Top Amerikaanse generaal zegt dat premie-informatie Rusland-Taliban ‘niet bewezen’ is

Top Amerikaanse generaal zegt dat premie-informatie Rusland-Taliban 'niet bewezen' is

WASHINGTON – Een Amerikaanse topgeneraal in het Midden-Oosten heeft het premie-verhaal Rusland-Taliban in twijfel getrokken en zei dat de inlichtingen ‘zorgwekkend’ zijn en hij gelooft niet dat deze hebben geleid tot de dood van Amerikaanse troepen.

“Ik vond het erg zorgelijk, ik vond gewoon niet dat er een oorzakelijk verband was”, zei generaal Kenneth McKenzie, het hoofd van het US Central Command, dinsdag verslaggevers, volgens een ABC News-rapport.

“De Intel-zaak werd mij niet bewezen. Het was niet genoeg bewezen dat ik het voor de rechter zou brengen, en je weet dat dat vaak het geval is bij de intelligentie op het slagveld, ‘vervolgde hij.

“Je ziet veel indicatoren, veel ervan zijn verontrustend veel waar je naar handelt, maar in dit geval was er gewoon niet genoeg”, zei McKenzie.

“Ik stuurde de inlichtingenjongens terug om verder te graven, en ik geloof dat ze nu blijven graven, maar ik zag daar niet genoeg om me te vertellen dat het circuit in dat opzicht gesloten was,” voegde hij eraan toe .

Leden van de Trump-regering en de inlichtingengemeenschap hebben getracht de beweringen te bagatelliseren die zijn gepubliceerd in een controversieel rapport van de New York Times waarin stond dat het Kremlin Taliban-militanten betaalde om Amerikaanse troepen in Afghanistan te vermoorden.

President Trump beschreef het als een “hoax” om hem er slecht uit te laten zien, terwijl de nationale veiligheidsadviseur Robert O’Brien volhield dat de geheime inlichtingen nooit geloofwaardig werden geacht.

READ  De geweldig uitziende RPG Crimson Desert is uitgesteld tot een onbepaalde datum

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *