Laatste nieuws van over de hele wereld

Coronavirus live updates van over de hele wereld

Amerikaanse leiders hebben moeite gedaan om regels voor sociaal verzamelen af ​​te dwingen en mandaten te maskeren terwijl bewoners aandringen op een terugkeer naar het normale leven te midden van een ongebreidelde verspreiding van het coronavirus. Maar hoewel mensen de pandemie misschien beu zijn, is er nog een lange weg te gaan.

“We moeten gefocust blijven. We moeten sterk blijven”, zei Maria Van Kerkhove, technisch leider van de Wereldgezondheidsorganisatie,.

“We moeten accepteren dat dit een uitdaging is, maar gebruik deze uitdagingen om er echt iets positiefs van te maken en samen deze pandemie te bestrijden.”

Veel Amerikaanse staten legden nieuwe beperkingen op nadat delen van het land zich heropenden en – enkele weken later – een piek in zaken zagen.

In mei, toen de meeste staten voor het eerst beperkingen begonnen op te heffen en beelden van overvolle bars en feesten naar voren kwamen, waarschuwden experts dat er zonder een sociale afstand en gezichtsbedekking waarschijnlijk een golf zou ontstaan. Maanden sinds die eerste heropeningen melden staten in het zuiden elke dag duizenden nieuwe gevallen en aangezien sommige een piek van zaken lijken te bereiken, maken delen van het Midwesten nu alarm.

De verspreiding van het virus is meer wijdverspreid dan ooit tevoren, wat de coördinator van het Witte Huis coronavirus, Dr. Deborah Birx, ertoe brengt te zeggen dat de VS afgelopen weekend een “nieuwe fase” van de pandemie.

Stijgend dodental: In het hele land zijn sinds het begin van de pandemie meer dan 4,7 miljoen geïnfecteerd en zijn er minstens 155.469 gestorven. Gezondheidsambtenaren projecteren dat er de komende weken nog duizenden doden zullen vallen.

READ  Alles wat we weten gaat naar Bears Week 14 vs. Packers

Minstens 13 staten hebben meer dan 100.000 coronavirusinfecties gemeld en vier van hen – Californië, Florida, Texas en New York – hebben er meer dan 400.000 geregistreerd.

Lees het volledige verhaal:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *