Apple blokkeert App Store-account van Fortnite Creator Epic Games | NU

Apple maakte vrijdag het ontwikkelaarsaccount van Epic Games bekend, het bedrijf erachter Fortnite, volledig verbannen uit de App Store. Hierdoor is het voor het bedrijf niet meer mogelijk om updates door te voeren of nieuwe apps toe te voegen.

Spelers die de games van Epic al hebben gedownload, kunnen nog steeds spelen, maar kunnen niet langer in-app-aankopen doen met het betalingssysteem van Apple. Apple zei dat de beslissing geen invloed zal hebben op Epic Games ‘Unreal Engine, een softwaretool die honderden andere games uitvoert.

Apple en Epic zijn al een tijdje op gespannen voet. De vete tussen de twee bedrijven begon toen Epic besloot om een ‚Äč‚Äčeigen betalingssysteem in de app te hebben Fortnite om de verplichte commissiebetaling aan de App Store te omzeilen. Het gebruik van uw eigen betalingssysteem is in strijd met de regels van Apple.

Epic daagde dit voor de rechter, die maandag oordeelde dat Apple Fortnite uit de App Store, maar dat de Unreal Engine intact moet blijven. “Het staat Epic Games en Apple vrij om elkaar aan te klagen, maar hun conflict mag geen schade aanrichten onder omstanders”, aldus de rechter.

‘Epic negeert beslissing rechter’

Volgens Apple weigert Epic zich te houden aan de beslissing van de rechtbank en blijft het bedrijf updates vrijgeven die in strijd zijn met de App Store-regels. “Dat is oneerlijk tegenover andere ontwikkelaars en zet klanten midden in een gevecht.” Het miljardenbedrijf hoopt in de toekomst weer met Epic te kunnen samenwerken. “Helaas is dat vandaag niet mogelijk.”

READ  Sanjay Dutt neemt een pauze van zijn werk

Epic lijkt echter niet van plan te zijn zich aan de App Store-regels te houden. “Het voorstel van Apple zal zijn monopolie behouden”, schreef het bedrijf eerder. “Met in-app aankopen die verplicht zijn via Apple, onderdrukken ze de concurrentie en houden ze de prijzen hoog. In principe doen we niet mee.”

Written By
More from Aubrey Mason

11 ventilatoren en AC-units die u zullen helpen de zomerhitte te verslaan

De zomer is officieel hier – en het weer in de Verenigde...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *