Updates van over de hele wereld

Updates van over de hele wereld
Een vrouw krijgt op vrijdag 10 juli in Chelsea, Massachusetts, instructies gekregen van een medische hulpverlener op een gratis COVID-19-testlocatie hoe ze haar neus kan uitstrijken. David Goldman / AP

Ongeveer 40% van de met Covid-19 geïnfecteerde mensen vertoont geen symptomen van de ziekte, volgens nieuwe richtlijnen van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

In mei creëerde de CDC vijf ‘Covid-19 Pandemic Planning Scenarios’, waarbij gegevens werden gebruikt om een ​​reeks mogelijke situaties voor het coronavirus in de VS te bieden.

Die scenario’s zijn nu bijgewerkt op basis van nieuwe gegevens die het bureau in juni heeft ontvangen.

Volgens de “huidige beste schatting van de CDC” is 40% van de mensen met Covid-19 asymptomatisch. Dit aantal is hoger dan de 35% die de dienst op 20 mei schatte. Het aantal asymptomatische gevallen blijft onzeker, benadrukte de CDC.

De CDC omvat nu ook een overlijdensratio van infecties, die rekening houdt met zowel symptomatische als asymptomatische gevallen (in de in mei gepubliceerde schattingen nam het bureau alleen de sterftecijfer op voor symptomatische gevallen).

In het beste schattingsscenario is de sterftecijfer van de infectie 0,65%, wat betekent dat 0,65% van de met Covid-19 geïnfecteerde mensen zal overlijden.

Ongeveer de helft van de Covid-19-uitzendingen vindt plaats voordat mensen ziek worden; dit is meer dan de schatting van 40% in mei.

Volgens de huidige beste schatting van de CDC is de overdraagbaarheid van het virus door asymptomatische mensen – in vergelijking met mensen zonder symptomen – nu 75%, vergeleken met 100%. Het agentschap zei echter dat dit “zeer onzeker blijft aangezien asymptomatische gevallen moeilijk te identificeren zijn en de transmissie moeilijk te observeren en te kwantificeren is”.

Het bureau zegt dat deze nieuwe informatie “bedoeld is om de paraatheid en planning van de volksgezondheid te ondersteunen”.

READ  Diablo 4-ontwikkelaars laten een grote hint vallen over het zeer gewilde koeniveau

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *