Twitter-oprichter verkoopt zijn eerste tweet

Twitter-oprichter Jack Dorsey toont zijn eerste tweet te koop. Liefhebbers kunnen bieden op een digitaal certificaat waarmee het eerste bericht op het platform officieel eigendom wordt van de koper.

Voeg gewoon mijn tweet toeDorsey schreef op 21 maart 2006. Er zijn al honderdduizenden biedingen op de sms ingediend via een digitale veilingsite.

Hoewel iedereen het digitale item kan kopiëren of downloaden, is de verkoop van digitale producten nu mogelijk via blockchain-technologie. Hierdoor kan één persoon een unieke en overdraagbare aanwijzing als eigenaar verkrijgen, een Symbool is niet verwisselbaar (NFT), een niet-herstelbaar kenmerk.

“Om het te vergelijken met een fysieke kunstcollectie: iedereen kan de Monet-sticker kopen, maar slechts één persoon kan het origineel hebben”, redeneert techwebsite Edge, Hoewel de auteur van deze interpretatie toegeeft dat het concept moeilijk te begrijpen is. ‘Ik denk dat ik het na uren lezen begreep. Maar ik denk ook dat ik ga huilen.’

Nyan Cat

Begrijpelijk of onbegrijpelijk, voor digitale kunstenaars zijn NFT’s een ideale manier om ongestraft geld te verdienen met hun reproduceerbare werk. Aangezien het NFT-token kan specificeren dat de opdrachtgever ook een deel van toekomstige transacties zal ontvangen, stroomt er zelfs geld uit elke keer dat het certificaat wordt verkocht. Dit is een enorm voordeel ten opzichte van materiële kunst: Van Gogh heeft immers nooit geprofiteerd van de prijzen die anderen voor zijn werk ontvingen.

Een van de bekendste transacties met NFT is de verkoop van Nyan Cat GIF, een eenvoudige animatie van de kat van een vogel die een regenboog verlaat. Ter ere van de tiende verjaardag van zijn populariteit ik mij Ontwerper Chris Torres maakte er een remake van, die met NFT voor een half miljoen euro werd verkocht.

READ  Sony brengt Android 11 vroegtijdig naar Xperia 1 en Xperia 5

Uniek

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een digitaal item zou willen kopen waartoe anderen gratis toegang hebben. “Het kan een investering zijn, het kan een emotionele waarde hebben of een band creëren tussen jou en de maker. Net als het tekenen van een voetbalfoto heeft NFT dit materiaal uniek en kostbaar gemaakt.”

The Verge vat het beknopter samen: “Kopers kunnen echt pronken.”

More from Madison Garrett

De positieve emoties van de Raptors verdwenen voor de wedstrijd met een verlies voor de Knicks

Het was een vreugdevolle verbintenis, maar laten we eens kijken wat de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *