Tien minder bekende ‘Souls-achtige’ games voor de challenge-liefhebber

Van Dark Souls-spellen worden door velen beschouwd als een van de meest uitdagende spellen van de afgelopen generaties. Zo lastig dat ze hun eigen genre hebben gekregen. De Souls-achtige spellen! Hoog risico, hoge beloning. Mede dankzij de niet-aflatende inzet van mannen als Skate en Steven won het genre snel aan populariteit. De grote namen zijn ook bekend. Dark Souls, Bloodborne, Nioh, Sekiro. Maar er is nog meer te spelen. En welke game valt wel in het Souls-achtige genre en welke niet? JJ dook in de diepten van Souls-achtige fans en verzamelde nog tien obscure titels. Vervolgens nam hij Skate mee de studio in om te zien welke games echte Souls-achtige games zijn en welke misschien meer Roque-achtig zijn.

Sterven, sterven en opnieuw sterven

Als je sterft in een spel als Dark Souls, krijg je nog 1 kans om je verloren zielen terug te krijgen. Je moet terugkeren naar de plaats waar je stierf en onderweg niet worden gepakt door de vijanden. Want in dit genre komt alles terug dat je gewoon neerzet. Hoog risico, hoge beloning. Immers, als je weer sterft, verlies je al deze zielen, en dus ook je vooruitgang. Souls-like games zijn dus niet voor iedereen weggelegd. Je moet angstaanjagend geduld hebben en tegenslagen letterlijk en figuurlijk kunnen doorstaan. De tien spellen die we voorstellen, hebben allemaal dit aspect in zich. Kunnen ze alsjeblieft skaten?

Alle tien spellen zijn goedgekeurd door Skate …

Iets wordt al snel een Souls-achtig spel genoemd als het een beetje lastig is. Of als je alles verliest als je sterft en terugkeert naar het begin van het level. Maar dat is niet waar. Volgens de puristen is er een wezenlijk verschil tussen bijvoorbeeld Souls-achtige en Roque-achtige games. Alle tien games die JJ heeft gevonden, worden daarom door Skate afgemeten aan de strikte Souls-achtige maatstaf. Zijn ze alle tien aan de norm? Heb je ze al gespeeld? Je kunt het zien en horen in dit item over tien meer obscure ‘Souls-achtige’ games.

READ  PlayStation 5-games van Sony hebben een adviesprijs van 80 euro | Tech

Written By
More from Aubrey Mason

Bliksem in Bihar laat 15 doden achter

IANS-foto’s Nog eens vijftien mensen kwamen om het leven door de bliksem...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *