Tidal kondigt een nieuwe gratis laag aan, verlaagt de HiFi-laag tot $ 10

Vandaag kondigt Tidal grote veranderingen aan zijn platform aan, met de toevoeging van nieuwe prijsniveaus en betalingsopties voor artiesten.

Beginnend met niveaus, heeft het bedrijf nu een gratis laag. Gebruikers kunnen de service gratis uitproberen, met als nadeel dat de audiokwaliteit beperkt is tot 160 kbps AAC en onderbreking van de advertenties.

Het vorige Premium-abonnement van $ 10 is omgedoopt tot HiFi en in plaats van 320 kbps biedt AAC nu verliesvrije cd-kwaliteit * 1411 kbps FLAC (hierover later meer). De rest van het plan blijft zoals voorheen.

Het vorige abonnement van $ 20 van HiFi is omgedoopt tot HiFi Plus. Dit abonnement voegt nu toegang toe tot muziek met hoge resolutie* MQA, Dolby Atmos en Sony 360 Audio gecodeerd. Het bevat ook twee nieuwe functies, directe artiestenbetalingen en op fans gerichte royalty’s.

Directe artiestenbetalingen nemen 10% van de lidmaatschapskosten van abonnees en geven deze aan de beste streamingartiest. Hoe meer je naar een artiest luistert, hoe meer ze 10% krijgen. Je favoriete artiest van de maand wordt samen met het verdiende bedrag in het profiel weergegeven. Dit is natuurlijk een aanvulling op de huidige betalingsopties van artiesten en geen alternatief, dat ervoor zou moeten zorgen dat artiesten meer verdienen, op voorwaarde dat mensen daadwerkelijk naar hen luisteren.

Directe artiestenbetalingen

Directe artiestenbetalingen

Op fans gerichte royalty’s sturen de opbrengst van je luisteren rechtstreeks naar de artiest in plaats van ze te bundelen. Dit zal artiesten aantrekken die meer luisteren om meer inkomsten te genereren. Gebruikers zullen zien naar welke artiesten ze hebben geluisterd en hoeveel ze hebben gekregen. Deze functie wordt in januari 2022 gelanceerd.

READ  Resident Evil DLC (soort van) aangekondigd op Capcom E3 2021 Show

Op fans gerichte royalty's
Op fans gerichte royalty's

Op fans gerichte royalty’s

Terugkomend op de geluidskwaliteit: de HiFi-standaardlaag blijft een mix van echte verliesvrije, gecomprimeerde en blootgestelde MQA-bestanden leveren onder de uniforme HiFi-banner en de gebruiker kan op geen enkele manier het verschil tussen de twee zien. Ondertussen biedt de hoofdkwaliteitsoptie alleen gecomprimeerde MQA-bestanden, die voor het grootste deel geen erg hoge resolutie hebben. Om deze redenen, en de duistere zakelijke praktijken van MQA in het algemeen, is dit de reden waarom muziekfans Over het algemeen wordt geadviseerd om getijden te vermijden Voor wie op zoek is naar een echt verliesvrij geluid.

Afgezien van audiocodecs, zijn de nieuwe uitbetalingsopties voor artiesten een stap in de goede richting. Maar nogmaals, Tidal is een van de kleinste streamingdiensten die er tot nu toe zijn, dus het zal waarschijnlijk niet zoveel verschil maken als je zou denken.

Bron

Written By
More from Lesley Curry
Kickstarter waarschuwingsverhaal ‘Unsung Story’ komt morgen vroeg in Steam terecht
Op de achterkant van Matsuno’s naam, Onbezongen verhaal heeft $ 660.126 opgehaald...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *