Twee van de slechtste Zelda-games zijn opnieuw gemaakt op de pc

Screenshot: Faces of Evil & Wand of Gamelon Remastered

Gezichten van het kwaad en Wand van Gamelon waren de eerste twee van de drie Zelda games die Nintendo begin jaren 90 publiceerde over het noodlottige Philips CD-i-systeem. Zij zijn heel slecht – zo slecht dat Nintendo ze niet herkent als serie canon – maar ze hebben nog steeds een zekere charme, en dus is deze fan-poging om ze vanaf de grond af op pc opnieuw op te bouwen best netjes.

Zelda: The Wand Of Gamelon: The Kotaku Review

In 1993 nam Nintendo de onverklaarbare beslissing om The Legend of Zelda in licentie te geven aan Phillips Media, de makers van de CD-i. Een van de resulterende spellen is Zelda: The Wand of Gamelon. Het staat bekend als een van de slechtste games ooit gemaakt. Als je het 24 jaar later herhaalt, wordt een spel onthuld met interessante …

Lees verder

In plaats van ze te remasteren, heeft Dopply GameMaker opgestart en volledig opnieuw gemaakt, waarbij hij zei dat hij [improved] hen, naar mijn bescheiden mening ”(met dingen als nieuwe bedieningselementen en een vlottere framerate) in de loop van vier jaar parttime ontwikkeling.

De games staan ​​natuurlijk bekend om hun tussenfilmpjes, die er nog steeds zijn, samen met het feit dat De toverstaf van Gamelon speel je als Zelda, maar deze remakes hebben er ook goed aan gedaan om de “vroege jaren 90 Sierra-point-and-click ass” achtergrondkunst pop te maken.

Je kunt de spellen downloaden (en een beetje lezen over hun creatie) hier.

READ  Bloober Team ontkent Silent Hill-geruchten, maar ontkent niet dat het Silent Hill heeft gedaan

Meer van Kotaku, Australië

Written By
More from Max Mcgee

Bradley McDougald is na de handel al de anti-Jamal Adams voor Jets

De oproep verscheen op de mobiele telefoon van Bradley McDougald tijdens een...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *