Trump dringt er bij land op aan om volledig te openen: “We zullen nooit sluiten”

President Donald Trump spreekt tijdens een evenement met studenten, docenten en beheerders over het veilig heropenen van scholen op 7 juli in Washington, DC. Chip Somodevilla / Getty Images

President Trump zei dat de VS “niet sluit, we zullen nooit sluiten”, aangezien hij er opnieuw op aandrong om het land dinsdag volledig te heropenen.

“We zijn nu 130”, zei Trump tijdens een evenement over heropening van scholen, verwijzend naar de meer dan 130.000 Amerikanen die nu zijn overleden aan het virus. ‘Ik denk dat we tweeënhalf of drie miljoen mensen hadden kunnen zijn’, zei hij.

‘We hebben letterlijk honderdduizenden levens gered’, zei de president.

Trump reageerde op een deelnemer aan een evenement die pleitte voor wat klonk als een aangepaste immuniteit voor de kudde. Ze sprak over het beschermen van ‘de kwetsbaren’, terwijl ze de ‘interactie die helpt om die immuniteit te krijgen’ naar anderen pusht.

“Nu zijn we open”, zei Trump. “De kwetsbaren, we begrijpen wie het grootste probleem heeft, en we kijken naar die groep en die leeftijdsgroep, en ook naar mensen die zich niet zo goed voelen.”

Hij zei dat de VS ‘het echt goed hebben gedaan’ en dat het nu tijd is om open te blijven en eraan toe te voegen: ‘we zullen de branden blussen zodra ze opkomen, maar we moeten onze scholen openen’.

“We sluiten niet”, zei Trump. “We zullen nooit sluiten.”

Hij gaf verder toe dat sommige plaatsen “moeite zullen hebben en ze zullen doen wat ze moeten doen”.

“Dat zal grotendeels aan de gouverneurs liggen”, zei hij, waarbij hij het woord grotendeels benadrukte, “maar het is ook dat ze in zeer nauw overleg met ons zijn.”

Trump zei eerder in het evenement dat hij gouverneurs onder druk zou zetten om hun scholen te heropenen.

READ  Doodsbedreigingen leiden tot de annulering van de GDC Rust-fanbijeenkomst

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *