The Pokémon Company geeft officiële verklaring af over Palworld: “We zijn van plan het te onderzoeken”

The Pokémon Company geeft officiële verklaring af over Palworld: “We zijn van plan het te onderzoeken”

The Pokemon Company heeft eindelijk een officiële verklaring afgegeven over Palworld, waarin staat: “We zijn van plan onderzoek te doen en passende actie te ondernemen om eventuele inbreuken op intellectueel eigendom met betrekking tot Pokemon aan te pakken.”

Hoewel The Pokemon Company Palworld niet specifiek bij naam noemt, is het vrij duidelijk Deze verklaring Het is een reactie op het ongelooflijke succes van het overlevingsspel (8 miljoen verkochte exemplaren in minder dan zes dagen!) en beweert dat veel van Palworld's vrienden te dicht bij de huidige Pokémon staan.

“We hebben talloze vragen ontvangen over de game van een ander bedrijf die in januari 2024 is uitgebracht”, schreef Pokémon Company. “We hebben geen enkele toestemming verleend om het intellectuele eigendom van Pokémon of zijn bezittingen in dat spel te gebruiken. We zijn van plan onderzoek te doen en passende maatregelen te nemen om eventuele inbreuken op intellectueel eigendom met betrekking tot Pokémon aan te pakken. We zullen elke Pokémon blijven koesteren en verzorgen. zijn wereld, en werk eraan om de wereld in de toekomst samen te brengen via Pokémon.”

Voorafgaand aan deze verklaring benadrukte Palworld-ontwikkelaar Pocketpair dat zijn spel veel dichter bij games als Ark Survival Evolved en Vanaheim staat dan bij Pokemon. Bovendien onthulde het team dat het sinds de lancering van de game op 19 januari doodsbedreigingen heeft ontvangen.

In een interview met Robot, Takuro Mizube, CEO van Pocketpair, nam met het team deel aan de juridische beoordeling en er werd geen actie ondernomen tegen het bedrijf vanwege de overtreding.

READ  FAMILY BATTLE: Tag Arena voor pc wordt op 6 augustus in Early Access gelanceerd

“We maken onze games serieus en we hebben absoluut niet de intentie om het intellectuele eigendom van andere bedrijven te schenden”, aldus Mezobi.

The Pokemon Company is al begonnen actie te ondernemen tegen modders die Palworld's Pals vervangen door Pokemon, en Nexus Mods heeft zelfs gezegd dat het geen Pokemon-mods voor Palworld zal hosten uit angst voor het juridische team van Nintendo.

Afgezien van al deze problemen is Palworld ongetwijfeld een enorm succes geweest en wij hier bij IGN ​​hebben het in zijn huidige staat “geweldig” genoemd.

“Zelfs in vroege toegang is Palworld vermakelijk oneerbiedig, heeft het een verrassende hoeveelheid inhoud en diepgaande overlevingsmechanismen, en is het uiterst moeilijk neer te leggen”, schreef Travis Northup van IGN in zijn recensie van Palworld. “Het is onmogelijk om over het hoofd te zien hoe onbeleefd het is om ideeën en ontwerpen van Pokémon over te nemen, het heeft een aantal niet verrassende bugs en prestatieproblemen, en het werken om je basisvoorraad vol te houden heeft een beetje reset nodig – maar als je op de rug rijdt van een vliegende draak tijdens het schieten… Een blauwe eend met een aanvalsgeweer, de meeste van deze gebreken verdwijnen volledig.

“Dit is nu al een van mijn favoriete overlevingsspellen en ik ben erg enthousiast om te zien hoe het evolueert.”

Bekijk voor meer informatie onze diepgaande blik op de vraag of het eerlijk is om Palworld een kloon van Pokemon te noemen en de routekaart voor Palworld in toekomstige updates samen met PvP, raid-bazen en nieuwe eilanden.

READ  Skate 4-ontwikkelaars zeggen dat fans een gelekte versie van de game spelen

Heeft u een tip voor ons? Wilt u een mogelijk verhaal bespreken? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Adam Pankhurst is een nieuwsschrijver voor IGN. Je kunt hem volgen op Twitter @Adam Pankhurst en verder Zenuwtrekking.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *