Missie San Gabriel vernietigd door brand in de vroege ochtend

Missie San Gabriel vernietigd door brand in de vroege ochtend

De historische San Gabriel-missie in Zuid-Californië, die in 1771 werd gebouwd, werd zaterdag geteisterd door een brand in de vroege ochtend.

Er waren geen blessures.

Volgens NBC News, bevatte de bijna 250 jaar oude rooms-katholieke missie veel onschatbare voorwerpen die teruggingen tot de oprichting.

Een groot deel van het interieur en het dak zijn beschadigd door de brand, die wordt onderzocht door de brandweer van San Gabriel.

Capt. Antonio Negrete van de brandweer noemde de scène ‘hartverscheurend’.

Aartsbisschop Jose Gomez tweette foto’s van de vernietiging die leden van de gemeenschap om gebeden vroeg terwijl de reparaties voor de bezienswaardigheid in Zuid-Californië beginnen.

Onze geliefde #SanGabrielMission, opgericht in 1771, verwoest door brand voor zonsopgang. St. Junípero Serra, bid voor dit land dat u heeft helpen stichten. ‘

Junipero Serra, die de missie oprichtte, kwam onlangs onder de loep vanwege zijn kolonisatie en wreedheid tegen de indianen die het land bezetten voordat hij zich daar vestigde.

Serra’s standbeeld in Los Angeles was omgevallen in juni te midden van de vele protesten die in het hele land losbarstten en waarin werd opgeroepen om vele racistische standbeelden te verwijderen.

Een ander standbeeld van Serra werd in 2016 in Monterey onthoofd.

READ  De verloren sarcofaag verandert enkele missiebeloningen om bots te bestrijden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *