Twitter, Instagram en Facebook willen dat je betaalt voor het scannen van sms

Het zal binnenkort niet mogelijk zijn om een ​​extra SMS-beveiligd account aan te maken als u geen gebruik maakt van de betaalde abonnementsdienst. Na de Twitter-aankondigingLaat het ook aan Facebook en Instagram weten, naar dit voorbeeld. Vanaf volgende week wordt de nieuwe dienst getest op Instagram en Facebook in Australië en Nieuw-Zeeland. Abonnementen worden aangeboden vanaf $ 11,99 en zijn voornamelijk gericht op influencers en andere makers van inhoud.

Vanaf 20 maart zullen Twitter-gebruikers merken dat niet-betaalde accounts geen authenticatie in twee stappen meer hebben. Lees meer in dit artikel.

Hoe werkt tweestapsverificatie?

Tweestapsverificatie wordt ook wel 2FA genoemd. Het is een extra beveiligingslaag voor uw account. In plaats van alleen je wachtwoord in te moeten vullen bij het inloggen, is er nu ook een beveiligingscode of sleutel die je moet intoetsen. De eenvoudigste manier om tweefactorauthenticatie te gebruiken, is via je sms. Het enige wat u hoeft te doen is uw telefoonnummer in te voeren. Je ontvangt dan een unieke code via sms. Veilig, denk je. Toch kan het niet verder van de waarheid zijn.

2FA via sms echt zo veilig?

Om verschillende redenen is deze inlogmethode geen veilige optie. Volgens de beheerder Beveiligingsbedrijf ESET NederlandDave Maasland, 2FA over SMS is een onversleuteld protocol. Met de juiste apparatuur is het mogelijk om de code te onderscheppen en uit te lezen. Hackers moeten echter harder werken dan wanneer u alleen uw wachtwoord hoeft in te voeren.

Als hackers echt achter je aan zitten, kan er contact worden opgenomen met je provider. De hacker doet zich dan voor als slachtoffer. Een veelgehoord excuus is om te zeggen dat de simkaart niet meer werkt.

READ  Barendrechts Dagblad | Winterweken in Barendrecht: audiotour, licht en workshops

Authenticatie applicatie is de oplossing?

Een minder handige optie dan via sms is tweestapsverificatie via een authenticator-app. Grote spelers als Google en Microsoft bieden deze app gratis aan. Hier wordt elke keer dat u wilt inloggen een uniek inlogtoken gegenereerd.

Hoe het werkt? U hoeft de authenticator-app slechts één keer te downloaden om deze te gebruiken. Download eerst Google Authenticator of Microsoft Authenticator die beschikbaar zijn op iOS en Android. Voeg vervolgens de verschillende accounts toe waar je 2FA wilt inschakelen. De combinatie van sterke en unieke wachtwoorden met tweefactorauthenticatie is een goede beveiligingsfactor. Het blijft echter belangrijk om op te passen dat u geen wachtwoorden of 2FA-codes met anderen deelt.

Al in 2022 werd bekend uit een interne memo van Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en Whatsapp, dat ze hard werken aan features om geld te verdienen met hun social media-apps.

More from Madison Garrett
Microsoft kondigt Xbox TV-app en zijn xCloud-streamingstick aan
Microsoft werkt samen met tv-fabrikanten om de Xbox-app binnenkort beschikbaar te maken...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *