Het nieuwe Xbox-dashboard van Microsoft wordt deze week uitgerold

De update van oktober voor Xbox is arriveert deze week, met een voorproefje van de volgende generatie. Microsoft heeft aangekondigd dat een nieuw dashboardontwerp wordt uitgerold naar Xbox-consoles als onderdeel van de nieuwste update, en het zal ook draaien op de Xbox Series X en Series S wanneer ze volgende maand uitkomen.

Deze nieuwe UX werd voor het eerst getoond terug in augustus. Microsoft zegt dat het startscherm 50 procent sneller laadt bij het opstarten en 30 procent sneller bij het afsluiten van een game, waarbij 40 procent minder geheugen nodig is op de Series X. Het is echter niet duidelijk of bezitters van oudere consoles zoals de One S prestatieverbeteringen mogen verwachten.

De lay-out is niet enorm anders, maar er zijn aanpassingen gedaan aan elementen zoals de gids en de gamesbibliotheek, en visueel komt het nu beter overeen met andere Xbox-producten zoals de Xbox-app voor Windows. Je kunt je profiel nu ook aanpassen met thema’s en Microsoft heeft de lay-out opnieuw geschud zodat nieuwe gebruikers functies zoals Game Pass en de winkel kunnen benadrukken.

De update is niet enorm, maar die van Microsoft laatste grote revisie was net afgelopen februari. Microsoft heeft een voorliefde voor de Xbox-gebruikersinterface meerdere keren per generatie radicaal opnieuw ontwerpen, dus wie weet hoe lang het Xbox Series X-dashboard er zo uit zal zien. Voorlopig kunt u echter een voorsprong krijgen op de interface door uw oude console bij te werken.

READ  PS5- en Xbox Series X-voorraad wordt vandaag na 9 uur ET bij Best Buy bereikt
Written By
More from Lesley Curry

Halo Infinite Developer propt nieuwe geruchten, en sommige Xbox-fans zijn er niet blij mee

Halo oneindig ontwikkelaar 343 Industries heeft het laatste gerucht onderdrukt dat de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *