Testing & Tracing Commissie: “De Coronalert app blijft ook …

De Coronalert-app blijft belangrijk, ook met de nieuwe teststrategie en de nieuwe maatregelen. Dat benadrukt de Interfederale Commissie Testing & Tracing zondag.

De federale regering besloot deze week om de teststrategie te wijzigen. Hierdoor worden mensen zonder symptomen niet meer getest, maar in quarantaine geplaatst. “Daarom werd vorige week gezegd dat de Coronalert-app zijn bestaansreden verloor. We willen benadrukken dat dit niet klopt ”, zei Karine Moykens, voorzitter van de Interfederale Commissie Testing & Tracing zondag.

Er worden nog dagelijks ongeveer 70.000 tests afgenomen. Als de resultaten van die tests in de app terechtkomen en een persoon zijn contacten anoniem op de hoogte stelt als er een positief resultaat wordt bereikt, kunnen deze mensen in quarantaine gaan of hun arts waarschuwen als ze symptomen hebben. Zo behoudt de app gewoon zijn functie, zegt Moykens. “Het blijft dus belangrijk dat mensen de app downloaden en gebruiken zodat het een belangrijk hulpmiddel blijft in de strijd tegen corona.”

Bovendien blijven mensen communiceren met mensen die ze misschien niet kennen, ook op het werk, in het openbaar vervoer en in winkels. De app maakt het mogelijk om contacten te traceren die de positief geteste persoon niet kent, vult Moykens aan.

Ondertussen blijft handmatige contactopsporing werken via de contactcenters, ook via die weg worden mensen bereikt. “Het contactonderzoek behoudt dus ook zijn meerwaarde.”

De app is tot nu toe 1,6 miljoen keer gedownload. Afgelopen week zijn er 21.700 resultaten geüpload naar de app, waarvan 4.400 positief (20 procent).

READ  Netflix staat gedeeltelijk downloaden op Android toe
More from Madison Garrett

Duitsland verlaat het stadion nadat Jordan Torunariga zou zijn blootgesteld aan racistische mishandeling

Foto’s van Jordan Torunariga spelend met Hertha BSC. Foto door Boris Strebel/Getty...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *