BuurtHapp-app

Test de nieuwe BuurtHapp-app


Afbeelding: Pixabay

De nieuwe app BuurtHapp is een app voor Lelystaders. Dit heeft tot doel voedselverspilling tegen te gaan, ten gunste van een grotere participatie en communicatie in de buurt. De app bevindt zich momenteel nog in de zogenaamde testfase, maar ze proberen hem in oktober te lanceren. Er worden nog enkele testers gezocht.

Een nieuw initiatief in Lelystad
Het is een mooi nieuw initiatief van The Waste to Success. Informatie is te vinden op het Instagram-account van The Waste, maar ook op het Instagram-account van Circulair Lelystad. In het laatste account staat een document dat u kunt downloaden en invullen als u de applicatie wilt testen. Er is ook een Instagram-account BuurtHapp.

Als u het document niet wilt of kunt downloaden, kunt u een privébericht achterlaten op het account van Circulair Lelystad. Er wordt dan contact met je opgenomen en je kunt ook tester worden van de nieuwe app.

Overnachten in Lelystad
Om de app te testen moet je in Lelystad wonen. Zo kun je een van de eerste testers worden van een applicatie die later breed ingezet gaat worden. Dit is het moment om op te komen tegen voedselverspilling en u kunt meedoen door de app te bekijken en ideeën aan te dragen.

Het idee is dat mensen via BuurtHapp een leuke buurt hebben, mede doordat ze restjes delen met buren. Met BuurtHapp is het een kwestie van ‘dag’ zeggen tegen voedselverspilling en ‘hallo’ tegen een eerlijke voedselverdeling.

Voer de applicatie uit
BuurtHapp werkt heel eenvoudig. Iedereen die meedoet, meldt zijn locatie in de app. Zo ontvang je meldingen wanneer er iets in de buurt wordt aangeboden. Dan kun je beginnen met chatten.

READ  Aanvallers verspreiden malware als valse Windows 11-updates

Via de chat kunt u een afspraak inplannen zodat het gerecht opgehaald of thuisbezorgd kan worden. Door te kletsen en gerechten (en eventueel restjes) te delen, kun je vrienden worden met de buren.

Als mensen een restje over hebben, gebruiken ze BuurtHapp. BuurtHapp is een app voor het delen van voedsel en tegen voedselverspilling. Sterker nog, het is gratis eten voor en door buren. Het is gemakkelijk en leuk.

(Bronnen: Instagram Circulair Lelystad, Instagram The Waste to Success. Instagram BuurtHapp)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *