Het Amerikaanse leger moet stoppen met rekruteren via games

Van conceptmotie De democratische vertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez stelt dat het voor het leger verboden moet worden om budgetten te gebruiken om games uit te zenden op Twitch en andere gameplatforms.

Het Amerikaanse leger heeft onlangs zijn eigen esporters gelanceerd, die onder meer interactieve livestreams uitzenden. De gameteams kwamen onlangs in opspraak.

Ocasio-Cortez zegt tegen Vice dat het “ongelooflijk onverantwoordelijk” is als het Amerikaanse leger probeert jongeren en kinderen te beïnvloeden door middel van games. “Oorlog is geen spel.”

Werven op Twitch

Het Amerikaanse leger, de marine en de luchtmacht hebben hun eigen esports-teams en nemen contact op met potentiële rekruten via gamestreamingservice Twitch.

Kritiek ontstond nadat de legergamers kijkers op Twitch hadden verboden toen ze kritische vragen stelden over oorlogsmisdaden gepleegd door de Verenigde Staten.

Dat is volgens belangengroepen in strijd met de grondwet. Het leger is een overheidsinstantie die niemand met kritische vragen het zwijgen op zou moeten leggen.

Valse concurrentie

Tijdens een van de gamestreams beloofde het leger ook om een ​​luxe gamecontroller weg te geven aan kijkers die op een bijgevoegde link klikten. Maar die link ging naar een pagina waarop mensen zich kunnen aanmelden voor het leger. Die beloofde prijs leek daarna uitgesloten.

De kans dat de motie ook daadwerkelijk wordt aangenomen, is niet groot. De motie moet eerst door verschillende commissies gaan en daarna moeten de Tweede Kamer en de Eerste Kamer er nog over nadenken.

READ  Het Xbox Series X-rapport is mogelijk zojuist gelekt van zijn grootste exclusieve tot nu toe
Written By
More from Aubrey Mason

Sega plaatst een advertentie voor Judgement, en het is het geweldige onafhankelijke Yakuza-bedrijf

Nu alle grote Yakuza-spellen beschikbaar zijn op pc, is het echt tijd...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *