Vaccine Alliance Eyes-prijsklasse voor COVID-19-opnamen, maximaal $ 40

Vaccine Alliance Eyes-prijsklasse voor COVID-19-opnamen, maximaal $ 40

Het is te vroeg om de prijzen van de vaccins te kennen, zei een ambtenaar (representatief)

Londen / Chicago:

Coördinatoren van een wereldwijde financieringsregeling voor coronavirusvaccins kijken naar een breed scala aan potentiële prijzen voor COVID-19-opnamen, met een gerapporteerd prijskaartje van $ 40 per dosis het ‘hoogste aantal’ in dat bereik, zei een van de co-leads van het project op maandag.

Seth Berkley, chief executive van de GAVI-vaccinalliantie, die mede-leider is van de COVAX-faciliteit die is ontworpen om eerlijke wereldwijde toegang tot COVID-19-opnamen te garanderen, zei dat de faciliteit geen specifieke richtprijs had en ook zou trachten te onderhandelen over gedifferentieerde prijzen voor rijkere en armere landen.

Berkley verwierp vorige week opmerkingen van bronnen in de Europese Unie die zeiden dat de COVAX-faciliteit een prijs van $ 40 voor COVID-vaccins voor rijke landen nastreefde. De EU-bronnen hadden gezegd dat de EU buiten de COVAX-regeling goedkopere deals zou zoeken.

“Er was een groot aantal cijfers en zij (de EU-bronnen) haalden het hoogste aantal naar buiten”, zei Berkley in een interview. Hij zei dat COVAX-functionarissen in een presentatie aan EU-ambtenaren “een reeks verschillende prijzen” hadden gegeven.

‘En dat ($ 40) was de maximale prijs in het bereik voor landen met een hoog inkomen, in plaats van een vaste prijs’, zei hij tegen Reuters.

COVAX wordt geleid door GAVI, de Wereldgezondheidsorganisatie en de CEPI Coalition for Epidemic Preparedness Innovations en is ontworpen om een ​​snelle en rechtvaardige wereldwijde toegang tot COVID-19-vaccins te garanderen zodra ze zijn ontwikkeld.

Het doel is om de levering en levering van 2 miljard doses in alle landen die zich eind 2021 aanmelden veilig te stellen. GAVI zei eerder deze maand dat meer dan 75 landen interesse hebben getoond in COVAX.

READ  Het zijn Patrick Mahomes, Lamar Jackson en de rest

Berkley zei dat de meeste vaccins zo vroeg in het testproces zijn dat het te vroeg is om te weten wat de uiteindelijke prijs zal zijn.

“De waarheid is dat niemand een idee heeft wat de prijs zal zijn, omdat we geen idee hebben welk (mogelijk COVID) vaccin gaat werken”, zei hij.

Hij stelde vragen over welke technologie het meest effectief zou kunnen zijn, of vaccins een enkele of een dubbele dosis zouden zijn, of wat de opbrengsten van productiefaciliteiten zouden kunnen zijn, waren nog steeds onbeantwoord en zouden alle uiteindelijke vaccinprijzen beïnvloeden.

Berkley zei dat COVAX is begonnen met het opstellen van schattingen op basis van wat bekend is, maar dat er geen vaste prijzen zijn. ‘De uitdaging is om te proberen kosten te bedenken. Iedereen die je vertelt dat ze het weten, is niet eerlijk.’

Berkley, die via de GAVI-alliantie met fabrikanten onderhandelt om vaccins in bulk te kopen voor gebruik in arme landen, zei dat medicijnproducenten vaak een gedifferentieerde prijsbenadering hanteren, waarbij armere landen één prijs betalen, middeninkomenslanden een hogere prijs en rijke landen betalen de hoogste prijs.

Hij zei dat het niet duidelijk is wat fabrikanten van potentiële COVID-19-vaccins zullen voorstellen, maar ze proberen kostenramingen naar voren te brengen op basis van wat ze tot nu toe weten.

‘Je krijgt een reeks verschillende prijzen, afhankelijk van welke (vaccin kandidaten) zullen slagen.

‘Eerlijk gezegd zullen we waarschijnlijk lagere prijzen hebben, gezien de grote volumes die we hier proberen te bereiken.’

Berkley zei dat COVAX en verschillende anderen ook een “snelheidspremie” opnemen in de kosten van COVID-19-vaccins die bedrijven aanmoedigt om miljoenen doses in gevaar te brengen, zelfs voordat ze weten of hun kandidaat-vaccin werkt. ‘We zien dat als 15% of 20% van wat de kosten zullen zijn’, zei hij.

READ  Protodroid DeLTA wordt op 25 mei gelanceerd

(Behalve de kop, dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt gepubliceerd vanuit een syndicated feed.)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *