Twitter-accounts van Joe Biden, Barack Obama, Elon Musk, Bill Gates en anderen zijn blijkbaar gehackt

Too Much and Never Enough by Mary L. Trump from Simon & Schuster

De accounts, samen met die van voormalig president Barack Obama, Kanye West, Kim Kardashian West, Warren Buffett, Jeff Bezos en Mike Bloomberg, plaatsten woensdag soortgelijke tweets waarin ze via Bitcoin om hun geverifieerde profielen verzoeken.

“Iedereen vraagt ​​me om iets terug te geven, en nu is het tijd”, zei de tweet van Gates, waarin hij beloofde alle betalingen aan een Bitcoin-adres de komende 30 minuten te verdubbelen.

In een tweet op woensdag zei het ondersteuningsaccount van Twitter: “We zijn op de hoogte van een beveiligingsincident dat van invloed is op accounts op Twitter. We onderzoeken dit en ondernemen stappen om dit te verhelpen. We zullen iedereen binnenkort updaten.”

Iets meer dan een uur nadat de aanval was begonnen, bewoog Twitter blijkbaar om te voorkomen dat houders van geverifieerde accounts tweets. Een CNN-test toonde aan dat niet-geverifieerde accounts nog steeds konden tweeten.

“Het is mogelijk dat u uw wachtwoord niet kunt tweeten of opnieuw kunt instellen terwijl we dit incident beoordelen en verhelpen”, Twitter’s ondersteuningsaccount zei.

Door het grote aantal prominente accounts was dit misschien wel het grootste beveiligingsincident in de geschiedenis van Twitter. Een hack als deze is vooral zorgwekkend, niet alleen vanwege enige financiële zwendel die kan worden uitgevoerd, maar omdat zoveel wereldleiders Twitter gebruiken – en sommigen, zoals president Donald Trump, gebruiken het om belangrijke beleidsbeslissingen aan te kondigen. Een hack die een account van een van die leiders overnam, kan verwoestende gevolgen hebben.

Vorig jaar werd het account van Twitter-CEO Jack Dorsey gehackt, wat bezorgdheid opriep over de vraag of een account op het platform echt kan voorkomen dat het wordt gehackt. Het mechanisme waardoor die hack plaatsvond, werd door Twitter opgelost na de hack van Dorsey en er is geen reden om aan te nemen dat het hier de schuld is.

READ  Er is gemeld dat Xbox Series X de populaire PS4-functie vóór PS5 krijgt

Een campagneassistent voor Biden zei dat Twitter zijn account onmiddellijk heeft ‘vergrendeld’. “We blijven hierover in contact met Twitter”, voegde de assistent toe.

‘We kunnen bevestigen dat deze tweet niet door Bill Gates is verzonden’, vertelde een woordvoerder van Gates aan CNN Business. “Dit lijkt deel uit te maken van een groter probleem waarmee Twitter wordt geconfronteerd. Twitter is op de hoogte en werkt eraan om het account te herstellen.”

Op de vraag of het zich zorgen maakte over het feit dat het account van de president mogelijk werd beïnvloed, of dat het contact had met Twitter over de kwestie, weigerde het Witte Huis commentaar.

Binnen enkele minuten nadat de tweets waren gepost, vertoonde een bitcoin-account dat in sommigen van hen verscheen meer dan 320 transacties en ontving meer dan $ 113.000.

Dit is een verhaal in ontwikkeling. Kom later terug voor meer …

Sarah Mucha van CNN heeft bijgedragen aan dit rapport.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *