Uiterst zeldzame Zelda-wagen haalt 6 figuren op voordat de veiling begint

Een verzegeld exemplaar van The Legend of Zelda staat trots tussen een veld van Rs.

foto: Nintendo-veilingen / Erfgoed / Kotaku

Een uiterst zeldzaam exemplaar van de legende van Zelda Voor Nintendo Entertainment System Het krijgt veel aandacht Bij Heritage Auctions zorgde pre-bieden ervoor dat de NES-cartridge uit 1987 meer dan $ 100.000 bedroeg vóór de officiële startdatum van de veiling van 9 juli.

Hoewel de lijst bezaaid is met de overtuigende, overtuigende stijl die typerend is voor erfgoedveilingen – ik schreeuw het uit als ik het item beschrijf als een “apotheose van zeldzaamheid, culturele betekenis en centrale onderdelen van het verzamelen” – het lijdt geen twijfel dat dit exemplaar de legende van Zelda Het is speciaal. Afgezien van één verzegeld exemplaar van de eerste productierun van het spel, wordt het beschreven als het oudst bekende exemplaar van de legende van Zelda Bestaat in een dergelijke kwaliteit, het werd pas eind 1987 voor een paar maanden verspreid.

“Voor dit specifieke exemplaar van The World’s First Adventure with Link hebben we niet eens een hele hand nodig om het aantal exemplaren te tellen dat zogenaamd in gesloten staat is van deze productie, en dit exemplaar is een van de bekendste exemplaren van deze voorbeelden”, voegt het Kindle-erfgoed van de Auctioneers eraan toe. “Tot nu toe is er geen enkele openbare gelegenheid geweest om dit opmerkelijke middelpunt te claimen (of zelfs maar in de buurt te komen van de allure en het belang ervan).”

“REV-A” komt vaker voor Zelda patroon Verkocht voor $ 50.400 op Heritage Auctions in september 2020, maar dit nieuwste aanbod lijkt de klassieke game in hetzelfde gesprek te brengen als Nintendo-broer of zus Super Mario Bros. Voor zover verzamelobjecten duur zijn. Een zeldzaam exemplaar van het beroemde platformspel Verkocht voor $660.000 In april werd het prijskaartje betaald door de aanwezigheid van een klein kartonnen lipje op de achterkant van de behuizing. Alleen al de gedachte aan dat bedrag op één plek maakt me duizelig.

zoals bij Voortdurend stijgende prijzen op klassiekers Pokemon kaartenVideogames blijven enorme hoeveelheden geld binnenbrengen van verzamelaars die geld hebben om te verbranden. Ik vind de hele zaak persoonlijk onsmakelijk, zoals veel mensen die vintage games kopen ongetwijfeld doen. stiekeme manier Om hun liquide vermogen te verbergen in meer ondoorzichtige beleggingen en belasting te vermijden. Was er maar Iets interessanters Om al dat geld in te zetten.

READ  Deze op Splinter Cell geïnspireerde game is bedoeld om spionnen en huurlingen terug te brengen
More from Madison Garrett
Red Sox vs Astros Resultaat: Live ALCS Game 5-updates, Channel Like Boston, Houston Find Series-functie
Het perfecte Framber Valdez-uitje eindigde met een scherp nummer van Raphael Devers....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *