Ultra Kaiju Monster Rancher (Switch eShop) Review

Vastgelegd op Nintendo Switch (geïnstalleerd)

in de wereld Monster RancherGroter betekent niet altijd beter, maar het kan zeker geen kwaad. De nieuwste inzending in de reeks, Ultra Kaiju Monster Rancher, neemt deze filosofie en verandert het in epische proporties, waardoor een wereld ontstaat vol bergachtige monsters die moeten worden gevoed, getraind en geliefd om hun volledige potentieel te bereiken. Dit is een Monster Rancher-spel, maar op een veel grotere schaal.

Deze nieuwe titel is het resultaat van teamwork tussen twee geliefde teams; Ultraman, Japanese Superheroes Long Show en Monster Rancher. Als u echter, zoals veel mensen in de Engelssprekende wereld, niet zo bekend bent met het eerste als met het laatste, hoeft u zich geen zorgen te maken. Hoewel er veel vormen van Ultraman in dit spel voorkomen, lijkt het meer op een Monster Rancher-titel dan op een spel tokusatsu Spel. Veel beroemde Ultraman-monsters zijn beschikbaar om te fokken en te vechten, maar er is geen specifieke kennis van de serie vereist.

Ultra Kaiju Monster Rancher ligt heel dicht bij de vorige Monster Rancher-spellen. Monsters worden gevangen in stenen tabletten en worden ontgrendeld door ze op een altaar in de stad te plaatsen. In het originele spel waren deze schijven muziek-cd’s die in de console konden worden geplaatst om nieuwe monsters te produceren. Het was een van de dingen die vroege games uniek maakten – en een van de meest voorkomende klachten over Monster Rancher 1 en 2 DX De groep had deze functie niet. Maar voor deze game hebben de ontwikkelaars enkele alternatieve oplossingen geboden.

Ultra Kaiju Monster Rancher Review - screenshot 2 van 4
Vastgelegd op een Nintendo Switch (handheld/niet inbegrepen)

Spelers kunnen enkele trefwoorden in de lijst invoeren om een ​​nieuw Kaiju-monster te maken dat je kunt verhogen. Dit lijkt soms volkomen willekeurig, hoewel er een soort van consistentie is in wat de monsters elk trefwoord geven. Het echte plezier hiervan komt echter van het moederbord. Gebruiken NFC-apparaten Net als herbruikbare buspassen, contactloze bankkaarten en natuurlijk amiibo-beeldjes, kunnen spelers ook willekeurige monsters maken door deze items op hun consoles te dragen. Het is niet helemaal hetzelfde als door je cd-verzameling snuffelen om te zien wat je favoriete album kan doen, maar het creëert wel een soortgelijk gevoel omdat je nog steeds iets in je fysieke ruimte verandert in een beest in het spel.

READ  Deze maand 15 jaar geleden kondigde Valve Half-Life 2: Episode 3 aan

Als je eenmaal een monster hebt waar je blij mee bent, kun je naar je boerderij gaan en beginnen met het opvoeden ervan. Dit deel speelt net als in eerdere Monster Rancher-titels. Je besteedt weken aan het sturen van Kaiju naar banen die hun statistieken verhogen, en doet vervolgens mee aan toernooien om geld en glorie te verdienen door tegen andere gigantische monsters te vechten. Af en toe zullen andere trainers die je tegenkwam op toernooien je bezoeken, en zodra dat gebeurt, heb je de mogelijkheid om je monster op zijn plaats te sturen om een ​​maand lang te trainen. Soms verschijnen deze Kaiju-trainers ook op je oefenterrein op zoek naar een gevecht. Maar de meeste weken in het spel gaan in een vechtcyclus tussen trainen en rusten.

Dit patroon is leuk, hoewel het meestal erg consistent en voorspelbaar is. Er is geen gevoel van een groter avontuur dat op je wacht om door de gelederen van de Kaiju-vechtwereld te stijgen. Dit proces kan enkele jaren speeltijd in beslag nemen, vooral omdat je eigenlijk opgesloten zit in toernooien van een laag niveau totdat je een bepaalde tegenstander kunt verslaan. Dit was frustrerend voor ons omdat we door de top twee van het kampioenschap zijn gegaan en we zitten al meer dan een jaar vast in deze wedstrijd. Het feit dat je dit gevecht maar twee keer per jaar kunt voeren is erg raadselachtig.

Ultra Kaiju Monster Rancher Review - screenshot 3 van 4
Vastgelegd op een Nintendo Switch (handheld/niet inbegrepen)

Al snel wordt duidelijk dat het niet de bedoeling is dat je deze fase van het verhaal afmaakt met het begin van de Kaiju. Net als in eerdere games wil Ultra Kaiju Monster Rancher niet dat je te lang bij je monsters blijft. Na ongeveer twee jaar vechten, zijn ze bijna met pensioen en kunnen ze worden gecombineerd met nieuwe monsters, waardoor een sterkere versie van dit wezen ontstaat met behoud van hun eerdere vaardigheden en attributen. Je zult verschillende generaties monsters moeten doorstaan ​​voordat je de top van de toernooiwereld kunt bereiken, dus dit is geen spel voor mensen die gemakkelijk een band opbouwen.

READ  Bouw een comfortabele knikker in dit gratis prototype

De gevechten in Ultra Kaiju Monster Rancher vinden ook plaats net als in de vorige games. De bewegingen worden bepaald door de afstand van je kaiju tot je vijand, dus je moet de juiste balans vinden tussen dichtbij genoeg blijven om je sterkste aanvallen uit te voeren en de beste van je tegenstander te ontwijken. Dit is de omvang van de strategie in het spel, aangezien de meeste gevechten het gevoel hebben dat ze al zijn beslist voordat je zelfs maar in de ring stapt. Kortom, zoals veel RPG’s, is het hebben van hogere statistieken dan die van je tegenstander de eerste stap naar de overwinning, en gevechten lijken oppervlakkige oefeningen te zijn die in het begin veel inspanning vergen om consequent te winnen.

De verbeteringen komen van de beelden en het geluid in dit item in de Monster Rancher-serie. Zelfs als je Ultraman niet kent, zijn de monsters die hier worden getoond erg leuk om naar te kijken. Ze vinden de perfecte balans tussen een realistische look en toch bewegen als een man in een rubberen pak. Het toevoegen van geluidseffecten van Ultraman-shows draagt ​​alleen maar bij aan de ervaring. Het is aan het einde van het spel net zo leuk om te zien hoe ze tekeer gaan terwijl hun woede een kritiek niveau bereikt.

Ultra Kaiju Monster Rancher Review - screenshot 4 van 4
Vastgelegd op een Nintendo Switch (handheld/niet inbegrepen)

Als je van de Monster Rancher-serie houdt en op zoek bent naar een bijgewerkte versie ervan om in te duiken, zal Ultra Kaiju Monster Rancher je de ervaring geven waarnaar je op zoek bent. Ondanks oppervlakkige gevechtsmechanica en een enorme sleur om de plot vooruit te helpen, is er genoeg plezier om te hebben door gewoon te kijken hoe je monster zijn meer dan levensgrote aanvallen op vijanden ontketent. Zelfs als je verwijzingen naar de Ultraman-serie bent tegengekomen, is dit nog steeds een van de beste Monster Rancher-games ooit.

READ  Is het cookie casino Games zijn veiliger om te gebruiken?

conclusie

Ultra Kaiju Monster Rancher is de ultieme Monster Rancher-ervaring, groter, luider en meer gepolijst. De mechanica van de gevechts- en trainingscyclus zullen fans al lang bekend zijn, omdat het nieuwe grotere aantal wezens zich leent voor de schaal van Ultraman en zijn monstervijanden. Het scannen van elk elektronisch apparaat in je huis om te zien wat er uit het beest komt, is bevredigend, zelfs als de eigenlijke gameplay na verloop van tijd achterhaald raakt.

Written By
More from Aubrey Mason
Het downloaden van games gaat veel sneller op de PS5 dan op de PS4
Het downloaden van games en updates kan op de PlayStation 4 soms...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *