Thunderbolt 4-producten verhelpen een groot USB-C-probleem

Thunderbolt-poorten op pc’s die worden aangedreven door Intel’s nieuwe Tiger Lake-processor, maken het gemakkelijker om meerdere USB-C-randapparatuur aan te sluiten.

Stephen Shankland / CNET

Thunderbolt, de belangrijkste concurrent van USB-C, wordt gebruikt om een ​​van de grootste problemen van de standaard op te lossen: de afwezigheid van hubs en docks.

Voor het einde van het jaar Other World Computing begint met het verzenden van zijn $ 150 OWC Thunderbolt Hub, zei het bedrijf woensdag. De producten, die profiteren van de nieuwe Thunderbolt 4-standaard, zullen één poort op een laptop in drie poorten veranderen in de Thunderbolt- of USB-C-standaard. Vanwege de databeperkingen van USB-C kan de standaard op zichzelf geen docks ondersteunen.

“Het opent de mogelijkheden”, zei OWC Chief Executive Larry O’Connor over de Thunderbolt-producten.

Thunderbolt en USB-C staan ​​centraal in moderne high-end computers. Met de standaarden kunt u grote monitoren met hoge resolutie, snelle externe opslagarrays en, in het geval van Thunderbolt, zelfs externe grafische kaarten aansluiten voor een aanzienlijke prestatieverbetering bij gaming of videobewerking. Dat geeft je een machine die zowel krachtig als draagbaar is.

Dat is een groot probleem voor moderne computers. De meesten van ons kopen steeds dunnere laptops met steeds minder ruimte voor poorten. Krachtigere poorten betekenen dat uw laptop serieuze computerbelastingen kan dragen, vooral wanneer hubs en dockingstations dat vermogen versterken.

Thunderbolt 4 debuteert met sportieve laptops Intel’s nieuwe Tiger Lake-processors. Thunderbolt maakt gebruik van USB-C-connectoren en -kabels en kan andere soorten gegevens overbrengen, waaronder DisplayPort-video voor monitoren en USB voor talloze andere apparaten. Dankzij dit Thunderbolt-aanpassingsvermogen kunt u meerdere USB-C-apparaten aansluiten op Thunderbolt-poorten op een Thunderbolt 4-dock of -hub.

Met het Thunderbolt Dock van $ 150 van OWC kun je drie Thunderbolt- of USB-C-apparaten aansluiten op een pc met één Thunderbolt 4-poort.  Dergelijke poorten zullen vaker voorkomen bij pc's die worden aangedreven door Intel's nieuwe Tiger Lake-processor.

Met het Thunderbolt Dock van $ 150 van OWC kun je drie Thunderbolt- of USB-C-apparaten aansluiten op een pc met één Thunderbolt 4-poort. Dergelijke poorten zullen vaker voorkomen bij pc’s die worden aangedreven door Intel’s nieuwe Tiger Lake-processor.

Other World Computing

Dit is hoe USB-C en Thunderbolt ingewikkeld worden. De twee standaarden concurreren maar zijn ook met elkaar verbonden. Thunderbolt heeft de USB-C-connector overgenomen en de nieuwste versie van USB wordt gereviseerd met de snelle en aanpasbare technologie van Thunderbolt.

Een hele reeks USB-standaarden

USB staat voor Universal Serial Bus, en het is een goede naam. De norm heeft zich wijd en zijd verspreid, van autodashboards en oplaadstations op luchthavens tot plasma ballen en hamsterwielen die sneller draaien terwijl je sneller typt. Oorspronkelijk werd het gebruikt voor het overbrengen van gegevens naar apparaten zoals toetsenborden, muizen en printers.

Drie recente pogingen hebben USB verbeterd. Ten eerste zorgde USB Power Delivery (USB PD) voor betere elektrische intelligentie, zodat u apparaten die veel energie verbruiken, zoals laptops die maar liefst 100 watt gebruiken, kunt opladen, niet alleen telefoons.

Ten tweede werd de kerntechnologie voor gegevensoverdracht, USB 3.0, verschillende keren geüpgraded en biedt nu snelheden tot 20 gigabit per seconde. Dat is snel genoeg om flinke video- en fotobestanden snel over te zetten, hoewel ondersteuning voor de topsnelheid zeldzaam blijft.

Ten derde is USB-C, een eenvoudigere fysieke connector voor kabels en poorten. USB-C maakt gedoe met kabels overbodig. En hij is klein genoeg voor telefoons en dunne laptops.

De volgende verbetering zal zijn USB 4, een revisie die Thunderbolt-datatechnologie integreert, waardoor docks en hubs samen met hogere snelheden mogelijk zijn. Tiger Lake ondersteunt USB 4, wat zou moeten helpen om fabrikanten van randapparatuur over te halen om te upgraden.

Thunderbolt 4 versus USB-C

Naarmate USB verbetert, wordt Thunderbolt nog steeds ingehaald. En Thunderbolt blijft ook vooruitgaan.

Thunderbolt 4 ziet er misschien niet uit als een grote verbetering ten opzichte van Thunderbolt 3 op het eerste gezicht omdat het niet sneller is. Maar het brengt nog andere voordelen met zich mee:

  • Met Thunderbolt 4 kun je meerdere apparaten aansluiten op één hub, wat Thunderbolt 3 niet ondersteunde. Dat helpt om snelheden te behouden en meer apparaten te ondersteunen.
  • Kabels worden goedkoper omdat ze geen ingebouwde processors meer nodig hebben.
  • Hij voedt twee 4K-schermen in plaats van één.
  • Windows-machines aangedreven door Tiger Lake zouden Thunderbolt betrouwbaarder moeten ondersteunen.

Thunderbolt-apparaten kosten meer dan USB-C-apparaten, maar ze zijn beter getest en gaan langer mee, zei O’Connor van OWC. “Het loont de moeite om iets meer te betalen. Veel USB-producten zijn gemaakt om wegwerpbaar te zijn,” zei hij.

Intel hoopt al jaren zijn eigen Thunderbolt-technologie gemeengoed te maken onder pc’s, zo niet zo wijdverspreid als USB. Tiger Lake- en Thunderbolt 4-functies zouden de potentiële klanten moeten helpen.

Verwacht gewoon niet dat het USB vervangt.

READ  Er werd gemeld dat Acer werd getroffen door een ransomwareaanval van $ 50 miljoen
Written By
More from Lesley Curry

Schietspel PUBG breekt met Chinees bedrijf Tencent na verbod in India | NU

Het bedrijf achter het populaire schietspel PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) heeft besloten dat...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *