UPSC Civil Services Exam Results 2019 verklaard: Pradeep Singh tops, checklist

UPSC

Pradeep Singh stond bovenaan het Civil Services-examen van 2019, terwijl Pratibha Verma, die derde werd in het examen, de topper was onder vrouwelijke kandidaten.Reuters | Representatief

De Union Public Service Commission (UPSC) heeft op dinsdag 4 augustus de resultaten bekendgemaakt voor kandidaten die verschenen in het UPSC Civil Services Exam 2019. De resultaten kunnen nu worden gecontroleerd op de officiële website van UPSC.ieupsc.gov.in.

Pradeep Singh stond bovenaan het Civil Services-examen van 2019, terwijl Pratibha Verma, die derde werd in het examen, volgens vrouwen de topper was.

829 kandidaten geselecteerd voor verschillende overheidsdiensten

Volgens UPSC zijn in totaal 829 kandidaten geselecteerd voor verschillende overheidsdiensten via de 2019-editie van het examen. UPSC zei dat van de 829 kandidaten, 304 uit de algemene categorie komen, 78 uit de economisch zwakkere secties (EWS), 251 uit andere achterwaartse klassen (OBC), 129 uit de geplande kasten en 67 uit de geplande stamcategorie. De EWS-categorie is in 2019 voor het eerst in het examen geïmplementeerd.

Het resultaat van 11 kandidaten is tegengehouden.

Het Civil Services-examen 2020 zou plaatsvinden op 31 mei. Het examen is verplaatst naar 4 oktober vanwege de coronaviruscrisis.

Hoe de resultaten op UPSC.ieupsc.gov.in te controleren:

  • Klik eerst op UPSC Civil Services Result 2019 op de startpagina
  • Je krijgt een pdf te zien
  • Download UPSC Civil Services Result 2019PDF
  • Bewaar het voor toekomstige referentie
READ  De klep stopt de ontwikkeling van een "artefact", waardoor het voor iedereen gratis is

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *