Unity heeft zijn excuses aangeboden voor het beleid inzake installatiekosten en zei dat het er “wijzigingen in zal aanbrengen”.

Unity heeft zijn excuses aangeboden voor het beleid inzake installatiekosten en zei dat het er “wijzigingen in zal aanbrengen”.

Unity heeft zijn excuses aangeboden voor de “verwarring en bezorgdheid over het runtime-vergoedingsbeleid” dat het vorige week aankondigde, en onthulde dat het “wijzigingen zal aanbrengen” daarin.

Ik heb het toestel overgenomen Twitter/X Om het nieuws te delen, zei ze dat ze met een aantal mensen binnen en buiten het bedrijf heeft gesproken en dat ze van plan is de koers te veranderen ten aanzien van controversiële politiek. Hoewel ze geen details deelde over wat deze veranderingen zouden zijn, beloofde ze dat er binnen “een paar dagen” een nieuwe update zou komen.

‘We hebben je gehoord’, schreef de eenheid. “We verontschuldigen ons voor de verwarring en bezorgdheid die wordt veroorzaakt door het uptime-vergoedingsbeleid dat we dinsdag hebben aangekondigd. We luisteren en praten met onze teamleden, gemeenschap, klanten en partners, en zullen wijzigingen aanbrengen in het beleid. We zullen een update delen in een paar dagen. Bedankt voor je eerlijke en kritische feedback.”

Het Unity Runtime-kostenbeleid wordt naar verwachting op 1 januari 2024 van kracht en brengt $ 0,20 per installatie in rekening voor elke game met meer dan 200.000 installaties. Het is duidelijk dat dit veel wenkbrauwen opriep, omdat de term klinken tegenwoordig een beetje moeilijk te definiëren is. Zullen ontwikkelaars bijvoorbeeld kosten in rekening worden gebracht voor meerdere installaties van degenen die hun games installeren, verwijderen en opnieuw installeren? Hoewel er buiten het maandelijkse bedrag geen kosten voor de consument in rekening worden gebracht, tellen Xbox Game Pass- of PlayStation Plus-installaties mee?

READ  Google Domains is na meer dan zeven jaar eindelijk uit bèta

Unity probeerde het beleid te verduidelijken door te zeggen dat het vanaf 1 januari alleen ‘netto nieuwe installaties’ op apparaten zou tellen en dat ontwikkelaars geen kosten zouden betalen voor herinstallaties, ‘frauduleuze’ installaties via botnets en dergelijke, bèta-, web- en Stream-games en -installaties. gerelateerd aan liefdadigheid. Unity beweerde ook dat “90 procent van de klanten geen gevolgen zal ondervinden van deze verandering.”

De ontwikkelingsgemeenschap heeft niet vriendelijk gereageerd op deze voorgestelde wijzigingen en verduidelijkingen, en verschillende teams over de hele wereld, waaronder Rust 2-ontwikkelaar Facepunch Studios, hebben gezegd dat ze hun games niet langer in Unity zullen maken. Anderen, zoals Massive Monster, hebben gedreigd de door Unity gemaakte game Cult of the Lamb op 1 januari te verwijderen als deze veranderingen plaatsvinden.

De afwijzing werd zo ernstig dat de kantoren van de eenheid in San Francisco en Austin moesten sluiten vanwege wat zij omschreef als een geloofwaardige doodsbedreiging.

Uiteraard zullen wij dit verhaal op de voet blijven volgen en alle nieuwe details delen zoals gedeeld vanuit Unity. Zorg er tot die tijd voor dat u precies nagaat waarom deze nieuwe installatiekosten voor enorme reacties onder game-ontwikkelaars zorgen en welke Unity-games het meest door deze controversiële veranderingen zouden kunnen worden getroffen.

Heeft u een tip voor ons? Wilt u een mogelijk verhaal bespreken? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Adam Pankhurst is een nieuwsschrijver voor IGN. Je kunt hem volgen op Twitter @Adam Pankhurst en verder Zenuwtrekking.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *