Rangers-rookie Adam Fox heeft de laatste Calder Trophy-lijst afgesloten

Rangers-rookie Adam Fox heeft de laatste Calder Trophy-lijst afgesloten

Dat is in orde. Nicklas Lidstrom heeft de Calder Trophy ook niet gewonnen.

Het was een beetje een domper op woensdag toen de NHL haar drie finalisten voor de rookie van het jaar prijs aankondigde en Adam Fox er niet bij was.

In plaats daarvan zijn de verdedigers Cale Makar van de Avalanche en Quinn Hughes van de Canucks en vleugelspeler Dominik Kubalik van de Blackhawks de drie waardige spelers die in de race zijn voor de prijs, die niet is gewonnen door een Ranger sinds Brian Leetch de Calder nam in 1988-89.

“Het zijn gewoon de meningen van mensen, het is natuurlijk niet echt aan mij om te beslissen”, zei Fox tijdens een Zoom-oproep na het scrimmage van woensdag. “Ik heb vertrouwen in de manier waarop ik speel, en het is niet aan mij om een ​​individuele prijs te bepalen, maar ik probeerde gewoon het team te helpen tijdens het seizoen, en nu richt ik me op de play-offs.

“Uiteraard is herkenning hier en daar leuk, maar het is niet echt waar ik naar op zoek was.”

Het punt is dat Fox is erkend door de coachingstaf en door zijn teamgenoten voor zijn werk aan beide uiteinden van het ijs. De Rangers verwierven afgelopen april zijn rechten van Carolina in ruil voor een paar tweede-ronders en kochten vervolgens Kevin Shattenkirk uit om hem een ​​kans te bieden.

Fox greep hem en liet hem nooit meer los. Hij speelde met het evenwicht van een 10-jarige veteraan. Hij bracht aanpassingen aan naarmate de competitie zich aan hem aanpaste. Hij was snel met zijn stok en begreep hoe hij deze moest gebruiken om toneelstukken om te draaien. Hij was sterk met zijn lichaamspositie en kon slagen ontwijken. En natuurlijk was hij creatief met de puck in alle drie de zones met zijn visie en het vermogen om de snelle eerste pass te maken.

READ  De speler van Real Madrid die hem niet respecteert ondanks zijn dominantie in de grote wedstrijden

Het feit is dat de inwoner van Long Island – die je misschien een of twee keer hebt gehoord toen hij voor de Rangers opgroeide – er nooit echt uitzag als een groentje.

‘Dat is echt zo [impressed me] – verbaasd is waarschijnlijk het verkeerde woord – maar hoe snel hij zich aanpaste aan verdedigen op dit niveau, maakte de overgang zeker een stuk eenvoudiger ”, zei coach David Quinn. “Iedereen wist wat zijn overtreding zou zijn, maar als je een speler van dat kaliber aanvallend hebt die ook een goede verdediger kan zijn, dan maakt dat hem een ​​behoorlijk impactvolle speler in zijn eerste jaar.

‘Echt, er is nooit een vraag geweest [about Fox’s readiness] vanaf het begin. Hij acclimatiseerde snel, had nooit moeite om NHL-spelers te verdedigen en dat zorgde voor een behoorlijk indrukwekkend eerste seizoen.

Toen COVID-19 op 12 maart tijdens het NHL-seizoen op de pauzeknop drukte, was Fox uitgegroeid tot de rechtse verdediger van de club, met zijn 22-jarige Ryan Lindgren zijn partner aan de linkerkant. De bijpassende set speelde als een paar voor Team USA in de U-18’s van 2016 en vervolgens in de World Junior-toernooien van 2017 en 2018. Ze bond toen voor 56 van de laatste 60 wedstrijden op Broadway nadat Lindgren was teruggeroepen uit Hartford.

Quinn is niet per se doctrinaire met betrekking tot matchups, maar als alle dingen gelijk zijn, zullen Fox en Lindgren de dupe worden van de opdracht tegen de toplijn van Candy Canes, gecentreerd door Sebastien Aho met Andrei Svechnikov en Teuvo Teravainen op de vleugels. De ’Canes gingen natuurlijk vorig seizoen naar de finale van de conferentie (nadat ze het toernooi elk van de negen voorgaande jaren hadden gemist), dus ze hebben een idee waar playoff hockey over gaat, ook al vertegenwoordigt dit een geheel nieuw balspel.

READ  Paul Pogba mist drie duels na rode kaart tegen Liverpool

“Het is duidelijk dat niemand heeft gespeeld in een bubbel zonder fans en een toernooi heeft gespeeld in de play-offs, dus het is een unieke ervaring voor iedereen”, zei Fox. “Tegelijkertijd zijn we een vrij jong team, het zijn nog steeds de play-offs en het zal een ander soort intensiteit worden, dus jongens met ervaring kunnen jongens zoals ik zeker hierbij helpen.”

Fox was indrukwekkend tijdens de scrimmage van woensdag en vertoonde weinig tekenen van roest na in wezen een pauze van vier maanden. Het had afgelopen september in Traverse City kunnen zijn. Het had februari tegen de eilandbewoners kunnen zijn.

“Toen het seizoen pauzeerde en niemand echt wist wanneer we terug zouden komen, nam ik een tijdje vrij om te herstellen, het is een lang seizoen daar, en begon toen te trainen en probeerde wat kracht terug te krijgen, ‘Nee. 23 zei. “Dat was mijn focus, en zo bleef ik in vorm. Het was duidelijk moeilijk om in hockeyvorm te blijven zonder te schaatsen, maar door hier te komen voor de vrijwillige schaatsen, kwam ik weer wat meer in vorm en met dit trainingskamp is het veel comfortabeler. “

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *