Uitsplitsing van de speldag: nr. 5 Kansas-basketbal vs. Omaha

Nr.5 Kansas Jayhawks (5-1) vs.Omaha Mavericks (2-4)

Tijd: 18.00 uur

Plaats: Allen Fieldhouse, Lawrence, Kan.

TV: ESPN2 | Radio: IMG Jayhawk Radionetwerk

Log in op KUsports.com voor onze blogs over livegames en volg het personeel van KUsports.com op Twitter: @KUSports @mctait @bentonasmith & @SJacksonLJW

Sleutels voor Kansas

1. Eindig bij de rand

De afgelopen weken heeft Kansas-coach Bill Self zich verwonderd over hoeveel zijn team heeft geworsteld om lay-ups te voltooien en schoten op de rand te sluiten tijdens de 5-1-start van het seizoen.

De kwestie dook voor het eerst op in Florida, waar KU 22 gecombineerde schoten op of nabij de rand miste in wedstrijden tegen Gonzaga en Saint Joseph’s, en ging door tegen Kentucky en dinsdagavond tegen Creighton, toen de Jayhawks slechts 10 van de 21 schoten maakten op de rand.

“Het is ongelooflijk”, zei Self na de overwinning van één punt.

Een deel van het probleem waren de onhandige overgangsmogelijkheden. In plaats van ontsnapte dunks of onbetwiste layups te krijgen, worstelen de Jayhawks om de bal te krijgen waar hij moet gaan als ze op de vlucht zijn.

“Tijdens de overgang moet je een extra pas maken”, legde Self uit. “Ik bedoel, het enige wat je hoeft te doen is de bal naar de juiste man in de overgang gooien en dat zijn twee punten. Dit klinkt belachelijk: we moeten twee-tegen-een oefenen. We moeten drie-tegen-één oefenen. Die zouden automatisch moeten zijn. Als we die niet converteren, is dat het verschil tussen 40% schieten en 50% schieten, gewoon drie in tight omzetten. We moeten het daar beter doen. “

2. Verstikkend D

De Mavericks staan ​​volgens KenPom.com op de 255ste plaats in het land wat betreft aangepaste offensieve efficiëntie en moeten dit seizoen nog meer dan 67 punten scoren in een wedstrijd.

In hun twee overwinningen (op SIU-Edwardsville en Middle Tennessee) kwam Omaha niet eens zo ver en won met een puntentotaal van 65 en 60.

Verder staat de kolom voor overtreding op de teampagina van KenPom vol met rode vakjes, die laten zien dat de Mavericks de 191ste of slechter staan ​​in negen afzonderlijke aanvallende categorieën.

READ  Sun Belt kondigt 16-game Women's Basketball Conference Slate - The Troy Messenger aan

Volgens Self was de verdediging van KU dit seizoen goed, maar tot dusver niet geweldig. Maar dit zou een van die spellen moeten zijn waarin zelfs een goede verdediging de aanval van de tegenstander volledig uitschakelt en de weg vrijmaakt voor een gemakkelijke KU-overwinning.

Dat geldt met name voor de perimeter, waar Marcus Garrett, Dajuan Harris, Ochai Agbaji, Bryce Thompson en Christian Braun KU hebben geholpen om nationaal in de Top 80 te komen in stelenpercentage.

“We moeten ervoor zorgen dat mensen zich ongemakkelijk voelen”, zei Self donderdag. ‘Dat was het probleem met Creighton. Onze verdediging was niet verschrikkelijk, maar we lieten ze ons niet voelen. ”

3. Meer minuten voor de bank

Zelf zei donderdag dat tweedejaars bewaker Tristan Enaruna, die slechts negen minuten speelde en twee punten scoorde met twee rebounds, beter scoorde dan welke speler op de bank van Kansas dan ook.

Zelf zei ook dat hij over het algemeen meer minuten moet spelen, senior aanvaller Mitch Lightfoot.

Er is geen tijd zoals het heden om die dingen – en andere zoals zij – werkelijkheid te laten worden. Dus zoek naar Self om te proberen een aantal van zijn reserves wat meer speeltijd te geven in deze.

“We moeten meer op de bank spelen”, zei Self over een groep die op de 216e plaats in het land staat en slechts 26,4% van de minuten van KU per wedstrijd speelt. “Ik denk dat dat zal gebeuren als ik misschien een beetje meer zelfvertrouwen krijg.”

Eerstejaars Bryce Thompson, junior Tyon Grant-Foster en eerstejaarsstudent Dajuan Harris hebben dit seizoen allemaal een belangrijke bijdrage geleverd in ten minste één KU-wedstrijd. Maar geen van die drie, zoals Enaruna en Lightfoot, heeft consistente notulen gekregen of is in staat geweest om een ​​consistente productie op te zetten.

Een deel van hun vermogen om dit te doen valt in handen van de startende vijf, die kunnen helpen om de bank meer minuten te krijgen door vroeg uit te springen.

READ  Disney Mirrorverse: Disney mobiele game laat je spelen als iconische personages

Maar zelfs als dat niet gebeurt, kunnen de reserves van KU, waarvan er genoeg zijn, zichzelf helpen door zichzelf te laten zien dat ze voor langere tijd op de grond horen.

“Ik vind het prima dat het van tijd tot tijd andere jongens zijn,” zei Self. “Maar ik denk niet dat het veel anders is dan wat het is geweest (in het verleden), we hebben gewoon meer jongens die we proberen te spelen.”

Selectiekader Matchup

Kansas junior David McCormack vs. Omaha senior Matt Pile

McCormack sloeg dinsdagavond een hoek om in de eerste helft, tegen een goed Creighton-team, door met meer evenwicht, geduld en controle te spelen.

Het resultaat was een productieve eerste helft die hielp leiden tot een overwinning in Kansas.

Met dat gevoel nu vers in zijn geheugen, moet McCormack het opvolgen met een ander solide optreden tegen een enigszins ondergewaardeerde tegenstander.

Ondanks dat de Mavericks 251ste in het land staan ​​qua teamhoogte, trok Pile volgens KenPom de aandacht van Self op band.

“Ik hou van hun grote vent,” zei Self over de 1,8 meter lange, 240 pond vooruit van Wichita. ‘Hun grote vent kan spelen. Ik bedoel, hij is een last, je kunt hem niet verplaatsen en hij is aanvallend vaardig. ”

Hij scoort ook gemiddeld een dubbel dubbel van 10 punten en 10 rebounds per wedstrijd in 30 minuten per optreden tijdens zijn zes starts tot dusver dit seizoen. De veteraan van Eisenhower High staat op de derde plaats in rebounding op nationaal niveau en heeft de zesde meest rebounds in zijn carrière (761) van alle actieve NCAA Division I-spelers. Zijn 22 dubbele dubbelspel in zijn carrière staat ook op de 12e plaats van de actieve spelers.

Pile is de enige speler op Omaha’s selectie met het soort formaat dat overeenkomt met de 6-10, 250-pond McCormack en hij zal veel op de grond liggen, afgezien van vuile problemen.

“Omaha is eigenlijk veel meer een traditioneel team dan wat we tot nu toe gewend zijn,” merkte Self op. “Dus ik denk dat het goed voor ons is om te zien of we het tempo kunnen dicteren.”

READ  Hands-on: Razer's Kishi-controller is een favoriet voor mobiele cloudgaming

Jayhawk Pulse

Met nog maar twee niet-conferentietesten op het programma voor het begin van Big 12-spel volgende week, zei Self onlangs dat de Jayhawks geen tijd hebben om even uit te rusten na hun snelle en furieuze start van het seizoen.

KenPom heeft Kansas met een winstkans van 98% en een voorspelde score van 84-61. De mensen in Las Vegas zien het op dezelfde manier en plaatsen KU als een favoriet van 25 punten.

Dat is geen garantie voor succes voor de thuisploeg, maar zo te zien benaderen de Jayhawks dit als een kans om enkele van de gebieden waarop ze dit seizoen al goed hebben gepresteerd, te verfijnen.

Dat alleen al zou KU opgesloten moeten houden en het potentieel voor de Jayhawks om de tegenstander over het hoofd te zien, die momenteel op de 215e plaats staat op de KenPom-ranglijst, elimineren.

Donderdag noemde Self de Mavericks “een gevaarlijk team”, grotendeels vanwege hun vermogen om vanaf verschillende punten op de vloer aan te vallen en hun veteranen te leiden om hen door zware stukken te slepen.

De Jayhawks en Mavericks ontmoeten elkaar voor de tweede keer in de geschiedenis van de twee programma’s, met de eerste bijeenkomst in december 2017.

KU won die ene 109-64 en de huidige Jayhawks Garrett (4 punten, 5 rebounds, 2 assists), Lightfoot (6 punten, 3 rebounds, 1 assist, 1 geblokkeerd schot) en walk-on Chris Teahan (3 punten) verschenen daarin spel.

Waarschijnlijke voorgerechten

Nee.5 Kansas

G – Marcus Garrett, 6-5, 195, Sr.

G – Ochai Agbaji, 6-5, 210, Jr.

G – Christian Braun, 6-6, 205, Soph.

G – Jalen Wilson, 6-7, 190, RS-Fr.

F – David McCormack, 6-10, 265, Jr.

Omaha

G – Ayo Akinwole, 6-0, 165, Sr.

G – Sam’i Roe, 6-1, 180, Jr.

G – Marco Smith, 6-2, 175, Jr.

F – Tut lengte, 6-8, 205, Jr.

F – Matt Pile, 6-8, 240, Sr.

Written By
More from Eda Greene

De releasedatum van Crash Bandicoot voor mobiel is later dan u denkt

(Pocket-lint) – Crash Bandicoot: On the Run! is het eerste mobiele uitje...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *