Welke open-wereldgames zou je dit najaar moeten spelen?

Dit najaar staan ​​er in minder dan twee maanden ongeveer vijf openwereldspelen gepland. Iedereen die fan is van het genre kan geen geluk hebben, maar zal tegelijkertijd ook slikken. Er zijn tenslotte veel open wereld games die je in korte tijd krijgt en ze allemaal meteen spelen lijkt een bijna onmogelijke opgave. We hebben ze daarom allemaal op een rijtje gezet inclusief redenen waarom je ze wel of niet meteen zou moeten spelen!

Watch Dogs Legion, het derde deel in de hackerserie van Ubisoft, geeft het startschot voor de grote open wereld games-waanzin van 2020. Het nieuwste deel neemt je mee naar een dystopische variant van Londen waarin een groot cyberbedrijf, als politiestaat, langzaam maar zeker wordt beperking van de vrijheid van de bevolking. Het is aan jou om daar een einde aan te maken met een leger dat zo groot (of klein) is als je wilt.

Ubisoft introduceert een nieuwe, baanbrekende monteur die je de mogelijkheid geeft om elke NPC te rekruteren. Dit betekent dat niet alleen de hele wereld jouw speeltuin is, maar dat je ook de kans krijgt om als elk personage in die speeltuin te spelen. Het is daarom een ​​van de coolere aspecten van de game, waardoor we zo snel mogelijk een kijkje willen nemen in dystopian London.

Ophalen bij vrijgave of wachten?

Vanwege de nieuwe monteur die de gamewereld op zijn kop kan zetten, kunnen we echt niet wachten om de game te spelen. Toch zijn we een beetje op onze hoede. De monteur kan zich snel vervelen als het niet goed wordt uitgevoerd.

READ  PlayStation 5 Plus met gratis games en extra's [video]

Gelukkig heeft Ubisoft besloten om ook een oude bekende terug te halen naar de game: Aiden Pearce uit de originele titel uit 2014. Fans van het eerste uur zullen vanaf releasedag extra gemotiveerd zijn om de game te spelen. Logisch, want de game komt twee weken voor de volgende open world game in het najaar uit.

Dat is genoeg tijd om in ieder geval het verhaal uit te spelen. We raden de titel alleen af ​​als je een sterke afkeer hebt van futuristische settings waarin drones meerdere keren moeten worden neergeschoten of goed bestuurd. Je zult deze taak vaak genoeg krijgen, zoals in onze Watch Dogs Legion-preview, zo bleek.

Twee weken na de release van Watch Dogs Legion komt Ubisoft met de volgende grote open wereldtitel. Dit keer is het de beurt aan Assassin’s Creed. Het nieuwste lid in de serie heet Valhalla en neemt je mee naar de tijd van de Vikingen.

Valhalla staat niet alleen achter enkele van de beste Assassin’s Creed-onderdelen (Black Flag en Origins) door de studio, maar brengt ook een geheel nieuwe regio met zich mee. Het Engeland van het Vikingtijdperk is nog niet bezocht en belooft daarom behoorlijk wat innovatie te brengen. Op deze manier kun je je eigen nederzetting bouwen en verschillende grote locaties bezoeken (waarvan sommige mythisch zijn).

Het is ook een van de eerste officiële titels die op next-gen wordt uitgebracht. De game wordt gelijktijdig met de Xbox Series X uitgebracht. Via een next-gen patch gebruikt de game meteen alle toeters en bellen om de beleving te verbeteren.

READ  RBI keurt dividenduitbetaling van Rs 57.000 Crore aan de overheid goed voor 2020-21

Ophalen bij vrijgave of wachten?

Assassin’s Creed Valhalla is zeker een titel die dit najaar gespeeld zal worden. Het is misschien wel het paradepaardje voor de Xbox Series X. Het is dan ook geen verrassing dat deze open wereld game gelijktijdig met de console wordt uitgebracht. Fans van eerdere delen zouden eigenlijk het nieuwste deel moeten krijgen.

Toch zijn er redenen om Valhalla een tijdje in de schappen te laten liggen. Het lijkt immers een bijna onmogelijke taak om het spel binnen een week te spelen. Eerdere onderdelen duurden gemakkelijk 40 tot 100 uur. Ook zal de structuur erg lijken op Watch Dogs Legion als het gaat om de kaart, die voor sommigen ook een struikelblok is.

Na een maand of twee bestaat de kans dat Assassin’s Creed Valhalla (en Watch Dogs Legion) via een uitverkoop weer een korting krijgt. Voorlopig, op voorwaarde dat je geen die-hard fan bent van de serie, is de game geen vereiste om te slagen in deze drukke herfst vol open-wereldgames.

Twee dagen na de release van Assassin’s Creed Valhalla staat de volgende openwereldgame van 2020 al op het programma. Marvel’s Spider-Man Miles Morales is dan de volgende. Dit is echter de PS4-versie van de game, want op de PlayStation 5 verschijnt de game pas op 19 november tegelijk met de console.

Het vervolg op de hit uit 2018 werd onverwachts onthuld voor de PS5, maar bleek ook voor de huidige generatie consoles te komen. Voor Nederland is dat een mooi feit, want de game komt een week voor de PS5-release uit. Iedereen die met Miles op avontuur wil gaan, kan dit nog steeds doen op de PlayStation 4.

READ  De fans van Ranveer Singh brengen een volkslied uit dat aan de ster is gewijd


Game Informer

Ophalen bij vrijgave of wachten?

Het nadeel is dat je bij de PS4-versie toch een aantal toeters en bellen mist die wel op de PS5 beschikbaar zijn. U kunt bijvoorbeeld geen ervaring hebben met ray tracing en 60 fps is niet haalbaar. Wat dat betreft geeft dit je ook genoeg reden om nog een week te wachten en de game op next-gen te spelen. Dat wil zeggen, als het je is gelukt om een ​​PS5-pre-order te krijgen.

Het enige gevaar is dat je voor die tijd spoilers van het spel tegenkomt. Aangezien de game qua lengte vergelijkbaar is met Uncharted: The Lost Legacy, is het dan ook geen slecht idee om de game alsnog op PS4 te spelen. Binnen een week ben je klaar met de titel en kun je met de lancering van de PlayStation 5 overschakelen naar die andere grote open wereldgame.

Op de dag dat de PlayStation 5 verschijnt, zal CD Projekt RED eindelijk zijn volgende open-wereldgame uitbrengen. Cyberpunk 2077 wordt op 19 november uitgebracht en zal ook worden uitgebracht op next-gen consoles. Met een enorme open wereld die steeds meer aan GTA V doet denken, is de hype voor de titel enorm.

Logisch, want in 2015 bracht de studio het fantastische The Witcher 3 Wild Hunt uit. De volgende titel belooft nog bruter te worden, maar met een futuristische setting. In deze wereld speel je als een huurling V die via technologie zijn lichaam kan transformeren in een dodelijk wapen. Letterlijk.

Dat je jezelf helemaal kunt verliezen in Cyberpunk 2077 lijkt een understatement. Door first person gameplay gemengd met de diepe RPG-mechanica waar de studio om bekend staat, zal elke spelsessie anders zijn. Zeker gezien het feit dat er drie manieren zijn om de game te starten die een drastische impact zullen hebben.

Ophalen bij vrijgave of wachten?

Cyberpunk 2077 staat op het verlanglijstje van bijna elke openwereldfan. Na enkele vertragingen de game is eindelijk hier en iedereen is enorm nieuwsgierig naar hoe het is om op een boevenpad te gaan in Night City. In dat opzicht is dit de game waarvoor je alle andere open-world games die dit najaar verschijnen opzij zet.

Toch zijn er een paar redenen om te wachten om de game te krijgen. De officiële upgrade van de volgende generatie wordt bijvoorbeeld pas in 2021 vrijgegeven, dus je hebt reden om af te wachten. Ook is niet iedereen gek op first person-titels en zo moet je tientallen of niet honderden uren in dit spel steken.

Ten slotte is er Immortals Fenyx Rising, de derde open-wereldgame van Ubisoft die dit najaar uitkomt. In tegenstelling tot andere titels uit de portefeuille van de Franse uitgever, zet Immortals de gameplay wel op zijn kop. Deze is grotendeels een kopie van The Legend of Zelda Breath of the Wild.

Uiteraard zijn er slimme aanpassingen te vinden. Ubisoft heeft nagekeken wat er goed ging en waar nodig verbeteringen aangebracht om spelers op hun wenken te bedienen. De gamewereld is gewoon compleet anders. Het duikt in de Griekse mythologie.

Ophalen bij vrijgave of wachten?

Als er één titel in deze lijst met open-wereldgames staat die nog moet worden uitgebracht in 2020 en die je op dag 1 niet hoeft te halen, is het Immortals Fenyx Rising. De game heeft het ongenoegen dat het slechts twee weken na de release van Cyberpunk 2077 uitkomt. De kans is groot dat de meerderheid van de fans van de open wereld nog steeds rondscharrelt in Night City.

Toch is het niet vanzelfsprekend dat je deze game moet afschrijven. Met de gameplay van Breath of the Wild kan de Nintendo-doelgroep worden aangeboord. De game komt ook net uit op de Switch en fans die honger hebben naar het tweede deel kunnen deze game perfect als alternatief oppakken.

Written By
More from Aubrey Mason

Continental houdt rekening met zijn gruwelijke nazi-verleden

Foto: Getty-afbeeldingen (Getty-afbeeldingen) Onlangs de Duitse auto-onderdelenleverancier Continental vrijgelaten een studie van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *