Theatertoepassing voor mensen met een handicap

10 februari 2021

Door de redactie

Geen reacties

Een app om mensen met een handicap te vermaken, die meestal niet gemakkelijk toegang hebben tot een theater. Dit idee is vorig jaar gerealiseerd naar aanleiding van de Pret. Een toegankelijke app met grote iconen en knoppen is een uitkomst in feston-tijd en benadert niet alleen het podium maar ook dierengraslanden met filmpjes.

De geur van popcorn als je binnenkomt, achterover leunend in een comfortabele stoel en het licht langzaam naar buiten komt … alle dingen die je ervaart in een theater of bioscoop, maar dat niet meer mogelijk is door auraschalen. Voor veel mensen met een (verstandelijke) handicap werkt zo’n uitje sowieso niet altijd.

Mark houdt van films en gaat graag naar de film. In een gesprek gaf Mark aan dat hij korte toneelstukken nodig had om te luisteren, lachen en plezier te maken: “Ik hou ervan om geprikkeld te worden en de stukken kan ik begrijpen.”

Daarom creëerden ze samen met Incentro Pret in het Innovatielab van Heeren Loo in Apeldoorn. Met Pret kunnen mensen zoals Mark niet alleen voor zichzelf beslissen wat voor soort entertainment ze willen zien, maar ook wanneer en waar. Het idee achter de Pret-app was dat iedereen moet kunnen genieten van de dingen die hij leuk vindt.

Pictogrammen
Het instellen van de applicatie is eenvoudig. De app maakt gebruik van iconen en heeft grote contrastrijke knoppen. Hierdoor kunnen ook mensen die analfabeet, slechtziend of motorisch slecht zijn, de Pret-app gebruiken. Pret zit vol met ervaringen, theatrale stukken, liedjes en verhalen aangepast met een interactief element. De app is ook uit te breiden met nieuwe content.

READ  Hoe lang kunnen slechte bedrijven blijven bestaan?

Downloadbaar
De Pret-app is gratis te downloaden via een bestand App Winkel Bij Play Store, Aan cliënten, mantelzorgers en naasten binnen en buiten Heeren Loo. Pret is mogelijk gemaakt met steun van Stichting CLB en Stichting SPZ. |

More from Madison Garrett

Met deze coole online bordspellen kun je nog steeds een spel spelen met familie

Tijdens de vakantie staan ​​de spellen in veel families en vriendenkringen op...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *