Twee leden van Video Game Piracy Group Team Xecuter gearresteerd

Het Amerikaanse ministerie van Justitie publiceerde nieuws dat twee leden van Team Xecuter waren gearresteerd. Team Xecuter is een beruchte videogamepiraterijgroep die al sinds 2001 bestaat. Onlangs heeft het team fysieke hardware verkocht aan moderne Nintendo Switch-consoles. Elke persoon wordt geconfronteerd met 11 misdrijven, waaronder draadfraude en samenzwering om het witwassen van geld te plegen.

Hoewel twee belangrijke leden van Team Xecuter zijn in hechtenis genomenzijn in totaal drie mensen aangeklaagd. De drie leden worden beschuldigd van het leiden van een criminele onderneming die fysieke mods heeft ontwikkeld en verkocht om consoles te hacken en illegaal videogames te spelen. Het rapport suggereert dat de overweldigende vraag naar de producten van Team Xecuter het spelen van illegale videogames was.

Waarnemend assistent-procureur-generaal Brian C. Rabbitt van de Criminal Division van het ministerie van Justitie sprak kritisch over de groep: “[They] oogstte jarenlang illegale winsten. ” De Amerikaanse advocaat Brian Moran van het westelijke district van Washington lichtte verder toe: ‚ÄúDeze beklaagden vulden hun zakken door het werk van andere ontwikkelaars van videogames te stelen en te verkopen – zelfs zo ver dat klanten een licentievergoeding moesten betalen om gestolen spellen te spelen. “

Volgens het rapport heeft Team Xecuter meer dan een dozijn leden over de hele wereld. We hebben er voor het laatst over gehoord rechtszaken in mei 2020 in twee Amerikaanse staten: Ohio en Washington. De arrestaties van Team Xecuter hebben tot dusverre betrekking op de staat Washington, dus het zal interessant zijn om te zien of er iets uit de andere rechtszaak komt.

READ  Als uw Cyberpunk 2077-opslagbestand te groot wordt, kan het beschadigd raken

De arrestaties van Team Xecuter worden onderzocht door het Federal Bureau of Investigation and Homeland Security Investigations.

Written By
More from Lesley Curry

Dit is geen training: VMware-vuln met een ernstclassificatie van 9,8 wordt aangevallen

Een kwetsbaarheid in VMware met een ernstclassificatie van 9,8 uit 10 wordt...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *