The Quarry is een motion capture-show op PS5 en Xbox Series X.

Update 14-07-2022: Het ontbrekende god ray-effect van Quarry op PS5 is nu opgelost in een nieuwe patch. Dit plaatst de PS5 nu op één lijn met de levering van de Xbox Series X, wat bevestigt dat het een bug was in de vorige versie.

Supermassive Games lijkt een winnende formule te hebben gevonden met de horrorspellen die je kiest bij je horrorspellen – en The Quarry is de meest meeslepende en visueel indrukwekkende inspanning tot nu toe. De game maakt gebruik van de populaire Unreal Engine en is beschikbaar op PS5, Xbox Series X/S, pc en consoles van de laatste generatie, en is een platformonafhankelijke release ondanks berichten dat het oorspronkelijk exclusief voor Stadia was. Hoe werkt elk platform – vooral de zwakke S-serie – en werkt het unieke filmische op technisch niveau? Laten we het uitzoeken.

Voordat we bij de cijfers komen, laten we de scène in een paar woorden voor de film van The Quarry zetten. Met een beperkt aantal spelersagentschappen — en zelfs een filmmodus die invoer volledig verwijdert — is er veel aandacht voor de prestaties van de actie-vastgelegde cast. Elk personage is weergegeven in een filmische beeldverhouding van 2,35:1 en is gemaakt in strakke close-ups waarin technische gebreken glashelder zijn.

Gelukkig is de motion capture-techniek uitstekend, met een paar “vreemde vallei”-momenten, en deze worden meestal opgemerkt met één karakter (Emma). Fysieke actie is ook bestand tegen nauwkeurig onderzoek, omdat de huid overtuigend reageert op fakkellicht en zonlicht, inclusief ondergrondse verstrooiing die licht simuleert dat door dunnere delen van het lichaam gaat, zoals de oren of vingers. De ogen van de personages worden ook prachtig weergegeven, met realistische reflecties en beweging. Al met al is het een indrukwekkende real-time personageweergave, die, in combinatie met filmische kadrering en scherptediepte, Supermassive de tools biedt om een ​​verhaal te vertellen.

READ  PS5 lijkt zijn nieuwste Xbox-exclusive binnenkort te verliezen
Tom onderzoekt The Quarry in detail en zet de PS5-, Series X- en Series S-versies tegen elkaar op.

Zoals je zou verwachten van een op bioscoop gerichte game, is de actie gericht op 4K – met dynamische resolutieschaling om een ​​stabiele 30 fps te garanderen op de PS5 en Xbox Series X. We zagen de PS5 dalen tot 3072×1728, terwijl de Series X daalde tot 3328×1872 – dus het is klein. Series X komt voor in de meest complexe scènes. Dit is echter nauwelijks merkbaar dankzij veel nabewerking, waaronder TAA (temporele anti-aliasing), zware camerabewegingsonscherpte, scherptediepte en andere UE-trucs. De PS5 lijkt echter een truc te hebben gemist tijdens het testen – in het bijzonder liet het in sommige scènes niet de volumetrische schalen zien van de “God’s Ray” die zich over de lucht verspreidde op de X-serie. Dit werd later opgelost in de update van 8 juli, nadat de videoverslaggeving was voltooid, waardoor de pariteit voor de twee consoles werd hersteld.


Gods stralen lijken afwezig te zijn op PS5 – een bug die sindsdien is verholpen na de update van 8 juli.

Op de pc hangt het bereiken van 4K 30fps af van je hardware, maar je hebt ook de mogelijkheid om de schaduwkwaliteit hoger te maken dan de consoleversies, waarbij de Ultra-instelling voor merkbaar zachtere schaduwen zorgt. De combinatie RTX 3060 Ti en Ryzen 7 5700X die ik tijdens onze tests gebruikte, haalde ongeveer 24 frames per seconde met maximale instellingen bij 4K. Met een RTX 3070 of beter zou 4K 30fps op ultra instellingen mogelijk moeten zijn, ervan uitgaande dat de rest van je hardware klaar is.

Misschien wel de meest interessante doelplatformgame is de S-serie, aangezien The Quarry wat trim nodig heeft om zijn beperkte pk’s te evenaren. De schermresolutie is ingesteld op 1440p, maar kan dalen tot 900p in de meest stressvolle scènes en 1260p tijdens typische playbacks. Deze afname in resolutie heeft invloed op fijnere details zoals haar en boomtakken, terwijl nabewerkingsfuncties zoals scherptediepte in lagere kwaliteit worden weergegeven. Elders worden materialen en texturen beïnvloed, waarbij sommige texturen in de buurt van de X-serie verschijnen, maar een paar vastzitten in een lage resolutie, vergelijkbaar met een stroomprobleem – alleen een textuur met hoge resolutie verschijnt nooit. Ten slotte lijken Gods stralen minder -res met merkbare artefacten, wordt het gras teruggedrongen en worden ook schaduwen genivelleerd, allemaal in dienst van de 30 fps-doelframesnelheid.

READ  Xbox Chaturdays 75: Call of Duty en Game Pass 'Family Plan' wegen mee met Carli Velocci

steengroeve x serie vs s. serie

steengroeve stroomgeval serie s vs serie x

Vergelijking van steengroeveketen x vs. keten s
De Xbox Series S heeft een lagere textuurresolutie en scherptediepte, evenals een beeldscherm met een lagere resolutie.

Laten we het hebben over prestaties. De PS5 en Series X zijn hier sterk en missen af ​​​​en toe een frame wanneer de camera wordt uitgesneden, maar houden zich verder aan een normaal tijdsbestek van 33,3 ms dankzij het dynamische resolutiesysteem dat werkt zoals bedoeld. Het enige prestatieverschil tussen de twee consoles was een scène waarin de PS5 zakte naar 27 fps, terwijl de Series X 30 fps bleef – nauwelijks een dealbreaker voor Sony-consolebezitters. Het meest interessante is de Series S-versie, die grotere problemen heeft ondanks een aanzienlijke vermindering van de nauwkeurigheid. De openingsmotor is tussen de 20 en 30 fps, zoals in een andere vroege scène, maar na de titelkaart klokten we een goede twee tot drie uur van 30 fps. We zijn beperkt in de hoeveelheid tijd die we elke versie kunnen testen, maar van wat we kunnen zien, komt de S-serie uiteindelijk redelijk goed uit in termen van prestaties.

Dus uiteindelijk keert The Quarry terug naar de meest populaire plek voor Supermassive-gaming, maar de technologie heeft een lange weg afgelegd sinds 2015 tot het ochtendgloren. Unreal’s gedetailleerde verzameling van beweging, materiaal en nabewerking ziet er behoorlijk indrukwekkend uit en dient je keuzes terwijl je een pad door zijn verhaal uitstippelt. Voor PS5- en Series X-bezitters kun je niet erg fout gaan – ze streven allebei naar 4K met een constante 30 fps. In de S-serie doen de noodzakelijke bezuinigingen op de 4TF-console een beetje afbreuk aan de ervaring, maar het is nog steeds behoorlijk consistent in termen van prestaties. Alle drie de versies worden nog steeds volledig aanbevolen – en vooral als ze als groep samen worden gespeeld, is The Quarry een echte traktatie.

Wat 2022 betreft, is het werk van Supermassive nog niet voorbij. We krijgen een tweede dosis horror met een nieuw vervolg op Dark Pictures Anthology — genaamd The Devil in Me — later dit jaar, en het zal geweldig zijn om te zien of de technologie zich ontwikkelt in de volgende release.

Written By
More from Vanessa Hale
Skyrim Anniversary Edition onthult 10 enorme jaren gratis content!
Aan het begin van de Xbox- en Bethesda-gameshow van juni 2021 kondigde...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *