USWNT blijft ongeslagen tot 40 wedstrijden na overwinning op Portugal | Amerikaans damesvoetbalteam

Sam Moyes scoorde in de 76e minuut en het Amerikaanse team versloeg Portugal 1-0 in de zomerreeks op donderdagavond.

De VS zijn ongeslagen in 40 opeenvolgende wedstrijden, de derde langste reeks in de geschiedenis van het team. Het team is ongeslagen in 54 wedstrijden op Amerikaanse bodem. Jamaica won eerder op donderdag hun Summer Series-opener met 1-0 van Nigeria in het BBVA Stadium. De Verenigde Staten spelen zondag na de wedstrijd tussen Nigeria en Portugal tegen Jamaica. De Amerikanen gebruiken hun drie oefenwedstrijden in de Summer Series om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen in Tokio.

“We hebben allerlei verschillende tegenstanders gehad ter voorbereiding op deze Olympische Spelen en ik denk dat de speelstijl die we vanavond hadden, iets is dat we volledig kunnen zien”, zei Kristen Press. “Ik denk ook dat als je de doelpuntloze helft ingaat en moet scoren, het gevoel begint wanneer je dicht bij de Olympische Spelen komt dat dit het soort ervaringen zijn dat we echt willen hebben en waarin we willen slagen.”

De startopstelling op donderdag bestond uit negen spelers die deelnamen aan de WK-finale. Julie Erts en Tobin Heath waren wegens een blessure niet aanwezig. De Amerikanen waren verrassend doelloos totdat Moyes haar hoofd doorboorde. Het was haar tweeëntwintigste internationale doelwit.

“Ik denk zeker dat we hogere verwachtingen hebben. Persoonlijk kreeg ik niet genoeg van mijn schoten op doel”, zei Moyes. “Ik denk dat we allemaal weten dat we in en rond het strafschopgebied meer controle kunnen hebben, en alleen met onze beslissingen in het laatste derde deel en met die schoten of kansen op doel.”

De pers bezorgde Mooy de bal uit een hoekschop voor haar 40e assist, waarmee ze de 14e Amerikaanse speelster werd met 100 goals en assists in haar carrière. Carli Lloyd leek later kort te scoren na een rebound uit een vrije trap, maar werd beoordeeld als buitenspel. En Ines Pereira redde negen reddingen voor Portugal.

“Het was een goede test voor ons”, zei de Amerikaanse coach Vlatko Andonovsky. “Ik vond dat we genoeg kansen hadden gecreëerd om meer dan één doelpunt te maken. Er waren twee goede dingen: ten eerste waren we gedisciplineerd genoeg en gaven we helemaal niets, wat heel positief is, want in wedstrijden als deze weten we hoe ze kunnen eindigen.” Het tweede positieve is dat we weer een manier hebben gevonden.

READ  Xbox Series X beschikbaar vóór Black Friday? Controleer de beschikbaarheid van voorraad bij Amazon, Best Buy, Walmart en meer
More from Madison Garrett

Downloaden en gebruiken op Android en iOS voor IPL 2021

De Dream11-app is beschikbaar op zowel Android als iOS. IPL 2021 is...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *