The Initiative van Microsoft huurt twee voormalige stafmedewerkers van Naughty Dog in

De geheimzinnige AAA-studio van Microsoft, The Initiative, heeft meer voormalige Sony first-party studio-medewerkers aan zijn gelederen toegevoegd. Deze keer zijn de nieuwe medewerkers een ex-Naughty Dog-animator die aan de Uncharted-serie en beide The Last of Us-games heeft gewerkt, plus een van de voormalige technische regisseurs van Naughty Dog.

Lee Davis, voorheen Head of Melee Animation van Naughty Dog, is aangesteld als Lead Gameplay Animator van The Initiative. Lauren Garcia, die voorheen technisch directeur Character Shading van Naughty Dog was, is nu Senior Shading Technologies bij Microsoft’s zelfbenoemde “AAAA” -ontwikkelaar.

Garcia kondigde zijn nieuwe positie aan Twitter, terwijl de afspraak van Davis werd opgemerkt LinkedIn door Twitter-gebruiker Stofbril.

Zowel Davis als Garcia werkten aan The Last of Us: Part 2, dat alom geprezen werd vanwege zowel de animatie als de visuele getrouwheid van de personages. Davis werkte ook aan Uncharted 2, Uncharted 4 en de originele The Last of Us.

Davis en Garcia zijn de laatste toevoegingen aan The Initiative, en niet de eerste van een grote Sony-studio; in 2018 huurde de ontwikkelaar de voormalige God of War-producer Brian Westergaard in. Naast deze ex-Sony-ontwikkelaars zijn er medewerkers die voorheen bij Crystal Dynamics en Bungie werkten. Deze nieuwste medewerkers wijzen erop dat The Initiative mogelijk op zoek is naar het repliceren van de hoge animatienormen die te vinden zijn in de spellen van Naughty Dog.

Waar The Initiative aan werkt is momenteel onbekend, maar eerder dit jaar waren dat er wel geruchten dat de studio een reboot van Perfect Dark aan het ontwikkelen is.

READ  De donkere en pijnlijke wereld van Blue Fire wacht op Xbox-gamers!

Matt Purslow is IGN’s UK News and Entertainment Writer.

Written By
More from Vanessa Hale
Exit The Gungeon komt deze week naar PS4 en Xbox One naast update
Exit the Gungeon, dat eerder werd uitgebracht voor pc, Switch en Apple...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *