TikTok kan vanaf zondag niet meer worden gedownload in de Verenigde Staten

Nu lijkt het er echt op dat de Chinese apps TikTok en de WeChat niet meer beschikbaar zullen zijn in de Verenigde Staten, het Ministerie van Handel maakte de besluit Kondigde Trump vandaag aan.

Maatregelen

TikTok en WeChat worden vanaf zondag niet meer aangeboden in de Amerikaanse Google Play en App Store, zullen ook updates uitbrengen en het aanbieden van in-app-aankopen wordt voor beide apps verboden. Het excuus van Trump voor deze maatregelen is dat de buitenlandse apps teveel gebruikersdata verzamelen en delen met de Chinese overheid.

Is het bijzonder dat Trump dit beleid introduceert? Ja een beetje. Maar klopt het? Misschien, omdat China zelf al tientallen Amerikaanse apps heeft verboden en je dit dus een koekje van zijn eigen medicijn zou kunnen noemen, alleen leven we wel in een democratie …

Foto: TikTok

Verbod

In augustus kondigde Trump aan dat hij van plan was TikTok in de Verenigde Staten te verbieden als de app de banden met moederbedrijf ByteDance niet zou verbreken. Sindsdien hebben veel Amerikaanse bedrijven zoals Microsoft en Oracle geprobeerd een deal te sluiten met ByteDance, maar zijn ze allemaal in de soep beland.

Dus wat gaat er nu gebeuren? Gebruikers kunnen waarschijnlijk nog steeds TikTok-video’s bekijken en posten zolang de app op telefoons is ge├»nstalleerd, maar de app werkt niet meer groeien.

“De acties van onze president tonen eens te meer aan dat Trump alles doet wat hij kan om de nationale veiligheid te waarborgen en te beschermen tegen bedreigingen van de Chinese regering”, zei persvoorlichter Wilbur Ross van het Ministerie van Handel. .

READ  Alles wat je moet weten

More from Madison Garrett

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *